StartsidenTips og rådInspirasjon

Baderomsnyheter: Stilrene løsninger i svart, hvitt og grått

 

Få kvadratmeter trenger ikke bety få valgmuligheter. Her er to nye møbelserier som kombinerer et stilrent utseende med lekre og funksjonelle detaljer.

Grått har lenge vært en trend-farge i norske hjem, og også når det gjelder baderomsinteriør. Ifølge Gro Fjeldstad, kategoriansvarlig for bad i Byggmakker, vil nøytrale farger fremdeles være mest populært til innredning av baderommet, og populariteten til grått ser ikke ut til å avta med det første.

SE VÅRT UTVALG AV BADEROMSPRODUKTER HER

– Beige og «greige» har blitt satt helt i skyggen av de kaldere fargene som grått, svart og hvitt. Dette var en trend i 2016 som vi ser har fortsatt i 2017. I tillegg ser vi at nordmenn blir modigere i valg av fargetoner – flere og flere går for mørkere toner av grått og stadig flere velger helt svarte baderomsmøbler, forteller hun.

Fjeldstad peker også på at du står friere til å velge tilbehør i sprekere farger og design hvis du går for nøytrale farger. Det er noe den nye, stilrene baderomserien «Go» fra Hafa har tatt høyde for.

Myk opp interiøret. Ulike former på badet kan skape et spennende uttrykk. Bruk et rundt speil for å myke opp interiøret. På bildet ser du Hafa GO 800.

Uendelige valgmuligheter. I hvert fall nesten! Hafa GO kommer med ulike knotter og håndtak i krom, messing, svart og hvit.

LEK DEG MED DETALJENE
Baderomserien Hafa Go kommer med slette skapfronter i hvitt eller svart og hele ti ulike håndtak og knotter. Det gir deg muligheten til å la detaljene diktere uttrykket på badet ditt.

– Vår nye serie Hafa Go er utviklet nettopp for å kunne tilpasse seg ulike stiler og behov. Med de mange detaljene kan du også i større grad sette ditt personlige preg på badet, sier Eva Östergren, markedssjef i Hafa.

Med Hafa Go kan du velge skap- og skuffeløsninger i ulike bredder, slik at du får en løsning som passer perfekt for ditt bad: Mindre innredninger for de små badene, eller muligheten til å kombinere flere skap eller velge bredere skapløsninger dersom du har mer plass til rådighet.

I tillegg til et bredt utvalg knotter og håndtak, kan serien også kombineres med ulike speil – fra runde speil som bidrar til å myke opp interiøret, til rektangulære speil som gir badet et stramt og stilfullt uttrykk – eller speilskap for ekstra oppbevaringsplass.

– Speilet du velger har mye å si for romfølelsen på badet – spesielt om badet er lite. Har du veldig lite plass, kan det lønne seg å velge et speilskap. Her får du verdifull oppbevaring som ikke tar opp mye plass. Har du imidlertid nok skapplass andre steder på badet, kan du gjøre lurt i å velge et stort speil som vil få rommet til å føles større, sier Östergren.

Mørkere fargevalg. Nordmenn blir stadig modigere i sine fargevalg på badet og svarte innredninger er på vei oppover på popularitetslisten. Svart skaper en lekker kontrast på badet og er enkel å kombinere med andre farger. Avbildet: Hafa GO 1000.

For store og små. Hafa GO kombinere skap i ulike størrelser slik at du kan velge innredning etter plassen du har til rådighet. En liten innredning til lite bad eller større innredning til større bad. På bildet ser du Hafa GO 450 og Hafa GO 1000 i svart farge.

Dus baderomsdrøm. Det er lett å drømme seg bort til dette rosa og hvite badet. Hafa GO 800 med speilskap passer i tillegg perfekt på det lille badet. Smart oppbevaring når du har lite plass.

SMART FOR DET LILLE BADET
Få kvadratmeter trenger absolutt ikke være noen hindring for praktiske og komfortable løsninger på badet. Den nye innredningsserien Intro fra Svedbergs er spesielt designet med små bad i tankene.

– Har du et lite bad gjelder det å organisere og utnytte plassen godt. Intro er perfekt for det lille badet med sine rene linjer, smarte funksjonalitet og formgivning, sier Hans Olav Velsand, Country Manager i Svedbergs.

Baderomserien kommer i et stilrent design i nøytrale farger som hvitt og grått, og er derfor enkel å kombinere med farger på gulv eller vegger – eller med lignende fargetoner for et mer minimalistisk uttrykk. Serien kommer med ulike bredder på skap og servanter slik at du kan finne en versjon som passer ditt bad best. Funksjonelle løsninger gjør i tillegg møblene brukervennlige.

Favoritt. Grått er blant nordmenns favorittfarger på badet. Svedbergs antrasittgrå innredning vil nok falle i smak hos mange.

Oppbevaring for det lille badet. Et speilskap er perfekt dersom du har lite plass til oppbevaring på badet. Dette speilet i Intro-serien har en minimalistisk form som tar opp fargen fra skapene. Kommer med LED-belysning og el-uttak.

Lekkert med marmor. Den grå innredningen til Svedbergs er en perfekt match til gulv eller vegger i marmor. På bildet ser du Intro i bredde 55 cm i fargen antrasittgrå og Skapa servant.

– Et lite bad kan fort virke trangt hvis du ikke har utnyttet plassen godt. Derfor er det fint å kunne velge mellom ulike bredder på skap og servanter. Fremfor å ha mange elementer på badet som kan få plassen til å virke mindre, kan du finne en løsning som utnytter den plassen du har til rådighet. Med Intro kan du velge skap i breddene 45, 50 og 55 cm, forteller Velsand.

Helt til slutt slenger han også på et ekstra tips til deg som skal innrede et lite bad:

– Tenk på at du skal skape luft under møblene – da vil du få en bedre romfølelse og gulvflaten virker større. Intro-serien lar deg enkelt gjøre dette. En bonus er at det også blir enklere å rengjøre.

Lek deg med mønster. Med hvit eller grå innredning står du fritt til å sette farge på vegg eller gulv. På bildet ser du Intro i bredde 45 cm og Skapa servant.

Smarte detaljer. Intro-serien fra Svedbergs har et minimalistisk design, noe håndtakene er med på å understreke. Enkle og funksjonelle.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Dette er baderomstrendene i 2021 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2021

01.02.2021

Mørke fliser, geometriske former og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.

Dette er baderomstrendene i 2020 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2020

09.06.2020

Marmor og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de fineste stilene uten å bruke en formue.

Skal du pusse opp et lite bad? Byggmakker

Skal du pusse opp et lite bad?

31.10.2019

Få maksimalt ut av minimal plass! Med smarte løsninger får du plass til både badekar, helfigurspeil og spadusj.