StartsidenTips og rådGuider

Hylle på knekter

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Hylleknekter behøver ikke være kjedelige vinkler. Denne hylla har en humoristisk vri, med knekter utformet som en mann med hatt. Hylla er avbildet på neste side.

Den er perfekt for barnerommet og passer til pocket- bøker, cd-plater og andre småting. Hylla er også utstyrt med en knaggrekke der du kan henge småting som saks, håndklær eller lignende. Lengden bestemmer du selv, men du bør ha en ny knekt for ca. hver halvannen meter.

Slik gjør du

  1. Sag ut delene etter målene på tegningen, gjerne med en elektrisk stikksag. Rund også av endene av bordet til knaggrekken, slik at de formes som ører. Puss kantene.
  2. Skru knaggrekkebordet fast til hodene fra baksiden. Hylla skrus fast i hodene fra oversiden.
  3. Hatten festes til toppen av hylla, rett over hodet, ved hjelp av treplugger. Pass på at pluggene ikke treffer skruene som går ned i hodet.
  4. Mal og dekorer hylla slik tegningen viser eller etter eget ønske. Mal øynene ferdig før du monterer dem. Her er de festet med treplugger gjennom de ferdige hullene i trekulene. Bor hull i hodet og lim dem fast. Du kan eventuelt feste dem med skruer og sparkle og male skruehullet etterpå.
  5. Bor hull til krokene og skru dem inn.
  6. Bor hull i ørene. Hullene brukes når hylla skal henges opp på vinkelkroker. Pass på at hullet er så stort at vinkelkroken kan træs igjennom. Skru kroken helt fast til slut

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Informasjon

Praktisk hylle med naturpreg

Denne hylla passer perfekt på hytta. Den frodig utskårne avslutningen og knekten gir denne hylla særpreg. En profilert list i forkant stiver av og gir hylla et kraftigere og mer forseggjort preg. Hylla holdes oppe av bærelister på veggen i hjørnet og en utskåret knekt på den andre kortsiden. Med bare en knekt kan den bygges inntil 1,5 meter lang. Knekten skrues inn i veggen og opp i hylla gjennom forborede hull. Fest knekten i hylla først. Sjekk med en vinkelhake at baksiden av hylla og knekten flukter. Merk av for listene på veggen ved hjelp av vater og skru dem fast. Legg på hylla, vatre opp og skru fast knekten i veggen.

Legg merke til knaggene av naturvokste kvistekranser av einer. I hylleplata er det boret hull i ulike diameter som er litt mindre enn tykkelsen på de forskjellige kvistene. Hver kvist er spikket til for å passe inn i hullet. På oversiden av hver kvist er det i tillegg laget et spor som små kiler har blitt banket inn i. Sammen med lim sitter kvistene godt festet i hullet.

Du trenger

Her har du mulighet for å tilpasse hylla til restematerialer du har liggende. Her er det brukt 60 cm 21 x 145 mm til selve hylla og 55 cm 15 x 95 mm til knaggrekken. Til hodene og hatten er det brukt 45 cm 28 x 120 mm terrassebord, men 21 x 120 mm høvlet furu kan også benyttes. I tillegg er det brukt 4 stk. 30 mm trekuler til øyne og 7 kroker eller knagger. Som festemidler er det brukt 4 stk. 6 mm treplugger, 12 stk. 35 mm skruer og trelim, samt to vinkelkroker til oppheng.

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser du!