StartsidenTips og rådGuider

Gulv: Viktig å velge riktig

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Kampanjedager! Se alle våre tilbud her.

 

 

Familien Johansen fra Elverum holdt på å gjøre en kostbar gulvbestilling. Les hva du bør være oppmerksom på når du bestiller gulv.

– Han får være hund – både ute og inne, sier Tone Løchting Johansen og titter bort på fire år gamle Acko.

Full av livsglede har han i hele sitt liv bykset frem og tilbake i huset i Stavåsbakken. Gulvet har tatt støyten.

– Jeg tenkte at vi måtte få gjort noe med gulvet hver gang jeg vasket og så alle ripene, forteller Tone.

Se vårt utvalg av gulv her >

Acko får være hund – både ute og inne.

Vanskelig å velge riktig

Det vanskeligste for familien var hvilket gulv de skulle gå for, fordi det var så mye å velge mellom. De fikk med prøver hjem og bestemte seg omsider, men så fikk de innspill fra Byggmakker.

Fiks Ferdig - Fornøyde. Fv: Knut Johansen, Tone Løchting Johansen, Steffen Bjørnstad (Byggmakker Elverum), Tor Martin Nordhagen (Harvigen Bygg AS).

– Gulvet vi hadde valgt hadde ikke tålt bruken vår, med hund. Han drar med seg mye fuktighet inn og har skarpe klør, så da trengte vi noe mer slitesterkt. Det hadde ikke vi tenkt på, og vi satte veldig pris på at de fulgte oss opp, sier Tone.

Mange faktorer spiller inn når du skal velge gulv. Les vår gulvguide her >

– Det er klart vi skulle hjelpe dem. Det er vi som står ansvarlige for produktet og det er vårt ansvar å veilede kunden frem til det beste resultatet for dem, sier Steffen Bjørnstad i Byggmakker Elverum.

FIKS FERDIG: Dyktige håndtverkere fra Byggmakker la gulvet i Stavåsbakken på en uke. 

Han opplever spesielt på gulv at kunder velger feil produkt for deres bruk. Mange ser seg blinde på kvadratmeterpris.

– Det er nok mange som legger pengene i fin sofa eller tv og så tar gulvet til slutt. De ser på kvadratmeterpris og tenker ikke på holdbarhet. Høytrykkslaminat kan ligge i 30 år uten noe problem. Det blir fort dyrt å velge et billig gulv som ikke passer bruken og må skiftes igjen om tre år.   

Se video: Hvordan legge parkett >

– Som å få et nytt hjem

Familien Løchting Johansen er ikke alene om å skifte gulv. Oppussingsindeksen 2019 viser at en av tre mener det bør legges nytt gulv i år. Slitasje er hovedårsaken til gulvbytte, men grunn nummer to er at vi rett og slett ønsker oss noe nytt.

Se video: Hvordan montere lister >

– For oss kunne det ikke blitt bedre. Det er som om vi har fått et nytt hjem. Det eneste minuset med gulvet er at vi har fått lyst til å pusse opp andre deler av huset også, forteller Tone.

Les mer om Fiks Ferdig - Gulv her >

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv Byggmakker

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv

04.03.2021

Høytrykkslamineringen gjør gulvet betydelig sterkere enn vanlig laminat, men det er bare én av mange grunner til å velge høytrykkslaminat.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.