StartsidenTips og rådGuider

DIY: Julekalenderen du kan snekre sammen selv på en kveld

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Det er så lite som skal til for å skape glede og julestemning. En julekalender, eller adventskalender, er en koselig tradisjon i førjulstiden for mange. Her finner du oppskrift på hvordan du enkelt lager et stilig juletre til å henge på veggen, også kjent som et «Wall Tree». I dette tilfellet fungerer det vegghengte juletreet også som en fin julekalender.

En dekorativ julekalender er virkelig noe som kan skape julestemning i hjemmet, og som gjerne harmonerer godt sammen med resten av advents- og julepynten som står fremme i desember.

Det er jo ekstra hyggelig og personlig å lage julekalenderen selv også, er du ikke enig?

Å snekre sammen en hjemmelaget julekalender er enklere enn du kanskje skulle tro, og materialene trenger heller ikke å koste mer enn en drøy hundrelapp.

Dette trenger du:

Slik gjør du:

1. Kapp til den tykkeste planken til ønsket høyde. Den som skal være «stammen» i veggtreet ditt. I vårt eksempel er treet 155 cm høyt.

 2. Tegn gjerne en kjapp skisse over hvor mange «grener» du vil ha, og hvor lang hver gren bør være. Her har vi brukt annenhver tykk- og tynn planke som en effekt. Hvor hver planke er ca. 10 centimeter kortere enn den forrige.

3. Sag til alle plankene i riktig lengde.

4. Hvis du har lyst til å male veggtreet ditt, kan du gjøre det nå. Og deretter la malingen tørke. I vårt eksempel har vi brukt Jotun Sens i fargen Matrix 9913. 

5. Legg de malte, eller umalte – plankene/bjelkene i en passende avstand fra hverandre over «stammen». Fest hver «gren» med minst to skruer eller spikre.

6. Mal eventuelt over skruehodene, og kanskje et strøk nummer to på hele veggtreet ved behov.

7. Skru fast de 24 skruekrokene. I vårt eksempel er 5 kroker festet på nederste «gren», deretter 4, 3 og 2 på de neste plankene – og så henholdsvis 4, 3, 2 og 1 skruekrok på de siste 4 øverste plankene.

8. Monter veggtreet på veggen. Med tanke på vekten, er det nok best å skru det fast i en av stenderne. Hvis treet kun skal være dekorativt, og du har valgt byggematerialer som nesten ikke veier noe, kan en solid krok være nok.

Når veggtreet ditt er trygt festet til veggen, er det bare å henge opp ferdig innpakkede gaver eller gaveposer i en snor på hver av krokene. Og vips så har du en superfin julekalender! Dette kan også være et flott alternativ dersom du ikke har plass til et juletre hjemme.

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Slik tilpasser du skapet til oppbevaringen Byggmakker

Slik tilpasser du skapet til oppbevaringen

03.06.2021

Har du et skap der for eksempel støvsugeren eller gulvkosten er for høy, og passer ikke helt inn uten å fjerne eller justere hyllene. Det finnes en enkel løsning for det.

Slik rydder du i ledningskaoset Byggmakker

Slik rydder du i ledningskaoset

03.06.2021

Det er flere som sikkert kjenner seg igjen i dette surret med mange og lange ledninger. Ikke lett å finne frem til riktig ledning og heller ikke lett å rengjøre gulvet her. Men med dette smarte tipset har du konroll på ledningskaoset.

Slik monterer du spilevegg i trappeoppgang Byggmakker

Slik monterer du spilevegg i trappeoppgang

03.06.2021

Dette er en trygg og enkel forsikring i trapp. Et pluss er det jo at det ser pent ut også.