StartsidenTips og rådGuider

Lag ditt eget kajakkoppheng

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

I stedet for å bruke flere tusenlapper på dyre opplagsløsninger kan du heller snekre ditt eget kajakkopphengssystem. Billig og enkelt!

  1. Når du skal lage oppheng selv er det viktig at båten har tre hvilepunkter. En fremme, en på midten og en bak. Dette er spesielt viktig for plastkajakker. Har kajakken bare to hvilepunkter kan den nemlig sige om den oppbevares i samme stilling over lengre tid. Tenk derfor på avstanden mellom skinnene slik at kajakken hviler på hylleknekt på riktig sted som gir en jevn fordeling av vekten.

  2. Du må også huske på å sikre at skinnene festes godt på bakgrunn (vegg) slik at systemet ikke gir etter. Forsøk å unngå å plassere opphenget der det er mye sollys. Plastkajakker kan falme i sola og blir de varme nok kan de også å bli misformet dersom de ligger skjevt. Det kan være nyttig å pakke inn kajakkene i presenning for å unngå falming.

  3. Finn en egnet plass i garasjen eller på siden av huset eller hytta og begynn å snekre selv.

Her er vår oppskrift og oversikt over materialer du trenger for å lage et oppheng for to kajakker:

  • 2 stk skinner som monteres på en vegg f.eks i garasjen.

  • 4 stk (2 stk pr kajakk) hylleknekter som er brede nok til å dekke en kajakk i stor størrelse som monteres på skinnene.

  • Cellegummi eller annet materiale som skal dekke hylleknektene for å beskytte kajakken.

  • 2 stk kroker, eller bolter m/øye til å dra "stroppen" igjennom. . Festes på egnet sted på veggen og høyt nok til at kajakken kommer under.

  • 2 stk stropper til å holde kajakkene på plass.

  • Sykkellås kan monteres sammen med stropp hvis man har behov for å låse kajakken.

Finn din nærmeste Byggmakker her

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser du!