StartsidenTips og rådGuider

Oppbevaringsbenk

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Oppbevaringsplass får man aldri for mye av. Denne benken har plass til mye, uten at den tar stor plass. Benken på bildet er 1,2 meter lang og har plass til to personer, men kan enkelt forkortes eller forlenges. Hvis den skal benyttes som kjøkkensofa, bør den ha omtrent samme lengde som kjøkkenbordet.

Slik gjør du

 1. Begynn med de to kortsidene. Skru sammen de fire 48 x 48 mm lektene (A, B1, C og B2) i rammene med to 75 mm skruer plassert diagonalt i hver sammenføyning. Rund av forkanten på armlenet (B2) ved å sage av hjørnet i 45 graders vinkel og jevne det ut ved hjelp av en rasp og slipekloss.
 2. De to siderammene forbindes med lekten (D) som festes med 75 mm skruer gjennom siderammene. Underkanten skal flukte med overkanten av de nederste tverrlektene (C) på kortsidene.
 3. Fest den 23 x 48 mm lekten (E) på innsiden av tverrlekten (C) på kortsidene. (E) skal senkes 2,5 cm i forhold til (C). Dette er lekten setet skal hvile på.
 4. Fest vinkler i underkant av to av de lange lektene (F) og skru dem fast mellom kortsidene i overkant av oppbevaringskassa, eller skru dem fast med 75 mm skruer gjen- nom beina. Den bakre lekten flukter med sidelektene (E). Åpningen mellom (E) og den øverste lekten (G) i bakkant blir en spalte som setet (lokket) skal skyves inn i. Merk at frontlekten skal senkes en lektetykkelse (2,3 cm) i forhold til sidelektene (E).
 5. Lektene som skal bære bunnen av kassa (2 stk. (E) og 2 stk. (F) skrus og limes sammen til en ramme med en skrue gjennom de lange lektene inn i endeveden til de korte. Husk å forbore! Alternativt kan du bruke vinkler i sammenføyningene. Skru rammen fast med 75 mm skruer fra utsiden, gjennom beina.
 6. Sag til panelene. Platene til sidene og fronten skal være 35 cm høye, bakplatene 37,5 cm. Frontplaten og bakplaten limes sammen av to platebiter. Juster bredden ved å sage av like mye på begge sider av panelene. Spikre og lim fast de nederste dekklistene (H, J) med små dykkertspiker før du skrur og limer panelene fast fra innsiden av kassa med 35 mm skruer.
 7. Bunnen sages til av den andre panelplaten. Skru den fast i bunnrammen med baksiden opp.
 8. Sag til lokket av resten av panelplaten og forsterk det i forkant med en lekt (G). Den skal slutte 2 cm fra hver ende for å gi plass for sidelektene (E). Kle kanten med en list (I). Lokket er ikke hengslet. For å åpne det, kan du enten trekke det rett ut, eller trekke det ut av spalten og så vippe det opp.
 9. Ryggstøet består av et langt, bredt bord (K) som festes mellom siderammene med tre 75 mm skruer i hver side. Det skal helle litt bakover slik at det blir behagelig i ryggen. Her har vi dekorert bordet med noen platerester og en bit 45 mm rundstokk. Du kan velge andre måter å utforme ryggen på, for eksempel erstatte det brede bordet med 3 stk. 48 x 48 mm lekter med en cm avstand, eller en 48 x 48 mm lekt på tvers øverst og et ribbeverk av loddrette lekter under.
 10. Puss kantene, før du grunner og maler kassen.

Du trenger

Av ca. 6, 5 m 48 x 48 mm lekt:

2 stk. 85 cm (A)
4 stk. 60 cm (B)
2 stk. 50 cm (C)
1 stk. 110 cm (D)
Av ca. 6,5 m 23 x 48 mm lekt:

4 stk. 50 cm (E)
4 stk.110 cm (F)
1 stk. 105 cm (G)
Av ca. 4,5 m 10 x 45 mm gerikt

 • 2 stk. 110 cm (H)
 • 1 stk. 109 cm (I)
 • 2 stk. 50 cm (J)

Annet:

 • 110 cm 22 x 173 mm bord (K)
 • 2 stk. 62 x 239 cm profilerte panelplater
 • 75 mm skruer
 • 35 mm skruer
 • Evt. 8 små vinkler med tilhørende skruer
 • 20 mm dykkertspiker
Spilevegg: Slik bygger du den selv Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Slik bygger du spilevegg Byggmakker

Slik bygger du spilevegg

01.07.2020

Spilevegg er hot om dagen både ute og inne - på vegg og i taket. Her viser vår favoritt snekker, Snekker Niklas, deg hvordan du enkelt lager din egen hjemmelagde spilevegg på 1-2-3. Det fikser du!

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran Byggmakker

Hvordan lage utekjøkken med vask og vannkran

04.06.2020

Utekjøkken er en het hagetrend om dagen. Det å lage mat ute sammen med familie og venner prioriteres høyt. Snekker Niklas viser deg her hvordan du enkelt kan bygge et flott utekjøkken selv, og flytte matlagingen utendørs.

Slik bygger du søppelskur selv Byggmakker

Slik bygger du søppelskur selv

30.04.2020

Få en ryddig og fin uteplass - Enten det er for å skjule de mindre pene søppelkassene eller hindre at de står hulter til bulter og kanskje triller inn i en bil eller velter slik at måkene får et herremåltid, så er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?