StartsidenTips og rådGuider

DIY: Generelt om hyllesnekring

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Hyller trenger man mange og forskjellige av. Du kan selvfølgelig kjøpe dem fiks ferdig. Problemet er bare at standardmålene sjelden passer der du vil ha dem. Heldigvis er det enkelt å snekre dem selv etter egne mål. I denneguiden viser vi ulike hyllekonstruksjoner med hylleeksempler. Bygg dem etter målene i boka eller juster etter egne behov.

Ikke noe element i hjeminnredningen gir oss så stor nytte og glede som hyller. Hyllene hjelper oss å holde orden på bøker, leketøy, kjøkkentøy, verktøy og alt vi ellers omgir oss med av gjenstander til pynt og nytte. De kan dessuten være et dekorativt element og skape et lunt og personlig hjem. Du kan for eksempel fylle en hel vegg med hyller eller bygge deg rundt dører, vinduer og møbler. På den måten får du mye praktisk lagringsplass og samtidig et personlig og harmonisk interiør. Ved hjelp av hyller kan du bygge arbeidsbord og senger, dele opp rom og skjule mindre pene overflater.

Hylletyper

De enkleste hylleløsningene du kan lage, er hyller på knekter du lager selv eller kjøper ferdig. Like vanlig er det å lage hyller der hylleplatene er festet til hyllesider. Hylle og sider kan eventuelt felles sammen på halv ved – innfelt hylle. Det sages da ned til halve materialtykkelsen på begge emnene slik at de to delene griper over hverandre og gir en stabil skjøt, helst sammen med lim og spiker eller skruer. Det gir en elegant hylle med utstikkende sider og topp. Andre løsninger er såkalt svevende hyller der opphenget er skjult inne i hylla, innspente hyller der hyllene klemmes fast til en søyle, hyller der hyllesidene er erstattet av bein eller hyller laget av stablede kasser.

Frittstående hyller må stives av slik at de ikke blir ustødig sideveis. Det gjøres vanligvis med en bakplate, gjerne av tynn kryssfiner, 6 mm MDF eller 3 mm trefiberplate. Alternativt kan hylla avstives ved hjelp av skråstag på baksiden.

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser du!