StartsidenTips og rådGuider

DIY: Så enkelt kan du lage din egen julekrans

På juleverksted for voksne er det lov å leke med limpistolen!

Hvordan lage julekrans

Du har sikkert sett bilder av det allerede på Pinterest- eller Instagram: En julekrans er nemlig noe av det stiligste som finnes på DIY-fronten når det er snakk om å pynte til jul.

Det du kanskje ikke vet, er hvor enkelt det er å lage slike julekranser på egenhånd. Ikke minst vil de du lager selv gjerne se langt bedre ut enn de masseproduserte kransene du får kjøpt i butikken. Her kan du i ikke minst velge farger, former og detaljer som du vet vil passe perfekt til akkurat din ytterdør – eller som matcher interiøret hvis du foretrekke å henge julekransen i stua eller gangen.

Se også hvordan du lager din egen julestjerne

 

DIY julekrans – Dette trenger du av materialer og utstyr:

Slik lager du julekransen:

1. Klipp rørisolasjonen til en passende lengde. Sjekk om størrelsen vil passe der du har tenkt til å henge den opp. Rørisolasjon er altså de myke, hule rørene i skumplast som vanligvis brukes til å isolere ulike typer rør.

2. Fest endene på røret med gaffatape eller annen solid tape. Sørg for å forme kransen slik at den blir rund og fin.

3. Hvis du vil at julekransen din skal henge i et silkebånd – fremfor at den for eksempel hektes rett på en knagg eller spiker – bør du feste silkebåndet før du går videre. (Det kan være litt kronglete å knyte på et bånd etter at du har pyntet kransen)

4. Finn frem limpistolen! Og bruk gjerne en avis som et beskyttende underlag for gulvet, benken eller bordet du jobber på. Begynn med å lime fast én og én julekule på innsiden av kransen til den er helt dekket.

5. Deretter limer du fast kuler på utsiden av kransen. Fortsett å lime fast julekuler i høyden og bredden helt til rørisolasjonen ikke lenger er synlig. Du kan også pynte med for eksempel kongler eller granbar hvis du synes det passer.

Når du har fulgt disse fem stegene, er det bare å la limet tørke før du henger opp kransen.

Advarsel: Kan føre til #julestemning

Hvordan lage juletreformet hylle Byggmakker

Hvordan lage juletreformet hylle

27.11.2019

Hvordan lage oppbevaringskasse Byggmakker

Hvordan lage oppbevaringskasse

30.10.2019

Kanskje du har sett denne fine oppbevaringskassen i interiørblader eller i interiørbutikker? Nå kan du lage din egen. Billig og enkelt. Se hvordan med Niklas her.

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett  Byggmakker

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett

04.07.2019

Du trenger vel ikke kjøpe nytt for å få det nytt og fint?

DIY: Hvordan lage spilestol Byggmakker

DIY: Hvordan lage spilestol

26.06.2019

Denne stolen er skikkelig kul, og det beste er at du kan lage den selv på 1-2-3! Her viser Snekker Niklas deg hvordan. God sommer!