StartsidenTips og rådGuider

MAL GULVET DITT!

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Malte gulv er på full fart tilbake igjen, og gir deg uendelige muligheter til å sette et personlig preg på hjemmet ditt ¬– enten du har en moderne leilighet eller et gammelt hus.

Tregulv blir bare vakrere med årene og gir rommet en lun følelse. Kontrasten mellom det litt rustikke og det moderne inviterer til mange spennende løsninger.

MATT ELLER GLANSET?


Glansen på malingen påvirker opplevelsen av fargene fra det litt eksklusive blanke til det mer rolige matte. Blank, havblank og matt glans kan i kombinasjon på gulv og interiørdetaljer gi mange spennende løsninger.

–Med matt interiørmaling blir romfølelsen mer sober og avdempet uttrykk, og interiørdetaljene forøvrig fremhever seg tydeligere. Slitestyrke og bruksegenskaper er den samme som for halvblank og blank glans. Riper og skader blir derimot mindre synbare på ett matt gulv enn på blanke. Dessuten er det enklere å få det «perfekte» sluttresultat når man lakker eller maler med matt lakk eller maling, forteller produktsjef for Trestjerner, Anders Hvinden i Scanox.

JA, TAKK BEGGE DELER

Men du behøver ikke velge kun matt eller blank glans, en kombinasjon kan gjøre underverker for interiøruttrykket.

–Kontrasten mellom det matte, havblanke og blanke på gulv, vegg og listverk gjør rommet mer levende og lekent, anbefaler Hvinden.

Bare de aller tøffeste tør å male gulvet sort, men det gir en dramatisk effekt.

SLIK GÅR DU FREM

  1. Bart gulvtre behandles først med vanntynnbar kvist og sperregrunning for å forhindre kvistgjennomslag. Tidligere behandlede gulv bør renses for såpe og bonevoks før det mattslipes. Laminatgulv trenger du bare å rense.
  2. Mal først langs lister. Bruk en pensel. Mal så gulvet med en rull montert på et forlengerskaft og etterstryk med en fordriver/bred pensel.
  3. Ubehandlede gulv påføres tre strøk, mens tidligere behandlede gulv trenger to strøk.
  4. 1 liter dekker ca. 8m2.
  5. Rengjør malingsverktøy etter bruk med såpe og vann.
Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

Gi gulvet ditt nytt liv med maling Byggmakker

Gi gulvet ditt nytt liv med maling

07.10.2020

Maling er en enkel måte å fornye et rom på, og det blir en stadig vanligere metode for å gi nytt liv til gulv. Se steg-for-steg hvordan dette soverommet ble forandret.

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger Byggmakker

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger

26.08.2020

Få land er like heldige som Norge når det gjelder vakker natur, og det er nettopp dette som er inspirasjonen bak det nye fargekartet til Tyrilin. Her finner du tre unike stiler inspirert av fargene i det norske fjellandskapet.

Inspirasjon: Forvandlet hytta med nytt gulv på ett døgn  Byggmakker

Inspirasjon: Forvandlet hytta med nytt gulv på ett døgn

19.02.2020

Familien ønsket seg en lys sommerhytte, men resultatet ble noe ganske annet enn hva de hadde forestilt seg.