StartsidenTips og rådGuider

DIY: Maling: Alt kan males!

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

Male huset – slik gjør du det!

 

 

Nesten alt, i hvert fall. Maling er også den mest populære av alle typer DIY-prosjekter som vi nordmenn foretar oss. Det er ikke så rart, for selv med liten innsats kan et spann maling utgjøre en stor forskjell.

Lakkmaling til innendørsprosjekter

Med Beckers lakkmaling kan du male de fleste snekkerarbeider innendørs, fra vinduer og skap til sokler og dørkarmer. I tillegg kan du naturligvis male møbler som stoler, bord og hyller. Beckers lakker er vannbaserte og miljøtilpasset. Derfor er de luktsvake og behagelige å male med innendørs, samt at de etterlater en holdbar og lettstelt overflate. Med et enormt fargeutvalg på flere tusen farger, kan du dessuten velge nøyaktig den fargen som passer best til det du skal male.

SE VÅRT UTVALG AV MALING HER 

Perfekt på barnerommet. Den fargerike kommoden er malt med tavlemaling fra Beckers. Malingen er vannbasert og kan ombrekkes i 336 ulike standardfarger.

 Karibisk trapp. Forleng sommerfølelsen inne med en gøyal og fargerik trapp. Forførende kontrast mellom hvit og Lagun 763 fra Beckers.

Enkle skritt til et perfekt resultat

Det er ikke vanskeligere å male med lakk enn med annen maling, men det finnes noen tips som gjør det enklere å oppnå ønsket resultat. Det aller viktigste er å stryke på malingen med lange strøk – helst ett sammenhengende strøk langs hele overflaten som skal males. På den måten unngår «skjøter» i malingsstrøket.

Fargevalg

Når du skal velge farge, er det også par ting du bør tenke over for å få best resultat. For eksempel kan det være at enkelte fargekombinasjoner ikke fungerer så bra sammen, eller at et høyt og smalt rom kanskje kan trenge en spesiell farge for å føles litt bredere. En farge kan også forandre seg, avhengig av årstidens lys.

Her er noen gode tips før du kjøper malingen og begynner å male:

  • Tenk på at fargene «vokser» med overflaten. Det vil si at desto større flate du maler jo sterkere vil man oppfatte fargen.

  • Hvem har sagt at alt må være hvitt? Det blir morsommere og mer personlig når du setter farge på vegger, møbler eller andre detaljer.

  • Røde og gule nyanser er varme og gir en intim følelse, mens blå og grønne farger er kalde og kan gi en større romfølelse.

  • Gjennomgående lyse farger gir en større romfølelse enn mørkere farger.

  • Mal striper for å påvirke romfølelsen. Loddrette striper vil få rommet til å føles høyere enn det er.

 

SE VÅRT UTVALG AV MALEPENSLER OG MALERULLER HER

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.