StartsidenTips og rådGuider

DIY: Hvordan lage dekorfat / fuglebad i betong

 

 

Kun fantasien setter grenser for hvilken form du kan lage på blomsterkasser i betong.

Trinn for trinn, hvordan lage et dekorfat i betong:

 1. Kjøp en ønsket form i plast, eller bruk noe du har allerede.
 2. Ferdig form klar for støping. Husk å pensle formen med matolje for å få betongen til å slippe formen lettere.
 3. Bland Weber Hobbybetong i en blandebøtte.
 4. Fyll formen med betong.
 5. Vibrer og glatt ut overflaten på betongen.
 6. Legg gjerne i litt vekt i formen som presses ned i betongen. Vibrer for å få ut mest mulig luftporer hvis det er ønskelig.
 7. Legg gjerne i litt vekt i formen som presses ned i betongen. Vibrer for å få ut mest mulig luftporer hvis det er ønskelig.
 8. Legg gjerne i litt vekt i formen som presses ned i betongen. Vibrer for å få ut mest mulig luftporer hvis det er ønskelig.
 9. Etter at betongen har herdet så kan en ta fra hverandre formen og ta ut dekorfatet i betong. Dekorfatet i betong er nå ferdig til bruk.
    

Blomsterfat / fuglebad i betong er nå ferdig til bruk. Hvis den skal stå ute på vinterstid må det bores hull i bunnen for å drenere bort vann så den ikke fryser.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser Snekker Niklas deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video med Snekker Niklas her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video med Snekker Niklas her. Det fikser du!

DIY: Slik lager du adventsstjerne Byggmakker

DIY: Slik lager du adventsstjerne

13.11.2020

Lær hvordan du lager en dekorativ adventsstjerne i tre. Vi har listet opp det du trenger av verktøy, materialer og utstyr - se videoen nedenfor for å se fremgangsmåte!