StartsidenTips og rådGuider

Enkel, romantisk hylle

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

Se våre supertilbud - gjelder t.o.m 27. juni

 

 

Denne hylla er laget av hobbyplater i furu, men kunne like gjerne vært bygget av MDF eller melaminbelagte plater. Fordi hylla skal males, er hyllene festet til hyllesidene med skruer fra utsiden.

Hvis hylla skal lakkes eller beises, ville det være penere med en pluggsammenføyning, eller ved hjelp av en not. Du kan eventuelt skjule skruehodene med plast- eller treplugger.

Hyllesidene er formet til bein nederst ved hjelp av en stikksag. Formen er tegnet opp ved hjelp av et passende glass. For å stive av hylla er det festet en platebit mellom hyllesidene øverst.

Topplaten stikker litt utenfor hyllesidene foran og på sidene. For å gi inntrykk av en kraftigere, profilert kant, er det festet hulkillister på undersiden av den utstikkende topplaten. Du kan selvfølgelig velge andre profiler, eller kvartstaff.

Hyllas mål går frem av tegningen. Du kan selvfølgelig lage den bredere og høyere, men hylleplatene bør ikke spenne mer enn 80 cm, ellers vil de ha lett for å sige ned på midten.

 

Du trenger

  • 2,8 m 25 cm bred hobbyplate
  • 30 cm bred hobbyplate
  • Ca. 1 m 21 mm hulkillist
  • 45 mm skruer
  • 20 mm dykkertspiker

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Åpen bokhylle Byggmakker

Åpen bokhylle

30.11.2017

Denne hylla er uten faste sider og rygg. Til tross for det er den stiv og solid, rimelig å lage og meget lett. Den har ingen typisk bakside og kan godt være frittstående for å dele opp rommet i flere soner.

Perfekte hyller snekret på stedet Byggmakker

Perfekte hyller snekret på stedet

07.11.2013

Hyller, reoler og andre løsninger for oppbevaring, blir i mange tilfeller helt perfekt kun hvis det snekres på stedet. Da kan de tilpasses stilen, rommet og ikke minst den tilgjengelige plassen. Skreddersydde løsninger tilføyer samtidig noe unikt til boligen.

Bokreol med perfekte mål Byggmakker

Bokreol med perfekte mål

21.10.2013

For å få den perfekte reolen i stua, bygde arkitekten sin egen.

DIY: Eplekasse reol Byggmakker

DIY: Eplekasse reol

22.03.2013

Thomas og Julie hadde lenge hatt lyst på en ny reol til sin nye leilighet. De hadde lenge lett etter en som både passet personligheten og stilen i hjemmet, men fant aldri noe som passet.