StartsidenTips og rådGuider

DIY: Blomsterkasse med stående bord

En blomsterkasse med stående bord må ha en ramme oppe og nede som bordene festes til. Denne kassa er laget med undervanning av lecakuler. En enkel dekorasjon gir den et personlig preg.

Slik gjør du

  1. Lag to rammer av 23 x 48 mm eller 30 x 48 mm lekter etter målene på tegningen. Skru og lim dem sammen med terrasseskruer i endeveden.

  2. Sag alle bordene like lange etter målene på tegningen, eller velg selv hvor høy kassa skal være. Sidebordene festes øverst kant i kant med lekterammen. Nederst skal rammen stikke et par cm nedenfor bordene, for å danne en sokkel.

  3. Hvis du ønsker, kan du legge på en ramme av bord øverst, slik som kassa på bildet. Rammen kan gjæres eller blades over på halv ved i hjørnene. Det blir en pen avslutning, og en kant du kan sette små pyntegjenstander på, hvis du ønsker det.

  4. Legg tre 35 cm lange, 28 x 120 mm terrassebord i bunnen, oppå den nederste rammen.

  5. Vi har dekorert kassa med en fisk av bordbiter – en kvadratisk, 95 x 95 mm (kroppen) – og en bit terrassebord som er skåret av i 45 graders vinkel (halen). Noen cm tykke stumper av 21 og 15 mm rundstokk blir bobler. Mal både kassa og dekorasjonene før de festes med utendørs lim.

Undervanning me lecakuler

Kassa fôres med presenning eller kraftig plast innvendig, opp til ca. 5 cm høyde. I stedet for sugematte og brett, legges ca. 5 cm lecagrus i bunnen. En fiberduk over lecagrusen hindrer jord å sige ned og tette hulrommene. I ekstra regnfulle strøk kan det lønne seg å bore et drenshull like over lecagrusen. Det vil hindre at plantene drukner. Som en beskyttelse av treverket, kan du legge en strimmel av knasteplast rundt kassa innvendig, over lecagrusen.

SE PRODUKTER PÅ BYGGMAKKER.NO

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser Snekker Niklas deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video med Snekker Niklas her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video med Snekker Niklas her. Det fikser du!

DIY: Slik lager du adventsstjerne Byggmakker

DIY: Slik lager du adventsstjerne

13.11.2020

Lær hvordan du lager en dekorativ adventsstjerne i tre. Vi har listet opp det du trenger av verktøy, materialer og utstyr - se videoen nedenfor for å se fremgangsmåte!