StartsidenTips og rådGuider

DIY: Så enkelt kan du lage din egen julekrans

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

På juleverksted for voksne er det lov å leke med limpistolen.

Hvordan lage julekrans

Du har sikkert sett bilder av det allerede på Pinterest- eller Instagram: En julekrans er nemlig noe av det stiligste som finnes på DIY-fronten når det er snakk om å pynte til jul.

Det du kanskje ikke vet, er hvor enkelt det er å lage slike julekranser på egenhånd. Ikke minst vil de du lager selv gjerne se langt bedre ut enn de masseproduserte kransene du får kjøpt i butikken. Her kan du i ikke minst velge farger, former og detaljer som du vet vil passe perfekt til akkurat din ytterdør – eller som matcher interiøret hvis du foretrekke å henge julekransen i stua eller gangen.

Se også hvordan du lager din egen adventsstjerne

Dette trenger du av materialer og utstyr:

Slik lager du julekransen

1. Klipp rørisolasjonen til en passende lengde. Sjekk om størrelsen vil passe der du har tenkt til å henge den opp. Rørisolasjon er altså de myke, hule rørene i skumplast som vanligvis brukes til å isolere ulike typer rør.

2. Fest endene på røret med gaffatape eller annen solid tape. Sørg for å forme kransen slik at den blir rund og fin.

3. Hvis du vil at julekransen din skal henge i et silkebånd – fremfor at den for eksempel hektes rett på en knagg eller spiker – bør du feste silkebåndet før du går videre. (Det kan være litt kronglete å knyte på et bånd etter at du har pyntet kransen)

4. Finn frem limpistolen! Og bruk gjerne en avis som et beskyttende underlag for gulvet, benken eller bordet du jobber på. Begynn med å lime fast én og én julekule på innsiden av kransen til den er helt dekket.

5. Deretter limer du fast kuler på utsiden av kransen. Fortsett å lime fast julekuler i høyden og bredden helt til rørisolasjonen ikke lenger er synlig. Du kan også pynte med for eksempel kongler eller granbar hvis du synes det passer.

Når du har fulgt disse fem stegene, er det bare å la limet tørke før du henger opp kransen.

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser du!