StartsidenTips og rådInspirasjon

Badet – din beste investering

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

Male huset – slik gjør du det!

 

 

Et baderom har husets største variasjoner i temperatur og luftfuktighet. Det skal tåle daglig bruk over mange år, og både være stedet for en rask tannpuss og for et langt, varmt bad. Så hva bør du tenke igjennom når du skal bygge eller pusse opp et bad? Her gir vi deg noen viktige tips og råd.

– Et bad er så mye mer enn bare et bilde av det ferdige resultatet. Det er mange hensyn å ta i planleggingen for at estetikk og praktiske funksjoner tilslutt skal kunne fungere side om side, sier Hans Olav Velsand i Svedbergs.

Behovene varierer fra familie til familie, og ofte er det plassbegrensninger og et beløp du skal holde deg innenfor.

- Derfor er vårt råd å tenke grundig gjennom tingene før du går i gang med byggingen. Hva er viktigst for deg? Sett gjerne opp en ønskeliste og tygg litt på den før du prioriterer ønskene dine ut fra behov og kostnad, sier Velsand.

SE VÅRT UTVALG AV BADEROMSPANEL


Baderomsmøbel Makker Horisont. Produsert i fuktbestandig materiale med Evermite servant. En bred skuff og to skap. Servantarmatur Cello Modern.

Farge og lys

Fargene styrer for en stor del følelsene på badet ditt. Jo mørkere og varmere farge, desto mindre føles badet. Unngå mørke farger i små rom, spesielt i kombinasjon med lyse gulv. Kontraster gjør baderommet levende. Velg rolige og lyse grunnfarger til møbler med farge og glans. Lyse møbler kommer derimot til sin rett mot sterkere, mer modige grunnfarger.

Lys på badet er like viktig som i andre rom. Sminking og manicure krever sterkt lys, mens de fleste foretrekker dempet lys om kvelden. Kanskje har du stor nok plass til å ha flere soner på badet med forskjellig belysning. Ellers gir en dimmer muligheten til å kunne veksle mellom stemningsfullt skumringslys og sterk belysning for badets hverdagssysler. Kanskje du kan utnytte naturlig lys fra vinduet, eller skape effekter ved å la lyset falle gjennom en mønstret glassvegg?
 
Vegghengt toalett fra Gustavsberg. Innebygget sisterne fra fra Grohe.

Funksjoner og oppebevaring

Badet er ikke lenger bare et sted der man pusser tennene og tar en dusj. Det er et rom for hverdagsluksus der du tar vare på deg selv, slapper av og øker livskvaliteten din. Tenk derfor stort og langsiktig når du skal velge. Ikke nok med at materialene skal tåle fuktighet i mange år, men funksjonene skal passe en rekke forskjellige forhold – familieforøkelse, barn som vokser opp og som flytter hjemmefra.

Oppbevaring er et av badets viktigste praktiske funksjoner, ikke minst for familier med flere barn. Hvor mye ting og tang har du egentlig på badet? Vil du ha plass til mer? Noen ting vil du sikkert gjerne gjemme bort bak lekre, stilige skapdører, mens annet godt kan stå framme. Finn den riktige kombinasjonen av møbler som gir deg maksimal oppbevaring på minst mulig plass.

SE VÅRT UTVALG AV BADEROMSMØBLER


Baderomsmøbel Classic fra Svedbergs. Tidløs, klassisk formspråk, solid håndverk, sjenerøs oppbevaringsplass, integrert belysning, skuffer med demping. Finnes i hvit og eik.


Vegghengt toalett fra Gustavsberg. Innebygget sisterne fra fra Grohe.

Hvor mye kan det koste?

Baderom er sjelden noen liten investering. På den andre siden dreier det seg om et rom som du skal like og trives i nå og i mange år framover. Bestem deg for hvor mye badet kan koste. Vurder deretter hvordan du vil prioritere. Ønsker du deg fliser fra gulv til tak, eller er tapet tingen for deg? Flisgulv og gulvkabler er vanlig, men hva med tregulv på enkelte områder av rommet?

En dusj er en selvfølgelighet på alle bad, men drømmer du om et luksuriøst massasjekar i tillegg? Mulighetene er mange, og det vanskelige er ofte å gjør et valg. Bruk tid på planlegging og forhør deg med fagfolk, så er du et godt stykke på veien mot drømmebadet ditt.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Dette er baderomstrendene i 2021 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2021

01.02.2021

Mørke fliser, geometriske former og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.

Dette er baderomstrendene i 2020 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2020

09.06.2020

Marmor og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de fineste stilene uten å bruke en formue.

Montering av veggpanel: Slik går du frem Byggmakker

Montering av veggpanel: Slik går du frem

20.05.2020

Veggpanelene fra Fibo er enkle å installere og lette å holde rene. Her kan du lese om hvordan du monterer dem.