StartsidenTips og rådInspirasjon

12 smarte ting du kan bruke en presenning til

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Det er kun kreativiteten som setter grenser!

Høst, vinter, vår eller sommer – en presenning kan du få god nyte for uansett årstid! Nå som det lakker og lir mot høst og vinter, er det for eksempel på høy tid å pakke bort utemøblene, samt dekke til alt fra motorsykkel og til hageplanter. Presenninger er vanntette og lystette, og kan brukes til nær sagt «alt».

– En god presenning kan komme godt med i flere sammenhenger. Det er egentlig bare kreativiteten som setter grenser, sier kategorisjef Thomas Johnsen i Byggmakker.

– Men husk av kvaliteten varierer kraftig på de forskjellige presenningene som selges rundt omkring. De dårligste fliser opp eller får hull etter kort tids bruk. Vil du ha en som varer i flere år, og vil være trygg på at den holder både snø og vann ute, bør du velge en kraftig og ekstra slitesterk presenning, anbefaler han.

Det er også en god idé å sjekke brukte presenninger for hull og tydelig slitasje med jevne mellomrom, for å være sikker på at de ikke lekker.

Kan brukes til "alt"

Har du nok presenninger før den våte og kalde tida setter inn?

Mange smarte bruksområder

Med gode innspill fra kategorisjefen og litt research har vi satt sammen en liste over nyttige ting som du kan bruke en presenning til.

Hvor mange av disse hadde du tenkt på fra før?

 1. Utemøbler – pakke inn terrassemøbler etc. som skal stå ute om vinteren

 2. Ved – legg en presenning over veden slik at den ikke blir fuktig

 3. Bil, motorsykkel og sykler – dekk det til hvis det skal lagres tørt frem til våren, eller bruk presenningen som underlag hvis du skal mekke på noe i garasjen

 4. Båt – enten for å dekke den til under lagring eller i forbindelse med pussing/restaurering

 5. Male eller spraye – bruk presenning som underlag hvis du skal male eller spraye noe, for eksempel bord, kommode, barnestol

 6. Beise terrasse eller platting – dekk over ny-beiset platting slik at den får tørket skikkelig hvis det kommer nedbør

 7. Hull i taket – midlertidig dekke til et tak eller en vegg som lekker, for eksempel i en bod, garasje eller på loftet

 8. Hageplanter – dekke til hageplanter som ikke tåler store snømengder eller som skal holdes fri for løv. Presenningen kan også være nyttig til å frakte hageavfall når du plukker ugress

 9. Sandkasse – en presenning kan holde både lopper og kattepuser unna sandkassen der barnet ditt leker

 10. Gapahuk og hengekøye – Lag en regntett gapahuk i skogen, eller heng den som et «tak» over en hengekøye mellom to trær i det fri

 11. Snømåking – spa snøen over på en presenning og trekk den bort til et egnet sted.

 12. Sikre trampoline – når den ikke er i bruk, kan du slenge over en presenning for å unngå at små barn begynner å hoppe uten tilsyn og risikerer å skade seg

En stor, to mellomstore og en liten? Armert Presenning Grønn FXA finnes i seks forskjellige størrelser hos Byggmakker »

Hvordan bygge hengekøye med stativ

Bygger du hengekøyen din selv blir den akkurat slik du vil ha den. Her viser Byggmakker og Niklas deg hvordan. Det fikser du!

Link
Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal Byggmakker

Veksten fortsetter for Byggmakker og Onninen i første kvartal

29.04.2021

Kesko Norge, som eier Byggmakker og elektrogrossisten Onninen rapporterer sterk vekst i alle selskaper i Norge i første kvartal. Byggmakker omsatte for 146,6 millioner euro i første kvartal, en vekst på 12,7 prosent, mens Onninen omsette for 67,5 millioner euro, en vekst på 13,7 prosent. Spesielt bra går det for privatmarkedet til Byggmakker-varehusene.

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe Byggmakker

Årets varehus i Byggmakker og Carlsen Fritzøe

25.03.2021

Byggmakker Bruland i Førde og Carlsen Fritzøe Sandefjord er kåret til årets byggevarehus i Kesko Norge, basert på kriteriene økonomisk utvikling og kundetilfredshet.

Hvordan velge riktig garasje Byggmakker

Hvordan velge riktig garasje

16.07.2020

Det er lurt å gjøre seg noen tanker om hvordan garasjen skal se ut og hvor stor den skal være. Skal den kun være til oppbevaring av bilen så kommer du langt med en enkelgarasje. Har du flere biler og behov for plass til gressklipperen, sykler og ski bør du velge en garasje med god oppbevaringsplass.

Urban perfeksjon på Grünerløkka Byggmakker

Urban perfeksjon på Grünerløkka

15.01.2016

Caroline og Morten var i ferd med å gi slipp på den store drømmen om en kul fabrikkleilighet da Caroline en dag snublet over en næringsannonse på Finn.no og slang seg på sykkelen. Fem minutter etterpå banket hun frenetisk på alle dørene til den gamle skofabrikken på Grünerløkka.