StartsidenTips og rådGuider

Slik bygger du utekjøkken

Drømmer du om å lage mat på terrassen? Med disse byggeklossene kan du gjøre jobben selv.

KOMPLETT KJØKKEN: Utekjøkken bygget med Herregård Mur fra Asak Miljøstein.

 

Herregård Mur er fleksibel, anvendelig og dekorativ murblokk som egner seg ypperlig for bygging av utekjøkken, sittebenk, levegg, blomsterbed, hagemur og andre mindre hageprosjekter.

Dette allsidige produktet byr på mange spennende muligheter. Her ser du hvordan du kan bygge drømmekjøkkenet ditt på terrassen – stein for stein!

 

BYGGEKLOSSER I STEIN: Herregård Mur kommer i fargene Gråmix, Brunmix og Rødmix.

 

FLEKSIBEL: Varier gjerne retningen på murblokkene.

 

Dette trenger du for å bygge utekjøkken med Herregård Mur:


Begynn med underlaget  

Godt grunnarbeid er avgjørende for et vellykket resultat. Dersom kjøkkenet skal bygges direkte på bar bakke, må du starte med å lage et solid og stabilt underlag.

Bytt ut gammel masse og skill av med fiberduk før du komprimerer pukken. Dersom kjøleskap og grill skal bygges inn, bør du støpe en armert såle. Da får du et korrekt utgangspunkt fra start.

 

Tips: Bestill halvstein av Herregård Mur for å slippe unødvendig kutt.

 

VÆR TÅLMODIG: La den støpte betongsålen hvile noen dager før du begynner å stable murblokkene.

 

Byggeklosser for voksne

Når grunnarbeidet er gjennomført, kan stablingen begynne. Herregård Mur-serien har også en egen buestein som gjør det mulig å lage buet mur i sirkler og en halvstein som egner seg ypperlig for å lage mønster i muren.

 

Viktige elementer på et utekjøkken:

  • Levegg og skillevegger

  • Hyller

  • Sittebenk

  • Støttemur

  • Hagemur

  • Urtebed og blomsterbed

 

KJØKKENETS MIDTPUNKT: Plasser grillen midt på innredningen, så får du god arbeidsplass på begge sider. Bakvegg og skillevegger er bygget med Herregård Mur Gråmix.

 

UTENDØRS VASK OG KJØL: På dette kjøkkenet er vasken montert i et hjørne med kjøleskap under.

 

Robuste urtekasser og blomsterbed

I Norge har vi mye frost og telehiv. Godt planlagte bed klarer seg med en vår- og høstdugnad samt litt omsorg innimellom. Obs: ikke sett blomsterbed på såle, på grunn av manglende drenering.

 


Dyrk urter, grønnsaker og andre godsaker rett ved kjøkkenbenken – og lys opp vekstene med In-lite Mini Scope på jordspyd.

Blomsterbedet fylles med pukk i bunn, knottepapp rundt kantene og duk som skiller pukk og jord.

 

Ikke glem utebelysning

Det finnes nesten ikke noe vakrere enn en uteplass med stemningsfulle lys. In-lite er en komplett løsning for utebelysning av hele uterommet med høy kvalitet og lang levetid. Lampesortimentet inneholder alt fra frittstående lamper til vegglamper, bakkespotter og innfelte utelys.

 

In-lite utebelysning er enkel å installere selv.

 

In-lite bruker lavspenning (12 volt) og er både trygg og enkel å installere selv. Alt du trenger er en transformator og en 12-volts kabel. Transformatoren styrer belysningen og sørger for at systemet får strøm. Belysningen tennes automatisk når det blir mørkt ved hjelp av en lyssensor, eller du kan velge å bruke timeren for å stille inn ønsket antall brukstimer.

Kabelen legges rett på bakken og trekkes der du ønsker belysning. Lampene kobles til lavspenningskabelen ved hjelp av In-lite Easy-Lock og den medfølgende minikontakten til lampen.

 

PERFEKT PÅ MUREN: In-lite BLINK Dark.

 

 

SITTEBENK MED INNFELT LYS: Asak leverer ferdigboret stein, så her er det bare å felle lampene rett inn.  Her med bestselgerne In-lite HYVE 60mm.

 

Tips: Planlegg belysning underveis i stablingen. Legg kabler av In-lite utebelysning skjult i kjøkken, bed og sittebenk for senere montering.

 

Trenger du hjelp til å bygge utekjøkken? Ta kontakt med oss! Vi hjelper deg med å få jobben gjort – Fiks Ferdig.

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video med Snekker Niklas her. Det fikser du!

DIY: Slik lager du adventsstjerne Byggmakker

DIY: Slik lager du adventsstjerne

13.11.2020

Lær hvordan du lager en dekorativ adventsstjerne i tre. Vi har listet opp det du trenger av verktøy, materialer og utstyr - se videoen nedenfor for å se fremgangsmåte!

Magasinholder - Slik lager du din egen Byggmakker

Magasinholder - Slik lager du din egen

12.10.2020

Så ble vi også, som andre, inspirert til å lage vår egen magasinholder. Elegant, praktisk, billig og ikke minst selvlaget. Se materialliste og steg - for - steg video med Snekker Niklas her. Det fikser du!

Slik lager du en moderne opphengstavle, også kjent som pegboard Byggmakker

Slik lager du en moderne opphengstavle, også kjent som pegboard

25.09.2020

Har du lyst på noe nytt og unikt på veggene dine hjemme, noe ikke alle andre har? Du har kanskje sett disse trendy opphengstavlene med hyller og pinner i ulike interiørblader og butikker, men ikke funnet den rette for deg? Her viser vi deg hvordan du enkelt lager din egen. Det fikser du!