StartsidenTips og rådGuider

Enkelt å fikse et ødelagt garasjegulv

Sprekkdannelser, fukt og slitasje kan få garasjegulvet til å gå rask i oppløsning. Heldigvis er det enklere enn du tror å legge et nytt, fint gulv som tåler litt mer og holder litt lenger.

Det kalde, våte klimaet vi har i Norge krever noen ganger litt ekstra av materialene vi velger å bygge med. Garasjegulv er et veldig godt eksempel: Snømengdene om vinteren fører til at hele 200 000 tonn med veisalt strøs på norske veier. Det øker trafikksikkerheten, men saltet som henger igjen på bildekkene bidrar samtidig til at mange garasjegulv går i oppløsning.

I tillegg til veisalt, er fukt og kulde det som i størst grad bidrar til å slå sprekker i garasjegulv her til lands. Derfor er det viktig å velge løsninger som er best egnet for klimaet vårt.

– Hey’di er den eneste leverandøren av mur- og betongprodukter med produksjon i Norge, og som har tilpasset sortimentet sitt spesielt for norske forhold. Det betyr for eksempel at vi har utviklet Waterseal, en egenskap som gjør produktene vanntette, ekstra holdbare og pustende, sier salg- og markedsdirektør Kenneth Antonsen i Hey’di.

Slik holder du terrassen fri for fukt

Ny revolusjonerende produktserier gjør at du helt kan unngå fuktskader på ditt uteområde eller din terrasse. Her kommer tipsene som sikrer en vanntett, pustende og varig terrasse.

Link

Sikret mot vann og fukt

Nyvinningen Waterseal finnes i flere Hey’di-produkter, men for garasjegulv er det Hey’di Heft som gjelder. Dette er en vanntett, sementbasert heft som du påfører overflaten før avretting eller støping, slik at massen skal hefte seg godt til underlaget.

– Waterseal-egenskapen forhindrer fukttransport opp fra underlaget, og dette er avgjørende for å unngå sprekker og erosjon, forklarer Antonsen.

HEFTIGE GREIER: Hey’di Heft med Waterseal sikrer at underlaget blir solid og vanntett.

Han sier videre at hvis du kombinerer Hey’di Heft med deres andre produkter som er spesielt tilpasset norske forhold, vil du få et pent garasjegulv som varer lenge.

Og i motsetning til det mange tror: Å legge nytt garasjegulv er noe de fleste av oss klarer. I alle fall med god planlegging, solide materialer og riktig utstyr.

Kan repareres

Norske garasjegulv er ekstra utsatt for slitasje av flere årsaker, men reparasjon er mulig å gjøre selv.

Slik gjør du det:

Antonsen har satt sammen en kort veiledning for deg som vil forsøke å legge garasjegulv selv:

  1. Rengjør det gamle garasjegulvet. Olje og fett må fjernes helt. Aller helst bør overflaten slipes slik at den er fri for løs støp.

  2. Deretter gyser du gulvet med Hey’di Heft. Følg instruksjoner på spannet for utblanding og påføringsmetode. Husk at selve gulvet må fuktes med vann før gysingen påføres. To eller tre strøk påført på tvers av foregående strøk er anbefalt.

  3. Når gysingen er herdet og tørket godt, fukter du gulvet lett med vann. Bland og påfør Hey’di Flytstøp eller Hey’di Flytstøp Fin. Følg anvisning på pakken.

– En siste ting: Med tanke på optimal tørketid, er det anbefalt å legge gulvet når temperaturen i garasjen er på mellom 10- og 20 grader. Ikke i alle fall ikke lavere enn seks plussgrader, avslutter Antonsen.

SPREKKER I GARASJEN: Ser garasjegulvet ditt slikt ut kan du faktisk reparere det selv.

Balje og blandevisp

Av utstyr trenger du blant annet et par bøtter eller mørtelbaljer til å blande heft og støpemasse i, en kraftig elektrisk drill med blandevisp, et par koster eller tjukke malerpensler (1-2 mm.), samt bredsparkel eller sparkelspade.

Din nærmeste Byggmakker kan hjelpe deg med å finne akkurat det du trenger av utstyr for å lykkes med garasjegulvprosjektet ditt. Der finner du selvsagt også Hey’di-produktene som sikrer at ditt nye garasjegulv tåler norske forhold.

Trenger du flere tips?
Besøk din nærmeste Byggmakker for flere gode råd »
Hvordan lage betongkrakk Byggmakker

Hvordan lage betongkrakk

30.09.2019

Denne kule krakken kan du enkelt lage selv. Kan også brukes som sidebord, blomsterbord, nattbord. Se hvordan her.

Unngå mugg og råte: Slik redder du kjelleren fra fukt Byggmakker

Unngå mugg og råte: Slik redder du kjelleren fra fukt

01.07.2019

Nærmere tre av ti nordmenn har vesentlige avvik når det kommer til fukt i kjelleren. Nå kommer det revolusjonerende produkter som kan redde kjelleren din fra å bli ødelagt.

Slik holder du terrassen din fri for fukt Byggmakker

Slik holder du terrassen din fri for fukt

27.06.2019

Ny revolusjonerende produktserier gjør at du helt kan unngå fuktskader på ditt uteområde eller din terrasse. Her kommer tipsene som sikrer en vanntett, pustende og varig terrasse.

Unngå fuktskader med vanntett nyhet fra Hey’di Byggmakker

Unngå fuktskader med vanntett nyhet fra Hey’di

28.09.2018

Et nytt og revolusjonerende produkt gir sement- og kalkbaserte produkter unike vanntettende egenskaper. Dette betyr at du nå lett kan unngå alle problemer forbundet med fukt som er stengt inne i konstruksjonen.