StartsidenTips og rådGuider

Oppussingsvettreglene

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Påsken er rett rundt hjørnet og mange nordmenn benytter anledningen til å planlegge og gjennomføre oppussingsprosjekter i hus, hytte og hage. Inspirert av Fjellvettreglene har Byggmakker laget ni Oppussingsregler som gjør jobben enklere – og resultatet mye bedre.

 1. Planlegg oppussingen og meld eventuelt fra til kommunen.
  På forhånd bør du legge en mest mulig detaljert plan for hva du skal pusse opp og hvordan du vil at resultatet skal bli. Her kan det være lurt å få hjelp av erfarne fagfolk – selv om du ønsker å utføre mest mulig av jobben selv. Både håndverkere og interiørkonsulenter kan hjelpe deg med smarte valg som kan spare deg for mange bekymringer, feilgrep og unødige utgifter. Husk at større inngrep krever dialog med teknisk etat i kommunen din. 
  Byggmakker kan hjelpe det med dette.

 2. Tilpass oppussingen etter evne og forhold.
  Er du en erfaren oppusser, eller er dette ditt aller første prosjekt? Uansett er det smart å ikke ha alt for ambisiøse mål. Kanskje er det ikke nødvendig å pusse opp absolutt alt på en gang, men heller dele det hele opp i mindre og mer overkommelige etapper. 1,4 millioner oppussingsprosjekter er påbegynt og ikke fullført i norske hjem. Husk at jevnlig vedlikehold ofte gir bedre økonomi enn skippertaks-oppussing.
  Med veggplater kan du raskt og enkelt få splitter nye vegger, sjekk ut noen av alternativene her

 3. Ta hensyn til værvarsel.
  Skal du male yttervegger eller gjøre annen oppussing utendørs? Sjekk værmeldingen på forhånd, og ha planen klar dersom du uansett skulle bli overrasket av uventet regnvær. Ta også hensyn til egen kalender – sett ikke i gang større prosjekter rett før ferien eller julefeiringen.
  Sjekk ut malermesterens tips her

 4. Vær forberedt på å møte uventede utfordringer selv på enkle oppgaver.
  Det er sjeldent at alt går helt som planlagt. Da gjelder det å ikke miste motet. Søk hjelp hos andre med mer erfaring.
  Sjekk for eksempel ut «Slik-gjør-du-det»-filmene til Sinnasnekker’n hos Byggmakker

 5. Ha nødvendig utstyr tilgjengelig.
  Ingenting varer evig, heller ikke redskaper og materialer. Sjekk at alt i verktøykassen fungerer som det skal førdu setter i gang, og sørg for at det du trenger er på plass. Stol heller ikke på at innholdet i den gamle malingsboksen i kjelleren fortsatt duger.
  Oppgrader malingstilbehøret her

 6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn farlige oppgaver og usikre områder.
  Mange nordmenn definerer seg selv som den dristige oppussingstypen som tar sjanser og vil gjøre alt selv. Det er ikke alltid det lønner seg å tenke som Severin Suveren. Oppussingsjobber knyttet til vann, rør og elektrisitet bør du alltid overlate til fagfolk. Oppstår det brann eller fuktskader som følge av egeninnsats på disse områdene, kan regningen bli høy.
  Byggmakker hjelper deg med håndverkervalget

 7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er etter planen.
  Følg planen du har lagt på forhånd, og hold god oversikt over hvor langt du er kommet med de ulike oppgavene. Les alltid bruksanvisningen før du setter i gang. Følger du den, minsker du sjansen for store feil.
  Her finner du forslag til hvordan du planlegger.

 8. Vend i tide – det er ingen skam å snu.
  Hvis du ser at prosjektet er i ferd med å skjære ut og gå i feil retning, lønner det seg å ta et skritt tilbake i stedet for å ture videre og håpe på det beste. Jo lengre du fortsetter med håp om at ting vil ordne seg, jo mer kostbart og komplisert kan prosjektet ende opp med å bli.
  Søk profesjonelle råd i tide, for eksempel på chatten vår

 9. Spar på kreftene og søk hjelp om nødvendig.
  Rom var ikke bygd på en dag, og tålmodighet er en dyd også for deg som skal pusse opp. Setter du av nok tid til jobben, blir arbeidet mer lystbetont. Ikke jobb dag og natt, men ta pauser og husk at du skal leve også – selv i perioden du pusser opp. Står du helt fast er det absolutt ingen skam å be om hjelp fra en som kan faget enda bedre enn deg. Vi kan hjelpe deg fra A til Å med de mer krevende oppgavene, som å bytte vinduer. 

Sjekk ut tjenesten Fiks Ferdig fra Byggmakker her >

Ingen skam å be om hjelp. Sinnasnekker’n har hjulpet mange ut av oppussingskrisa. Her kan du sjekke ut noen gode tips fra Otto.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp Byggmakker

Velg smart og miljøvennlig når du pusser opp

14.12.2020

Å pusse opp miljøvennlig er bra for mer enn kloden – det kan gjøre at du sparer penger også. Her er fem smarte, bærekraftige tips.

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig Byggmakker

Kundeanmeldelse: Min opplevelse med Fiks Ferdig

01.12.2020

Planlegger du å pusse opp, men lurer på hvor du skal begynne? For familien Bue startet prosessen med et Googlesøk – og et lykketreff.

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå Byggmakker

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

03.04.2020

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?