StartsidenTips og rådGuider

DIY: Blomsterkasse med stående bord

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

En blomsterkasse med stående bord må ha en ramme oppe og nede som bordene festes til. Denne kassa er laget med undervanning av lecakuler. En enkel dekorasjon gir den et personlig preg.

Slik gjør du

  1. Lag to rammer av 23 x 48 mm eller 30 x 48 mm lekter etter målene på tegningen. Skru og lim dem sammen med terrasseskruer i endeveden.

  2. Sag alle bordene like lange etter målene på tegningen, eller velg selv hvor høy kassa skal være. Sidebordene festes øverst kant i kant med lekterammen. Nederst skal rammen stikke et par cm nedenfor bordene, for å danne en sokkel.

  3. Hvis du ønsker, kan du legge på en ramme av bord øverst, slik som kassa på bildet. Rammen kan gjæres eller blades over på halv ved i hjørnene. Det blir en pen avslutning, og en kant du kan sette små pyntegjenstander på, hvis du ønsker det.

  4. Legg tre 35 cm lange, 28 x 120 mm terrassebord i bunnen, oppå den nederste rammen.

  5. Vi har dekorert kassa med en fisk av bordbiter – en kvadratisk, 95 x 95 mm (kroppen) – og en bit terrassebord som er skåret av i 45 graders vinkel (halen). Noen cm tykke stumper av 21 og 15 mm rundstokk blir bobler. Mal både kassa og dekorasjonene før de festes med utendørs lim.

Undervanning me lecakuler

Kassa fôres med presenning eller kraftig plast innvendig, opp til ca. 5 cm høyde. I stedet for sugematte og brett, legges ca. 5 cm lecagrus i bunnen. En fiberduk over lecagrusen hindrer jord å sige ned og tette hulrommene. I ekstra regnfulle strøk kan det lønne seg å bore et drenshull like over lecagrusen. Det vil hindre at plantene drukner. Som en beskyttelse av treverket, kan du legge en strimmel av knasteplast rundt kassa innvendig, over lecagrusen.

SE PRODUKTER PÅ BYGGMAKKER.NO

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Slik bygger du spilevegg Byggmakker

Slik bygger du spilevegg

01.07.2020

Spilevegg er hot om dagen både ute og inne - på vegg og i taket. Her viser vår favoritt snekker, Snekker Niklas, deg hvordan du enkelt lager din egen hjemmelagde spilevegg på 1-2-3. Det fikser du!

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran Byggmakker

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran

04.06.2020

Utekjøkken er en het hagetrend om dagen. Det å lage mat ute sammen med familie og venner prioriteres høyt. Snekker Niklas viser deg her hvordan du enkelt kan bygge et flott utekjøkken selv, og flytte matlagingen utendørs.

Slik bygger du søppelskur selv Byggmakker

Slik bygger du søppelskur selv

30.04.2020

Få en ryddig og fin uteplass - Enten det er for å skjule de mindre pene søppelkassene eller hindre at de står hulter til bulter og kanskje triller inn i en bil eller velter slik at måkene får et herremåltid, så er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?