StartsidenTips og rådInspirasjon

Årets gulvtrender

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.

2021 handler om å skape et hjem hvor man kjenner seg trygg, kan hente energi og være i balanse.

Nøkkelordene for interiørtrendene i 2021:

  • Trendy bad
  • Miljøvennlig og svanemerket
  • Kvalitet
  • Autentisitet
  • Miljøvennlig
  • Naturlig

Tarkett lanserer våtromsvinyl

– Badet er et av husets viktigste rom, og vi stiller stadig høyere krav til at det skal være et rom integrert i resten av hjemmet. Det viktigste for baderomsgulv er selvsagt at de er 100 prosent vanntette, og nå har det blitt enkelt å følge trender og samtidig ha et funksjonelt bad, sier Lill-Ann Mo, salgssjef i Tarkett.

De har nylig sluppet en ny og innholdsrik gulvkolleksjon med uttrykk for enhver smak: sober marmor, industrielt, stein og betong, nyklassisme og varme tregulv.

TREGULV PÅ BADET: Tregulv på badet er fint, men ikke særlig praktisk. Heldigvis kan du skape den samme naturlige og varme følelsen med et materiale som både er slitesterkt og vanntett. På bildet ser du våtromsvinylet Tarkett Aquarelle i Oak Beige. Foto: Tarkett.

Luksuriøst med marmor på badet

Trender kommer og går, men kjærlighet til marmor består. Tarkett har vinyl med trendriktig marmormønster som passer både vegger og gulv, med nyanser som svart, hvitt, beige og grønt. 

Sammenlignet med ekte marmor er vinyl et rimeligere, men like lekkert alternativ. I tillegg er det varmt og behagelig å gå på selv uten gulvvarme.

MARMORBAD: Liker du beige og varme nyanser, kan Royal Marble Light Beige være noe for deg. Det kombineres lekkert med gulvet Aquastone Grege. Foto: Tarkett.

Velg miljøvennlig og svanemerket

Å velge et tre- eller vinylgulv er et smart og grønt valg for miljøet, hjemmet og Jorda.

Svanemerkingen er en av de mest omfattende og strengeste produktsertifiseringene i verden. I Svanens kriterier stilles det krav om blant annet innhold og bruk av miljøfarlige kjemikalier, utslipp til luft, vann og jord, energi- og ressursbruk og avfallshåndtering. De omfatter også krav om god kvalitet og funksjon.

Tips: Du kan blant annet velge miljøvennlig maling fra TreStjerner hvis du vil friske opp gulvet du allerede har, uten at det blir et altfor omfattende arbeid.

ENKEL FORANDRING: Dette lekre gulvet har fått noen strøk TreStjerner Gulvmatt – en lakk som gir en matt, naturlig overflate. Foto: TreStjerner.

«In» med historiske referanser

Mønstergulv er fortsatt trendy. Dette gjelder for eksempel klassiske mønstergulv som fiskebensparkett og andre hollandske og franske mønstre. Moderne mønstergulv kommer i ulike design med alt fra mørkoljet til hvitt rustikt uttrykk.

Nå vil mange tilbake til det tradisjonelle, verdifulle og klassiske. Det skaper gode minner og nærhet til hjemmet.

                                        

FISKEBEIN: Kährs Calder Herringbone passer godt til både lyse og mørke farger. Foto: Kährs.

TIDLØST: Eik Palazzo Fumo er et gulv i klassisk hollandsk mønster som minner om en epoke med praktfull gulvstil. Gulvet er også svanemerket. Foto: Kährs.

Varmende lyse gulv

De lyse gulvnyansene har populære lenge, og trenden fortsetter i 2021.

– De varme, lyse fargene er en reaksjon mot tiden vi lever i, da de er nærmere lyse naturlige farger og gir også en varmere følelse enn de hvite tonene og nyansene vi har sett i tidligere år, forteller Leif Ivar Vangerud, markedskonsulent i Kährs.  

MODERNE OG VARMT: Kährs Eik Horizon er lys, men varm, og gjør hjemmet lunt og moderne. Foto: Kährs.

TILPASNINGSDYKTIG: Kährs Eik Cornwall er naturlig varm og beige, og tilpasser seg lyset i rommet, og er behagelig å se på. Foto: Kährs.

Det naturlige klassiske

I motsetning til de harmoniske gulvene i lyse og mørkere toner, vil vi også se mer rustikke gulv fremover.

Disse gulvene har det naturlige uttrykket og designegenskapene som kjennetegner tre. De er naturlig livlige, har varme og mørke toner som demper uttrykket.

GUL HONNING: Kährs Eik Finnveden er et gyllent og rustikk 1-stavs plankegulv med store kvister og sprekker. Det rustikke holder på et naturlig og varmt uttrykk. Gulvet er svanemerket. Foto: Kährs.

Har du spørsmål om gulv

Våre Byggmakker eksperter svarer deg på byggmakker.no. Chat med oss og vi svarer deg så fort en av våre eksperter er ledig.

Mørke, oljede gulv

Selv om de lyse tonene vil fortsette å være populære, vil vi i 2021 begynne å se mørkere gulv i middels grå og brune nyanser i et oljet utseende.

Disse nyansene gir en lun følelse og klart inntrykk i hjemmets miljø. Samtidig forholder fargene seg til naturlige farger og skaper ikke for mye kontrast til resten av interiøret.

TON-I-TON: Det varme grå-brune Eik Nouveau Gray fra Kährs er en lysere tone, men er fortsatt en mørk og behagelig farge som passer i de fleste hjem. Foto: Kährs.

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv Byggmakker

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv

23.08.2021

Det er mange gode grunner til å velge laminat: Det er vedlikeholdsfritt, pent å se på, gjør det selv-vennlig og slitesterkt – på noen merker får du til og med livstidsgaranti! Vi viser deg hvordan du enkelt legger laminatgulvet selv.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv Byggmakker

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv

04.03.2021

Høytrykkslamineringen gjør gulvet betydelig sterkere enn vanlig laminat, men det er bare én av mange grunner til å velge høytrykkslaminat.

Byggebransjen tar miljøansvar  Byggmakker

Byggebransjen tar miljøansvar

28.01.2021

Byggenæringen er blant bransjene som har størst klimafotavtrykk, og trenger å bli mer bærekraftig. Slik tar Byggmakker og deres leverandører ansvar.