StartsidenTips og rådGuider

DIY: Så enkelt kan du lage din egen julekrans


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

På juleverksted for voksne er det lov å leke med limpistolen!

Hvordan lage julekrans

Du har sikkert sett bilder av det allerede på Pinterest- eller Instagram: En julekrans er nemlig noe av det stiligste som finnes på DIY-fronten når det er snakk om å pynte til jul.

Det du kanskje ikke vet, er hvor enkelt det er å lage slike julekranser på egenhånd. Ikke minst vil de du lager selv gjerne se langt bedre ut enn de masseproduserte kransene du får kjøpt i butikken. Her kan du i ikke minst velge farger, former og detaljer som du vet vil passe perfekt til akkurat din ytterdør – eller som matcher interiøret hvis du foretrekke å henge julekransen i stua eller gangen.

Se også hvordan du lager din egen julestjerne

 

DIY julekrans – Dette trenger du av materialer og utstyr:

Slik lager du julekransen:

1. Klipp rørisolasjonen til en passende lengde. Sjekk om størrelsen vil passe der du har tenkt til å henge den opp. Rørisolasjon er altså de myke, hule rørene i skumplast som vanligvis brukes til å isolere ulike typer rør.

2. Fest endene på røret med gaffatape eller annen solid tape. Sørg for å forme kransen slik at den blir rund og fin.

3. Hvis du vil at julekransen din skal henge i et silkebånd – fremfor at den for eksempel hektes rett på en knagg eller spiker – bør du feste silkebåndet før du går videre. (Det kan være litt kronglete å knyte på et bånd etter at du har pyntet kransen)

4. Finn frem limpistolen! Og bruk gjerne en avis som et beskyttende underlag for gulvet, benken eller bordet du jobber på. Begynn med å lime fast én og én julekule på innsiden av kransen til den er helt dekket.

5. Deretter limer du fast kuler på utsiden av kransen. Fortsett å lime fast julekuler i høyden og bredden helt til rørisolasjonen ikke lenger er synlig. Du kan også pynte med for eksempel kongler eller granbar hvis du synes det passer.

Når du har fulgt disse fem stegene, er det bare å la limet tørke før du henger opp kransen.

Advarsel: Kan føre til #julestemning

Hvordan lage plantehylle selv Byggmakker

Hvordan lage plantehylle selv

01.04.2020

La deg inspirere — skap en grønn oase ute. Enten du har en stor terrasse eller liten balkong - elsker å dyrke urter eller er glad i fargerike blomster er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe Byggmakker

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe

26.02.2020

Liker du en skikkelig god kopp kaffe, da er sakte håndbrygget kaffe noe du absolutt bør forsøke. Her viser Snekker Niklas deg hvordan du enkelt lager et smart kaffestativ. Snart er kaffen klar!

DIY: Lag ditt eget nattbord Byggmakker

DIY: Lag ditt eget nattbord

24.01.2020

Her viser Snekker Niklas deg hvordan du på 1-2-3 lager ditt eget personlige nattbord. Interiør trenger ikke koste skjorta for å være fint. Det fikser du!

Hvordan lage juletreformet hylle Byggmakker

Hvordan lage juletreformet hylle

27.11.2019