StartsidenTips og rådGuider

Hylle på knekter

Hylleknekter behøver ikke være kjedelige vinkler. Denne hylla har en humoristisk vri, med knekter utformet som en mann med hatt. Hylla er avbildet på neste side.

Den er perfekt for barnerommet og passer til pocket- bøker, cd-plater og andre småting. Hylla er også utstyrt med en knaggrekke der du kan henge småting som saks, håndklær eller lignende. Lengden bestemmer du selv, men du bør ha en ny knekt for ca. hver halvannen meter.

Slik gjør du

  1. Sag ut delene etter målene på tegningen, gjerne med en elektrisk stikksag. Rund også av endene av bordet til knaggrekken, slik at de formes som ører. Puss kantene.
  2. Skru knaggrekkebordet fast til hodene fra baksiden. Hylla skrus fast i hodene fra oversiden.
  3. Hatten festes til toppen av hylla, rett over hodet, ved hjelp av treplugger. Pass på at pluggene ikke treffer skruene som går ned i hodet.
  4. Mal og dekorer hylla slik tegningen viser eller etter eget ønske. Mal øynene ferdig før du monterer dem. Her er de festet med treplugger gjennom de ferdige hullene i trekulene. Bor hull i hodet og lim dem fast. Du kan eventuelt feste dem med skruer og sparkle og male skruehullet etterpå.
  5. Bor hull til krokene og skru dem inn.
  6. Bor hull i ørene. Hullene brukes når hylla skal henges opp på vinkelkroker. Pass på at hullet er så stort at vinkelkroken kan træs igjennom. Skru kroken helt fast til slut

 

Informasjon

Praktisk hylle med naturpreg

Denne hylla passer perfekt på hytta. Den frodig utskårne avslutningen og knekten gir denne hylla særpreg. En profilert list i forkant stiver av og gir hylla et kraftigere og mer forseggjort preg. Hylla holdes oppe av bærelister på veggen i hjørnet og en utskåret knekt på den andre kortsiden. Med bare en knekt kan den bygges inntil 1,5 meter lang. Knekten skrues inn i veggen og opp i hylla gjennom forborede hull. Fest knekten i hylla først. Sjekk med en vinkelhake at baksiden av hylla og knekten flukter. Merk av for listene på veggen ved hjelp av vater og skru dem fast. Legg på hylla, vatre opp og skru fast knekten i veggen.

Legg merke til knaggene av naturvokste kvistekranser av einer. I hylleplata er det boret hull i ulike diameter som er litt mindre enn tykkelsen på de forskjellige kvistene. Hver kvist er spikket til for å passe inn i hullet. På oversiden av hver kvist er det i tillegg laget et spor som små kiler har blitt banket inn i. Sammen med lim sitter kvistene godt festet i hullet.

Du trenger

Her har du mulighet for å tilpasse hylla til restematerialer du har liggende. Her er det brukt 60 cm 21 x 145 mm til selve hylla og 55 cm 15 x 95 mm til knaggrekken. Til hodene og hatten er det brukt 45 cm 28 x 120 mm terrassebord, men 21 x 120 mm høvlet furu kan også benyttes. I tillegg er det brukt 4 stk. 30 mm trekuler til øyne og 7 kroker eller knagger. Som festemidler er det brukt 4 stk. 6 mm treplugger, 12 stk. 35 mm skruer og trelim, samt to vinkelkroker til oppheng.

Hvordan lage juletreformet hylle Byggmakker

Hvordan lage juletreformet hylle

27.11.2019

Hvordan lage oppbevaringskasse Byggmakker

Hvordan lage oppbevaringskasse

30.10.2019

Kanskje du har sett denne fine oppbevaringskassen i interiørblader eller i interiørbutikker? Nå kan du lage din egen. Billig og enkelt. Se hvordan med Niklas her.

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett  Byggmakker

«Nye» og unike hagemøbler på budsjett

04.07.2019

Du trenger vel ikke kjøpe nytt for å få det nytt og fint?

DIY: Hvordan lage spilestol Byggmakker

DIY: Hvordan lage spilestol

26.06.2019

Denne stolen er skikkelig kul, og det beste er at du kan lage den selv på 1-2-3! Her viser Snekker Niklas deg hvordan. God sommer!