StartsidenTips og rådGuider

Hvilken robotgressklipper passer best til hagen din?

Velg en modell med de riktige egenskapene, så får du en flott gressplen gjennom hele sommeren.

Det kan kanskje virke som det er en jungel av robotgressklippere der ute. Og at du må navigere deg igjennom masse tekniske greier og apper til mobilen bare for å kunne sette opp og bruke en nymotens gressklipper som går av seg selv.

Heldigvis er det veldig mye enklere enn enkelte skal ha det til.

Denne lille arbeidsroboten sørger for at du får en kortklipt og flott plen hele sesongen.

Stor nok for gressplenen din?

Gardena har et stort utvalg av robotklippere som er tilpasset hager i alle størrelser og former.

Disse selvgående, automatiske gressklipperne klipper plenen minst like godt som du klarer selv med en vanlig gressklipper. Forskjellen er at du knapt behøver å løfte en finger for å få en slående vakker gressplen. Dessuten er robotgressklipperene stillegående å regne i forhold til bensindrevne gressklippere, med et typisk støynivå på kun 56-60 dB.

– Alt du trenger å gjøre er å velge en modell som er stor og kraftig nok til å takle størrelsen og helningsgraden på gressplenen din. Å sette den opp i hagen er fort gjort, og så er det omtrent bare å trykke «start», forklarer Knut Andrè Gulbrandsen i Gardena.

Robotgressklipperne til Gardena er selvgående og stillegående, de tåler vann og de lader seg automatisk. De klipper bare tuppen av gresstrået og fordeler avfallet utover, noe som gir ekstra næring til plenen og sørger for en tett og flott gressplen. Samtidig slipper du å tømme oppsamlingsbegre med klebrige gresstrå – slik du må med en vanlig gressklipper. Jevnlig klipping fører dessuten til mindre mosedannelse i plenen.

Automatisk klipping og vanning

Stadig flere nordmenn skaffer seg produkter og løsninger som kan forvandle en vanlig bolig til et «smarthus» på 1-2-3.

På tilsvarende vis kan du enkelt oppgradere hagen din til en «smart-hage» med Gardenas løsninger. Her er en robotgressklipper med «GARDENA smart system» helt sentral.

Takket være guide-kabelen som du legger ut for å vise vei for gressklipperen, kan du velge forskjellige startpunkter for klippingen. Har du en plen som er fordelt på to soner med en passasje på minimum 60 cm. bredde, kommer den seg frem og tilbake. Begrensningskabelen sørger for at den kun klipper områdene du vil at den skal klippe. GARDENA smart system kobler dessuten robotgressklipperen til det trådløse nettverket ditt, noe som betyr at du kan starte og stoppe klippingen uansett hvor i verden du måtte befinne deg.

–  For å ta det ett steg videre, kan du legge opp et automatisert vanningssystem i hagen din som også kan styres via GARDENA smart system-appen. Da går både klippingen og vanningen omtrent helt av seg selv, sier Gulbrandsen.

AUTO-VANNING: Med GARDENA smart system-appen kan du enkelt styre både klipping og vanning.

Han legger til at løsningen også har støtte for Apple HomeKit. Kombinert med for eksempel en smart-værstasjon med regnmåler, kan du derfor enkelt justere vanningen etter nedbørsmengden.

Slik finner du riktig modell

Selv om det finnes en rekke forskjellige modeller, er det først og fremst tre ting som skiller de ulike robotgressklippermodellene fra hverandre**: Areal, helningsgrad og eventuelt fjernstyring via en mobil-app:

Areal
Det er en forskjell på hvor stort plenareal hver robotgressklipper kan takle. De rimeligste modellene er godt egnet for gressplener på 250-500 m2, mens de fleste med litt større hage gjerne velger en modell som taker 750-1250 m2. Om heller ikke det er nok, finnes det en robotgressklipper fra Gardena som dekker opptil 1600 m2. Merk at klippebredden på de største modellene er større, noe som er mer effektivt på store gressplener.

Helning
Hvis hagen din er bratt eller kupert, bør du vurdere en modell med en høyere hellingsgrad. Vanligvis kan du velge mellom en modell som takler enten opptil 25- eller 35 prosents helning.

STILLEGÅENDE: Nyt hagelivet i ro og fred.

GARDENA smart system
De fleste modellene til Gardena kan bestilles med eller uten GARDENA smart system – en trådløs sensor og en app som gjør det mulig å starte og stoppe robotgressklipperen din fra mobilen. Dersom du ikke velger dette systemet, starter og stopper du den manuelt.

* Alle robotgressklipperne til Gardena er utstyrt med PIN-kode og alarm som forhindrer tyveri.

** Støynivået for robotgressklippere er normalt på opptil 60 dB – tilsvarende lydnivået på en samtale mellom to mennesker.

– Vi har laget robotgressklippere som burde dekke alle ulike behov, både små, mellomstore og store gressplener og hager. Hvis du går over kriker og kroker med kantklipper innimellom, trenger du faktisk ikke ha en gammeldags klipper stående i boden lenger, avslutter Gulbrandsen.

Robotgressklipper Byggmakker

Robotgressklipper

16.07.2018

Robotgressklipper, robotklipper eller klipperobot kjært barn har mange navn, men en ting er sikkert, det er behagelig å få en robot til å gjøre jobben for deg.

Vanningsguide: 10 vannetips som får hagen til å blomstre Byggmakker

Vanningsguide: 10 vannetips som får hagen til å blomstre

09.07.2018

For å unngå at plantene dine henger med hodet om sommeren, trenger de rikelig med vann. Men hvor mye og hvor ofte – og skal du vanne ovenfra eller nedenfra? Her finner du noen smarte og nyttige fakta om vanning av planter. Og ikke minst hjelpemidlene som gjør det lekende lett å holde hagen i orden.

Vanlige spørsmål om robotgressklippere Byggmakker

Vanlige spørsmål om robotgressklippere

09.07.2018

Drømmer du om å gå barbeint på et tykt og sunt teppe av grønt gress, men har ennå ikke skaffet deg en robotgressklipper? Hva lurer du på?

Hvordan få den perfekte hagen  Byggmakker

Hvordan få den perfekte hagen

16.05.2018

Ønsker du deg en fin hage til sommeren? Med de riktige redskapene kan du få det. Her er våre favoritter som gjør hagearbeidet til en lek!