StartsidenTips og rådGuider

Åpen bokhylle

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Denne hylla er uten faste sider og rygg. Til tross for det er den stiv og solid, rimelig å lage og meget lett. Den har ingen typisk bakside og kan godt være frittstående for å dele opp rommet i flere soner.

Denne bokhylla har faste hyller som er klemt fast i trange spor i beina. Dette gjør at den er stødig selv uten avstiving i form av en bakplate eller kryss på baksiden. Det er ganske stor avstand mellom hyllene, så det er plass til både store bøker og pyntegjenstander.

Slik gjør du

Kutt til de fire lektene i hyllas fulle høyde etter målene på tegningen. Vår hylle er 140 cm høy, men du kan godt lage den høyere, for eksempel 180 cm og sette inn en eller flere ekstra hyller.

Kutt til de korte lektestumpene til sokkelen under nederste hylle og spikre og lim dem til de lange lektene. Sag så til bitene som bestemmer avstanden mellom hyllene. Legg to av de lange lektene på et flatt underlag med ca. 90 cm avstand. Plasser en hylle oppå lektene og trykk den mot sokkelen, slik tegningen viser. Juster avstanden mellom beina. Her er hyllene montert med et lite utstikk på gavlene – ca. 1/2 til 1 centimeter. Det er fordi at små unøyaktigheter ikke så lett skal synes.

Det kan være greit å være to når hyllene skal monteres, slik at en presser hylla mot sokkelen mens den andre fester avstandslektene. Spikre og lim avstandslekten til den lange lekten mens du trykker den mot hylla. Snu hylla så den står oppreist og gjør det samme med de siste to beina.

Så bygger du deg oppover på samme måte, hylle for hylle, og til slutt finskjærer du lektene på toppen, hvis du trenger det.

Du kan selvfølgelig velge en annen avstand mellom hyllene enn vi har vist her, eller variere avstanden mellom hyllene. Det bestemmer lengden på avstandslektene. Ønsker du en mer fleksibel hylle, kan du enkelt bygge den med øverste, midterste og nederste hyller faste, og spor der du kan skyve inn løse hyller mellom disse. Sporene til de løse hyllene må være litt romslige, slik at hylla lar seg skyve inn uten å kile seg fast. Du kan for eksempel bruke 10 cm lange avstandsklosser i hele hyllas høyde.

 

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser du!