StartsidenTips og rådGuider

Vasketips med trøkk!

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Med en høytrykksspyler i garasjen og det rette tilbehøret blir vaskejobben enklere og levetiden på bil, trapper, vinduer, fasader og terrasse kan forlenges med mange år. Vi guider deg til akkurat hvilken høytrykkspyler og hvilket utstyr du skal velge.

- Når det kommer til rengjøring rundt huset vet folk sjelden hvilket potensial høytrykkspyleren har, sier Jostein Tveide i Kärcher. Han mener at det er tilbehøret som er nøkkelen til å utnytte høytrykkvaskerne skikkelig.

SE VÅRT UTVALG AV HØYTRYKKSSPYLERE OG TILBEHØR HER

- Vi har eksempelvis chassisrengjøreren til bil som vasker bort veisalt og annet skitt fra undersiden av bilen eller campingvognen. Med en teleskoplanse sørger for at du kommer til i høyden eller under gavlen på huset enklere, forklarer Tveide.

Husk rett vaskemiddel

I alle vaskeoppgavene er det viktig å bruke riktig såpe til en bestemt vaskejobb.

- Kaldt vann og trykk er ikke nok til å fjerne fett og skitt alene. Bruk derfor tilpassede vaskemidler som kraftvask, bilsjampo, husvask og terrasserens til de forskjellige vaskejobbene slik at det blir skikkelig rent, anbefaler Tveide.

SJEKK VÅRT UTVALG AV VASKEMIDLER TIL HØYTRYKKSPYLEREN DIN

Rengjøring av treterrassen

Hageslangen kan rengjøre terrassen din, men er ikke det perfekte valget fordi vaskekraften rett og slett ikke er god nok. Det ideelle valget er en Kärcher terrassespyler som rengjør mer effektivt, grundigere og med mer kraft enn hageslangen.

- Til terrassen anbefaler vi en høytrykkspyler i mellom – eller premiumsklassen sammen med en terrassevasker. Bruk T350 T Racer for skånsom og sprutfri rengjøring av små og middelsstore treterrasser, den egner seg også til vask av stein. Til større areal som er svært skitne passer T 450 T Racer. Den har en ekstra dyse som kommer lettere til i hjørner og kanter. Den kan dessuten vaske vertikalt, f. eks garasjeporter. Et beskyttende rutenett på vaskeren gjør også at den egner seg til vasking av grusdekke.

Ren trapp på en-to-tre!

Det er viktig å rengjøre og vedlikeholde trapper. En skitten og mosegrodd trapp er ikke bare lite pen å se på, men kan også være farlig. Trappen kan bli meget glatt etter at det har regnet, og det kan være lett å skli og slå seg. - Ved å benytte en høytrykkspyler i mellom eller premiumsklassen, sammen med en rotojet og kraftskrubber fjerner du ekstra fastsittende skitt og smuss, forklarer Tveide.

Unngå tette takrenner

For å forebygge lekkasjer og fuktskader på huset bør man passe på å renske godt ut av tak- og nedløpsrør. Høytrykksvaskeren er perfekt til å fjerne smuss og skitt fra tette rør og takrenner. Med et rengjøringssett får du fjernet blader, jord og skitt uten bruk av kjemikalier.

Ny fasade med rett rengjøring

De fleste kjenner til problemet med at vinduene blir skitne på en, to, tre. Vær og vind setter sine spor på vindu og fasade.

- Jo større overflate jo kraftigere maskin trenger du og høytrykkspyleren K5 Premium FC er perfekt for den jobben. Det samme gjelder fasader i stein, mur og betong som har en spesiell tendens til å tiltrekke seg støv, skitt og mose. Høytrykkspyleren K7 Premium FC sammen med et Variopower strålerør og stein- og fasaderengjøringsmiddel gjør at fasaden atter blir som ny.

Impregnerer du i etterkant har du beskyttelse i flere måneder mot skitt og vær. Bruk også høytrykkspyler med rengjøringssett til å åpne tette rør, avløp og takrenner som har samlet løv og skitt i løpet av høsten på en enkel måte uten bruk av kjemikalier, anbefaler Tveide.

Forleng livet til bil og motorsykkel

For at du skal ha glede av bilen og spesielt motorsykkelen din i mange år, er det viktig at du tar vare på dem og vedlikeholder dem regelmessig.

- Ved denne type rengjøring er det ekstra viktig med riktig utstyr, tilbehør o rengjøringsmiddel, som en bred vaskebørste og Variopower strålerør. Bruk gjerne også insektsfjerner og felgrenser til å forberede rengjøringen og bilsjampo under selve rengjøringen.

Ta deg tid til å se Kärchers videoer, slik at du vet hvordan du kan pleie bilen, motorsykkelen, sykkelen, campignvognen og båten på best mulig måte og få et optimalt rengjøringsresultat, avslutter Tveide.

Gå inn på www.karcher.no for en oversikt av utvalget og instruksjonsvideoer for rett bruk av ustyret som gir det beste rengjøringsresultatet!

Gjør vårrengjøringen enkel med en høytrykksspyler Byggmakker

Gjør vårrengjøringen enkel med en høytrykksspyler

10.05.2021

Det er endelig på tide å rydde bort vinteren og klargjøre for vår og sommer. Hagearbeid, utvendig vedlikehold og spennende utendørsprosjekter står på trappene, og med en god høytrykkspyler gjør du jobben mye enklere og raskere.

Kickstart vårrengjøringen med en vindusvask Byggmakker

Kickstart vårrengjøringen med en vindusvask

26.03.2020

Våren er her, og det synes på rutene. Gi vinduene en omgang med såpe, vann og rengjøringsteknologi.

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat Byggmakker

Fasadevask med høytrykkspyler: Slik får du et vellykket resultat

06.03.2020

Mange bekymrer seg for at trykket blir for sterkt og at husmalingen slites bort – men bruker du riktig utstyr har du ingen grunn til bekymring.

Så enkelt vasker du bilen, huset og terrassen med høytrykkspyler Byggmakker

Så enkelt vasker du bilen, huset og terrassen med høytrykkspyler

05.04.2019

Det er ikke til å unngå at overflater blir skitne og trenger en real vask. Her er de beste tipsene for hvordan du kan bruke høytrykkspyleren din trygt og effektivt!