StartsidenTips og rådGuider

Slik bygger du utekjøkken

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Drømmer du om å lage mat på terrassen? Med disse byggeklossene kan du gjøre jobben selv.

Herregård Mur er fleksibel, anvendelig og dekorativ murblokk som egner seg ypperlig for bygging av utekjøkken, sittebenk, levegg, blomsterbed, hagemur og andre mindre hageprosjekter.

Dette allsidige produktet byr på mange spennende muligheter. Her ser du hvordan du kan bygge drømmekjøkkenet ditt på terrassen – stein for stein!

Byggeklosser i stein: Herregård Mur kommer i fargene Gråmix, Brunmix og Rødmix.

Fleksibel: Varier gjerne retningen på murblokkene.

Dette trenger du for å bygge utekjøkken med Herregård Mur:

Begynn med underlaget  

Godt grunnarbeid er avgjørende for et vellykket resultat. Dersom kjøkkenet skal bygges direkte på bar bakke, må du starte med å lage et solid og stabilt underlag.

Bytt ut gammel masse og skill av med fiberduk før du komprimerer pukken. Dersom kjøleskap og grill skal bygges inn, bør du støpe en armert såle. Da får du et korrekt utgangspunkt fra start.

Tips: Bestill halvstein av Herregård Mur for å slippe unødvendig kutt.

Vær tålmodig: La den støpte betongsålen hvile noen dager før du begynner å stable murblokkene.

Byggeklosser for voksne

Når grunnarbeidet er gjennomført, kan stablingen begynne. Herregård Mur-serien har også en egen buestein som gjør det mulig å lage buet mur i sirkler og en halvstein som egner seg ypperlig for å lage mønster i muren.

Viktige elementer på et utekjøkken:

  • Levegg og skillevegger

  • Hyller

  • Sittebenk

  • Støttemur

  • Hagemur

  • Urtebed og blomsterbed

Kjøkkenets midtpunkt: Plasser grillen midt på innredningen, så får du god arbeidsplass på begge sider. Bakvegg og skillevegger er bygget med Herregård Mur Gråmix.

Utendørs vask og kjøl: På dette kjøkkenet er vasken montert i et hjørne med kjøleskap under.

Robuste urtekasser og blomsterbed

I Norge har vi mye frost og telehiv. Godt planlagte bed klarer seg med en vår- og høstdugnad samt litt omsorg innimellom.

Dyrk urter, grønnsaker og andre godsaker rett ved kjøkkenbenken – og lys opp vekstene med In-lite Mini Scope på jordspyd.

Blomsterbedet fylles med pukk i bunn, knottepapp rundt kantene og duk som skiller pukk og jord.

Obs: ikke sett blomsterbed på såle, på grunn av manglende drenering.

Ikke glem utebelysning

Det finnes nesten ikke noe vakrere enn en uteplass med stemningsfulle lys. In-lite er en komplett løsning for utebelysning av hele uterommet med høy kvalitet og lang levetid. Lampesortimentet inneholder alt fra frittstående lamper til vegglamper, bakkespotter og innfelte utelys.

In-lite utebelysning er enkel å installere selv.

In-lite bruker lavspenning (12 volt) og er både trygg og enkel å installere selv. Alt du trenger er en transformator og en 12-volts kabel. Transformatoren styrer belysningen og sørger for at systemet får strøm. Belysningen tennes automatisk når det blir mørkt ved hjelp av en lyssensor, eller du kan velge å bruke timeren for å stille inn ønsket antall brukstimer.

Kabelen legges rett på bakken og trekkes der du ønsker belysning. Lampene kobles til lavspenningskabelen ved hjelp av In-lite Easy-Lock og den medfølgende minikontakten til lampen.

Perfekt på muren: In-lite BLINK Dark.

Sittebenk med innfelt lys: Asak leverer ferdigboret stein, så her er det bare å felle lampene rett inn.  Her med bestselgerne In-lite HYVE 60mm.

Tips: Planlegg belysning underveis i stablingen. Legg kabler av In-lite utebelysning skjult i kjøkken, bed og sittebenk for senere montering.

Har du lyst til å vise frem det ferdige prosjektet ditt? Tag oss på Facebook eller Instagram med @byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Gjør det selv: Slik bygger du en hundeseng Byggmakker

Gjør det selv: Slik bygger du en hundeseng

12.04.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager en koselig og moderne seng til din beste venn. Tilpass størrelsen til din hund eller katt. Et tips er å ta utgangspunkt i puten eller madrassen den ligger på i dag.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.