StartsidenTips og rådInspirasjon

Skal du pusse opp et lite bad?

Få maksimalt ut av minimal plass! Med smarte løsninger får du plass til både badekar, helfigurspeil og spadusj.

Det er fullt mulig å skape et funksjonelt og flott bad med få kvadratmeter hvis du utnytter plassen riktig.

– Stadig fler velger å bo smått. Det betyr bare at markedet for plasseffektive møbler blir større, og mulighetene fler, sier Ole Morten Hansen, kategorisjef for bad hos Byggmakker.

Vi har sjekket utvalget hos to av Nordens største leverandører av baderomsmøbler for å finne de mest optimale løsningene.

Utnytt hele gulvarealet 

På små bad er hver eneste kvadratmeter viktig.

Hos baderomprodusenten Svedbergs fant vi blant annet fleksible baderomsmøbler som enkelt kan tilpasses størrelsen og planløsningen på badet ditt – alt fra servantskap til vegghengte hyller og skuffesystem. Møblene har rene linjer, tidløst design som egner seg for små bad.

— Gulvplass er helt essensielt for romfølelse, og vegghengte skap kan virkelig gjøre susen.

Velger du i tillegg skap med mindre dybde får du enda mer plass å boltre deg på, tipser Hansen.

MINDRE DYBDE – MER PLASS: Disse kan du henge opp fler av, uten at de tar for mye av rommet. Fra Svedbergs-serien Stil.

SVEVENDE SKAP: Vegghengte skap frigir gulvplass og skaper en åpen og luftig atmosfære. Skapene er fra Svedbergs-serien Stil.

Tips!

Tips!

Store dusjkabinett og faste dusjvegger stjeler også mye plass i et lite rom. Velg dusjdører som kan brettes inn mot veggen når dusjen ikke brukes og bruk gulvplassen til andre ting.

Link

Velg mindre, men romslige møbler

På et lite bad gjelder det å finne kreative oppbevaringsløsninger.

Svedbergs har utviklet skuffekonseptet BOX ONE – praktiske skuffer med innredning av formsprøytet plast som sørger for at innholdet i skuffen holder seg på plass. Skuffene fås også med to praktiske oppbevaringsbokser.

PRAKTISK: Skuffekonseptet BOX ONE fås blant annet med servantskap i den fleksible møbelserien Forma fra Svedbergs. 

LITE BAD, LITE ROT: Organiser innholdet i skuffene dine – og kvitt deg med det du ikke trenger. Her med BOX ONE skuffesystem fra Svedbergs.

— Det deilige med å ha liten plass er at man blir tvunget til å prioritere. Lag en liste over produktene du må ha og dropp resten, anbefaler kategorisjefen.

 

Drømmer du om nytt bad?

Her viser vi deg hvordan du kan oppgradere deler av badet ditt selv.

Link

Kombiner dusj og badekar

Hvem har sagt at badekaret må vike for dusjhjørnet? Du kan faktisk få badekar helt ned til 105 centimeter i lengden, og sittebadekar med opphøyd sete.

— Mange trenger badekar av praktiske årsaker, mens andre finner ro i å synke ned i et varmt eller kaldt bad. Dersom man planlegger å fornye badet, trenger man absolutt ikke å skyve bort drømmen om badekar på grunn av størrelsen. Det finnes mange løsninger så lenge det passer med vann og avløp, sier Hansen.

TID FOR ET LITE BAD: Dette er et godt eksempel på at badekar fungerer på små bad. Her med en praktisk svingbar dusjvegg fra Hafa som beskytter møblene.

Bruk speil – og gjerne mer enn ett

Et speil har mange funksjoner på badet. Du trenger det først og fremst for å stelle deg, men speil er også et genialt virkemiddel for å skape romfølelse. 

- Å bruke store speil med smarte løsninger er utrolig effektivt og gjør en stor forskjell på badet der man som regel oppbevarer toalettsaker for en hel familie. Mange speil fungerer som multifunksjonelle møbler, og det finnes utallige varianter å velge mellom. 

Mange speil fungerer som multifunksjonelle møbler, og det finnes utallige varianter å velge mellom.

Dette vegghengte helfigurspeilet fra Hafa har praktiske hyller som er tilgjengelige fra begge sider og kommer med integrert stikkontakt. Speilet er et av flere elementer i møbelserien NEAT som er spesialdesignet for små bad.

VISER HELE DEG – OG SKJULER TINGENE DINE: Speilskap er en av de smarteste investeringene i et lite baderom.

Over servanten anbefaler Hansen speil med god fargegjengivelse. Dersom du ikke har vindu på badet som slipper inn naturlig lys er det ekstra viktig med god belysning.

Dette stilrene, runde speilet fra Hafa har funksjonell LED-belysning med berørings- og dimmefunksjon. Perfekt på små bad, fordi du slipper å bruke veggplassen på lamper.

SPEIL OG BELYSNING I ETT: Rundt speil fra Hafa-serien SUN med integrert belysning som gir masse ekstra romfølelse.

Visste du at fliser fra gulv til tak kan få badet til å se mindre ut?

Her kan du lese mer om fordelene med vinyl på badet.

Link

Velg organiske former

Stramme linjer med firkantet servant, toalett, skap og speil har vært trendy i mange år.

Nå beveger vi oss mer mot runde, organiske former, som faktisk egner seg mye bedre på små bad. En rund do eller vask ser nemlig mye mindre ut enn en firkantet, men har akkurat samme funksjon.

LITEN: Frittstående vaskeservant i porselen fra Hafa som står godt til møbler med kompakt dybde.

 

MEDIUM: Ovalt frittstående servant i porselen fra Hafa uten overløp. Kombineres med høyt blandebatteri som monteres på benkeplaten.

STOR: Unik, supertynn oval frittstående servant i glassert stål – også fra Hafa.

Slik monterer du baderomspanel på en weekend Byggmakker

Slik monterer du baderomspanel på en weekend

18.11.2021

Gi badet ditt et ansiktsløft med baderomspanel! Du kan montere det helt selv, det er godkjent til bruk i våtrom, og gjør renovering og bygging av badet ditt til en lek.

Dette er baderomstrendene i 2022 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2022

18.11.2021

Naturstein, marmor, farger fra naturen og lekre detaljer i kontrast beskriver baderomstrendene akkurat nå. Les videre for å finne ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Dette er baderomstrendene i 2020 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2020

09.06.2020

Marmor og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de fineste stilene uten å bruke en formue.