StartsidenTips og rådGuider

DIY: Maling: Alt kan males!


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Nesten alt, i hvert fall. Maling er også den mest populære av alle typer DIY-prosjekter som vi nordmenn foretar oss. Det er ikke så rart, for selv med liten innsats kan et spann maling utgjøre en stor forskjell.

Lakkmaling til innendørsprosjekter

Med Beckers lakkmaling kan du male de fleste snekkerarbeider innendørs, fra vinduer og skap til sokler og dørkarmer. I tillegg kan du naturligvis male møbler som stoler, bord og hyller. Beckers lakker er vannbaserte og miljøtilpasset. Derfor er de luktsvake og behagelige å male med innendørs, samt at de etterlater en holdbar og lettstelt overflate. Med et enormt fargeutvalg på flere tusen farger, kan du dessuten velge nøyaktig den fargen som passer best til det du skal male.

SE VÅRT UTVALG AV MALING HER 

Perfekt på barnerommet. Den fargerike kommoden er malt med tavlemaling fra Beckers. Malingen er vannbasert og kan ombrekkes i 336 ulike standardfarger.

 Karibisk trapp. Forleng sommerfølelsen inne med en gøyal og fargerik trapp. Forførende kontrast mellom hvit og Lagun 763 fra Beckers.

Enkle skritt til et perfekt resultat

Det er ikke vanskeligere å male med lakk enn med annen maling, men det finnes noen tips som gjør det enklere å oppnå ønsket resultat. Det aller viktigste er å stryke på malingen med lange strøk – helst ett sammenhengende strøk langs hele overflaten som skal males. På den måten unngår «skjøter» i malingsstrøket.

Fargevalg

Når du skal velge farge, er det også par ting du bør tenke over for å få best resultat. For eksempel kan det være at enkelte fargekombinasjoner ikke fungerer så bra sammen, eller at et høyt og smalt rom kanskje kan trenge en spesiell farge for å føles litt bredere. En farge kan også forandre seg, avhengig av årstidens lys.

Her er noen gode tips før du kjøper malingen og begynner å male:

  • Tenk på at fargene «vokser» med overflaten. Det vil si at desto større flate du maler jo sterkere vil man oppfatte fargen.

  • Hvem har sagt at alt må være hvitt? Det blir morsommere og mer personlig når du setter farge på vegger, møbler eller andre detaljer.

  • Røde og gule nyanser er varme og gir en intim følelse, mens blå og grønne farger er kalde og kan gi en større romfølelse.

  • Gjennomgående lyse farger gir en større romfølelse enn mørkere farger.

  • Mal striper for å påvirke romfølelsen. Loddrette striper vil få rommet til å føles høyere enn det er.

 

SE VÅRT UTVALG AV MALEPENSLER OG MALERULLER HER

Hvordan lage plantehylle selv Byggmakker

Hvordan lage plantehylle selv

01.04.2020

La deg inspirere — skap en grønn oase ute. Enten du har en stor terrasse eller liten balkong - elsker å dyrke urter eller er glad i fargerike blomster er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger Byggmakker

Forny uteplassen: Dette er vårens mest trendy farger

02.03.2020

Skriker terrassen og hagemøblene dine etter oppgradering og kjærlighet? Finn favorittfargene dine og sett i gang.

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe Byggmakker

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe

26.02.2020

Liker du en skikkelig god kopp kaffe, da er sakte håndbrygget kaffe noe du absolutt bør forsøke. Her viser Snekker Niklas deg hvordan du enkelt lager et smart kaffestativ. Snart er kaffen klar!

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?