StartsidenTips og rådGuider

DIY: Ekstra sitteplass på terrassen

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Denne sittebenken er laget med terrassebord i ulike bredder og har fått et lokk i tre. En slik kan du enkelt lage selv og få en flott oppbevaringsplass på terrassen på kjøpet.

Sittebenken er laget med utgangspunkt i den smarte MULTI-stolpen i Møre Royal, som er en stolpe med et utfrest spor som er tilpasset tykkelsen til et terrassebord. Stolpen finnes som hjørne-, skjøte- og endestolpe og hjelper deg å lage flotte elementer til uterommet på en enkel måte.

Sittebenken er laget med terrassebord i ulike bredder og har fått et lokk i tre. Det at benken er i to deler gir en fin fleksibilitet. Da kan du bruke den som venstre eller høyre hjørne, eller du kan flytte frem den minste benken og bruke den som et enkelt bord ved behov.

På tegningen kan man se at det er satt i avstiving innvendig siden den største benken har såpass lange lengder på terrassebordene. Det er også lagt inn en stang for å holde lokket siden det naturlig nok får noe tyngde. Du kan lage benken med bunn så det blir en kasse, men det går også fint uten.

Alle mål her må man justere selv.

     

Materialer som er brukt er:

45 LM - MøreRoyal® RG25 GRÅ Terrassebord UNO med rill 28x45 NOBB 47258498

60 LM - MøreRoyal® RG25 GRÅ Terrassebord UNO med rill 28x120 NOBB 47258521

3 STK - MøreRoyal® RG25 GRÅ MULTIstolpe hjørne NOBB 49213152

EN PRESISERING:
Terrassbord grå UNO leveres altså som ensidige terrassebord med rill
Terrassebord brun DUO leveres som tosidig vendbart terrassebord med en rillet og en glatt side.

Du kan selvsagt bruke den du måtte foretrekke på din benk, men i eksempelet vårt har vi brukt den grå.

Les mer på www.moreroyal.no eller ta en tur innom en av våre Byggmakker butikker for inspirasjon og hjelp til å lage noe lignende.

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?