StartsidenTips og rådGuider

Velg riktig maling til dine rom

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Det er mange gode grunner til å velge en slitesterk interiørmaling. Holdbare løsninger av høy kvalitet blir mer og mer populære i norske hjem.

– Tradisjonelt benytter man blankere malinger i rom og på flater som er utsatt for slitasje og dermed har behov for hyppig rengjøring. Samtidig ønsker mange en vaskbar, matt og elegant overflate også på slike objekter, forteller Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun.

Jotun har heldigvis løsningen. LADY Wonderwall er en matt maling med de samme robuste egenskaper som en maling med en glansgrad på 25! Med sine unike egenskaper for varighet, og den matte, vakre looken gir denne malingen deg det beste fra to verdener.

– Matte overflater har vært i trendbildet lenge på grunn av den vakre og lune følelsen det gir et rom. Med LADY Wonderwall kan du trygt gå for en matt farge uten å ofre veggvasken en tanke, sier Mørkve.

Tips: I rom med mye aktivitet bør du velge en robust maling som tåler å bli vasket ofte – mens i rom med sterkt sollys er en supermatt finish en stor fordel.

BEST I TEST: LADY Wonderwall er testet mot 16 andre malinger med tilsvarende egenskaper, og ble kåret til best i test. Med andre ord er LADY Wonderwall fra Jotun et varig og holdbart valg. Farge: 8546 Local Green. Foto: Jotun.

SLITESTERK: LADY Wonderwall fra Jotun har en slitesterk og flekkavisende overflate som holder seg matt og vakker lenge. På denne kjøkkenveggen ser du fargen LADY Wonderwall 11175 Adventure. Foto: Jotun.

Tips: Du kan bruke ulike glansgrader for å skape vakre kontraster i et rom. Prøv for eksempel en litt høyere glans på detaljer som dører og lister slik at de står frem i møte med matte vegger og tak.

KONTRAST: Denne lekre døren er malt med LADY Supreme Finish Halvblank i fargen 20144 Grounded Red. Den står i nydelig kontrast til supermatte vegger i fargen LADY Pure Color 20143 Lively Red. Foto: Jotun.

Deler inspirasjon

Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun. Foto: Jotun.

Link

Slik vinner fargene kampen mot sollyset

I tillegg til å velge maling med riktig slitestyrke, bør du tenke på hvordan rommet er utformet. I rom med store vindusflater og mye sidelys er en supermatt maling et smart valg for å unngå refleksjoner fra sollyset. Veggene vil se matte ut i alle vinkler, og fargeopplevelsen holder seg like vakker fra morgen til kveld.

INGEN REFLEKSJON: Denne supermatte malingen fra LADY Pure Color beholder sin vakre finish i sterkt sollys, uansett farge. Dette flotte soverommet er malt med fargen 12124 Natural Clay. Foto: Jotun.

– For best resultat er det avgjørende å velge en maling med gode påføringsegenskaper. LADY Pure Color fra Jotun sikrer dette, fordi malingen kombinerer en slitesterk overflate og en supermatt, eksklusiv, finish med gode påføringsegenskaper, tipser Mørkve.

SUPERMATT: LADY Pure Color lar fargene komme til sin rett og gjøre ofte hele forskjellen i et rom. Denne veggen er malt med den nydelige LADY-fargen 5503 Natural Blue. Foto: Jotun.

Ikke glem taket

Det er fort gjort å vie all oppmerksomhet til fargene på veggene – men husk: Taket er en stor del av rommet – og viktig for helhetsinntrykket.

MYK OVERGANG: Kalkmaling skaper en vakker, taktil effekt. Dette harmoniske rommet er malt med LADY Perfection takmaling 1392 Gul Antik, og kalkmalingen LADY Minerals 1392 Gul Antik på vegg. Foto: Jotun.

SENK TAKET: Med en grålig beigefarge i taket får rommet en herlig lunhet. Ved å male en del av veggen i samme farge blir taket «senket». Veggen er malt med LADY Pure Color 8546. Taket har fått fargen LADY Perfection 1016 Blek Sand. Foto: Benedicte Lobos, styling Balthazar Interior.

– Mange gruer seg til å male tak, men det trenger de ikke. Taket er en flate som krever lite forarbeid, og med et godt forlengerskaft blir jobben lettere, forsikrer fargesjefen.

I denne videoen viser Jotun hvordan du enkelt kan male dine tak:

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Velg riktige gipsplater til hjemmet ditt Byggmakker

Velg riktige gipsplater til hjemmet ditt

03.03.2021

Skal du pusse opp? Med gipsplater på vegger og i tak får du brannsikre, lydisolerte rom med behagelig inneklima. Les videre og finn ut hvilke gipsplater som egner seg best til ulike rom.

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video med Snekker Niklas her. Det fikser du!

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.