StartsidenTips og rådGuider

Tips og råd før du maler

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Lykke til!

Panel og paneltak

  • Mal kun 2-3 bredder om gangen, slik at malingen ikke "setter" seg for fort.
  • Påfør maling nedover panellengdene med rull. Stryk deretter ut malingen med pensel. Du får da en fin fordeling, og malingen blir enklere å påføre. Arbeid i hele lengderetningen, og unngå overlapping.


Se filmene:

Hvordan male tak

Hvordan male gulnet panel

Vinduer

  • Beskytt vinduet ved å benytte maskeringstape. Malingen kommer da ikke så langt ut på vindusglasset.
  • Begynn med vindusrammen innerst mot glasset. Forsett med utforingene og mal vinduskarmen til slutt.


Se filmen: Hvordan male vindu inne

Sjekk vårt produktutvalg på innedørsmaling

Dører og dørkarmer

  • Mal først siden som døren stenges mot. legg en trebit/kloss på terskelen, og press døren mot den. Døren står da støtt og malingsarbeidet går fortere.
  • Hvis du skal male dørkarmer, starter du med geriktene. Begynn med den ene, og mal fra gulvet og opp. Fortsett med selve karmen, og gå rundt til du kommer ned på andre siden.
  • På dører/store overflater påfører du malingen med en korthåret rull. Gå over med flatpensel/fordriver etterpå. Avslutt alltid i treets lengderetning. del opp overflaten i 2-4 langsgående deler for enklere påføring. Mal først kanten av døren. Start med den første delen, og glatt ut malingen ovenfra og ned. Forsett med neste del, og gjenta til døren er ferdigmalt. arbeid raskt for å unngå synlige skjolder.

Se filmen: Hvordan male ytterdør

Møbler

  • For å få god dekk og best holdbarhet må du male to strøk. mellom strøkene anbefaler vi deg å slipe lett med et fint sandpapir (for eksempel 180 korning). Det gjøres for å fjerne støv som evt. har festet seg i malingen etter første strøk. Dette er spesielt viktig hvis du velger en blank maling.

Se filmene:

Hvordan male småmøbler

Hvordan male stol

Hvordan male kommode

Tips:


For å få en jevn overflate er det lurt å bruke rull og male mindre overflater om gangen. Gå alltid over med flatpensel/fordriver etterpå. Det er enklere og gir et penere resultat!

For flere tips og råd, se flere av Jotuns "Hvordan male filmer" eller ta en tur innom en Byggmakker butikk for en prat.

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Dette er fargetrendene i 2020 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2020

13.09.2019

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.