StartsidenTips og rådInspirasjon

Anneks: Sommerstue hele året

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Få et ekstra oppholdsrom utenfor huset eller hytta på null komma niks.

Et anneks kan brukes til så mangt: Som utestue når kveldsluften blir for kald, som et oppholdsrom for barna eller tenåringene, som et overnattingsrom for gjester eller som et ekstra kjøkken i hagen. Mulighetene er mange, og hvordan du ønsker å bruke og innrede den ekstra plassen er opp til deg. Her viser vi deg én måte å gjøre det på.

Se alle våre hagestuer, boder og pergola her

Anneks Grimstad

Netto grunnflate: 12m2
Totalt areal: 14,9m2
Tykkelse: 44 mm / 21mm gulvbord
Takvinkel: 3 grader
Vekt: 1004 kg
Leveres med doble isolerte glass i dører og vindu
Leveres med taktro og låsekasse
Kommer ubehandlet

Idyll. Få mer plass til å hygge med familie og venner, og et større området å nyte den deilige årstiden på. Et hvitt anneks glir fint inn i de fleste omgivelser, og belegningsstein fra Asak gir et stilrent utemiljø som er enkelt å vedlikeholde.

Gjør det personelig

Et anneks er enkelt å sette opp, og med et par malingsstrøk vil det lille huset bli en fin del av tomtens øvrige bebyggelse. Vi har valgt å male annekset i en hvitfarge på utsiden, mens veggene inne har blitt kledd i sommerlige blåtoner. Gulvet i hvitpigmentert eik gir annekset en hjemlig følelse, og med en spesialbygd benk kan plassen utnyttes maksimalt.

TIPS: Husk å grunne alt ubehandlet treverk før du maler.

Se alle våre gulv her

  Sommerdrøm. Fargen på veggen heter nettopp Sommardröm er fra Beckers – en nydelig blåfarge som gir rommet en sval og elegant sommerstemning. På listverket er det brukt hvitt rett fra spannet for å få en rent utrykk og en passende kontrast som fremhever den flotte blåfargen.

Men et anneks er ikke bare et innemiljø. Med et ekstra bygg på tomten har du også mulighet til å lage en uteplass som kan benyttes hele sommerhalvåret. Tilpass annekset til hagen din, for eksempel ved å legge platting eller belegningsstein utenfor. Innred det med planter, ulike møbler og et varmeelement hvis du vil utvide sesongen.

Et anneks er perfekt for å kunne utnytte all plassen du har til rådighet, og ikke minst for å få et ekstra oppholdsrom. Du setter det opp på 1-2-3!

TIPS: Flere av produktene vi har innredet annekset med finner du hos Byggmakker. Sjekk også ut festival.no for interiørtips.

Se vårt utvalg av heller og belegningstein her

 Utestue. Halvveis inne, halvveis ute – et naturlig oppholdssted utendørs samtidig som det gir en mulighet til å trekke seg inn hvis været skulle bli lunefullt.

 DIY BENK. Lag din egen benk! Da kan du utnytte plassen enda bedre, og du får en unik løsning for ditt anneks. Denne benken er bygd med finerplater i målene: H40cm x D60cm x L250cm/170cm

 

Bygg 50 m2 uten å søke

Den 1. juli 2015 ble byggereglene endret. Nå kan du sette opp mindre byggverk, som garasje, anneks, lysthus eller redskapsbod, på inntil 50 m2 kun 1 meter fra nabotomta, uten å søke kommunen eller varsle naboen. Forøvrig oppfordrer vi deg til å alltid ha en god dialog med naboen. Det hjelper på trivselen i nabolaget!  Pust i bakken. Alenetid i en god stol og fine omgivelser kan gjøre underverker for kropp og sjel – gjerne kombinert med en kopp kaffe og et nytt magasin.

 Ekstra uteplass. Med et anneks får du ikke bare et ekstra rom – du kan enkelt lage større uteplass også. Innred med fine møbler, lykter og planter. Den fine bålpannen er fra Festival.

Belegningsstein fra Asak i fargen Herregård Mur Gråmix. Bruk "Snap Edge" for en stabil avslutning istedetfor kantstein der du vil ha gress eller singel kant-i-kant med belegningssteinen.

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Spilevegg: Slik bygger du den selv  Byggmakker

Spilevegg: Slik bygger du den selv

01.07.2020

Den er en av de største interiørtrendene akkurat nå. I denne artikkelen finner du inspirasjonen og veiledningen du trenger for å bygge spilevegg både inne og ute.

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller Byggmakker

Inspirasjon: Våre mest leste artikler om hager med stein og heller

15.06.2020

Skal du oppgradere uteplassen i sommer? Vi har vært i arkivet og funnet frem masse inspirasjon om vakre, vedlikeholdsvennlige og kreative uteplasser.