StartsidenTips og rådGuider

Lag ditt eget kajakkoppheng


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

I stedet for å bruke flere tusenlapper på dyre opplagsløsninger kan du heller snekre ditt eget kajakkopphengssystem. Billig og enkelt!

  1. Når du skal lage oppheng selv er det viktig at båten har tre hvilepunkter. En fremme, en på midten og en bak. Dette er spesielt viktig for plastkajakker. Har kajakken bare to hvilepunkter kan den nemlig sige om den oppbevares i samme stilling over lengre tid. Tenk derfor på avstanden mellom skinnene slik at kajakken hviler på hylleknekt på riktig sted som gir en jevn fordeling av vekten.

  2. Du må også huske på å sikre at skinnene festes godt på bakgrunn (vegg) slik at systemet ikke gir etter. Forsøk å unngå å plassere opphenget der det er mye sollys. Plastkajakker kan falme i sola og blir de varme nok kan de også å bli misformet dersom de ligger skjevt. Det kan være nyttig å pakke inn kajakkene i presenning for å unngå falming.

  3. Finn en egnet plass i garasjen eller på siden av huset eller hytta og begynn å snekre selv.

Her er vår oppskrift og oversikt over materialer du trenger for å lage et oppheng for to kajakker:

  • 2 stk skinner som monteres på en vegg f.eks i garasjen.

  • 4 stk (2 stk pr kajakk) hylleknekter som er brede nok til å dekke en kajakk i stor størrelse som monteres på skinnene.

  • Cellegummi eller annet materiale som skal dekke hylleknektene for å beskytte kajakken.

  • 2 stk kroker, eller bolter m/øye til å dra "stroppen" igjennom. . Festes på egnet sted på veggen og høyt nok til at kajakken kommer under.

  • 2 stk stropper til å holde kajakkene på plass.

  • Sykkellås kan monteres sammen med stropp hvis man har behov for å låse kajakken.

Finn din nærmeste Byggmakker her

Hvordan lage plantehylle selv Byggmakker

Hvordan lage plantehylle selv

01.04.2020

La deg inspirere — skap en grønn oase ute. Enten du har en stor terrasse eller liten balkong - elsker å dyrke urter eller er glad i fargerike blomster er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe Byggmakker

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe

26.02.2020

Liker du en skikkelig god kopp kaffe, da er sakte håndbrygget kaffe noe du absolutt bør forsøke. Her viser Snekker Niklas deg hvordan du enkelt lager et smart kaffestativ. Snart er kaffen klar!

DIY: Lag ditt eget nattbord Byggmakker

DIY: Lag ditt eget nattbord

24.01.2020

Her viser Snekker Niklas deg hvordan du på 1-2-3 lager ditt eget personlige nattbord. Interiør trenger ikke koste skjorta for å være fint. Det fikser du!

Hvordan lage juletreformet hylle Byggmakker

Hvordan lage juletreformet hylle

27.11.2019