StartsidenTips og rådGuider

Bli en maleproff

Når du skal male tak og vegger i et rom er det noen ting du må tenke på. Her gir vi deg noen smarte tips om forarbeidet, malingsteknikk og hvilke verktøy du trenger for å lykkes.

SLIK MALER DU TAKET

 1. Det å male tak krever en litt annerledes arbeidsstilling enn andre typer malingsjobber. Tips nummer én blir derfor å bruke et forlengerskaft som du kan feste på rullen.

 2. Begynn med å sjekke hvilken forfatning taket er i. Overflaten skal være ren og jevn uten merker. Eventuelle spikerhull skal sparkles og slipes ned.

 3. Dekk til lister med maskeringsteip, og beskytt gulv og vegger med plast før du begynner å male.

 4. Begynn med å male alle taklistene i rommet med en langpensel. Bruk deretter rulle fra list til list, og fortsett til hele takflaten er dekket. Bruk eventuelt en langpensel om det er vanskelig å komme til inn mot listene.

 5. La malingen tørke før du påfører neste strøk. Etter det andre malingsstrøket fjerner du maskeringsteipen før malingen har tørket.


SE VÅRT UTVALG AV MALINGSTILBEHØR HER

Maskering. En god maskeringstape er alfa og omega for et profesjonelt maleresultat.

 

 

SLIK MALER DU VEGGER

 1. Det er samme utgangspunkt for veggene som for taket – overflaten skal være ren og jevn uten hull og merker. Sparkle og slip ved behov.

 2. Mal deretter med pensel rundt lister og hjørner og rundt strømuttak og strømbrytere.

 3. Bytt til en liten rulle og mal over de samme flatene som du malte med penselen. Hvis det er steder der rullen ikke kommer helt til, kan du trykke på malingen klattvis med penselen for å få en rullestruktur.

 4. Mal deretter resten av veggen med en stor rulle, og bruk gjerne forlengerskaft for en mer effektiv fremgangsmåte.

 5. La malingen tørke før du påfører det andre strøket med maling.

 6. Husk å fjerne maskeringsteipen med en gang du er ferdig.
Hvordan lage juletreformet hylle Byggmakker

Hvordan lage juletreformet hylle

27.11.2019

Hvordan lage oppbevaringskasse Byggmakker

Hvordan lage oppbevaringskasse

30.10.2019

Kanskje du har sett denne fine oppbevaringskassen i interiørblader eller i interiørbutikker? Nå kan du lage din egen. Billig og enkelt. Se hvordan med Niklas her.

Hvordan lage betongkrakk Byggmakker

Hvordan lage betongkrakk

30.09.2019

Denne kule krakken kan du enkelt lage selv. Kan også brukes som sidebord, blomsterbord, nattbord. Se hvordan med Niklas her.

Dette er fargetrendene i 2020 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2020

13.09.2019

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.