StartsidenTips og rådInspirasjon

Bålpannetrenden tar av

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Det finnes få ting som er deiligere enn den velkjente lukten av et brennende bål. Det bidrar med lys og varme, koselige knitrelyder – og ikke minst kan du tilberede mat på det. Visste du at du kan koke kaffe og poppe popcorn på en bålpanne?

– Tilbehøret blir stadig mer avansert. Det er slettes ikke rart at det selges flere og flere bålpanner i friluftsglade Norge, forteller Marianne Haug Emblemsvåg i Sunwind.

 

BÅLPANNEN – EN SIKKER BÅLPLASS

En bålpanne er et utendørs ildsted der man hever bålet fra bakkenivået. Dette gjør bålet sikrere og minsker sannsynligheten for at flammene sprer seg. Bålpannen er like velegnet hjemme som på hytta. Bruk den som en koselig kilde til varme og matlaging. Med en bålpanne kan du lage god mat på en spennende måte. Hjemme på terrassen, på stranda eller på tur i skogen. Her kan du samle familien rundt varmen, lage deilig mat og avslutte med en kopp kaffe! 

Back to basics. Finnes det noe bedre enn kokekaffe over bålet?

 

LAG SPENNENDE MATRETTER

En bålpanne er ikke bare en bålpanne. Med alt tilbehøret du kan få i dag er det rett og slett et bålkjøkken. Det virkelig bare fantasien som setter grenser for hva du kan bruke en bålpanne til.

 

– Er du for eksempel på fisketur kan du tilberede din egen fisk på risten over bålet, samtidig som du baker et par poteter og koker grønnsaker. Vips, så har du et herremåltid på en, to, tre, sier en entusiastisk Marianne.

Bålkjøkken. Med alt tilbehøret som finnes til bålpanner, er det få begrensninger på hva du kan lage av deilig mat over bålet.

BARNAS FAVORITT: POPCORN OG PANNEKAKER PÅ BÅLET

Barna elsker bålkjøkkenet. Her kan de få være med på matlagingen fra start med å vispe røren som stekes i stekepannen, og sist men ikke minst: smake sin egen, kjempegode pannekake! Bruk den spesiallagde popcorngryta for den morsomste måten du kan tenke deg å lage popcorn på. Du gir barna en sjanse til både å lære om naturen og hvordan man kan lage mat over levende flammer.

Stas for barna. Barn elsker å få være med på matlagingen. Over bålet blir det ekstra spennende ­– og kos.

 

Sjekk ut bålpanner og alt det spennende tilbehøret her

 

Her gir vi deg oppskriften på ostesmørbrød over bålet ­– det er en sikker vinner!

 

PERFEKT BÅLMAT

Det er ingen tvil om at et rykende varmt ostesmørbrød slår de fleste matpakker ned i støvlene – spesielt utendørs på kalde dager! Mulighetene er like mange som det finnes oster og brødtyper, så det er bare å prøve seg frem for å finne din favorittversjon!

For en ekstra sprø stekeskorpe kan ostesmørbrødene gjerne varmes ordentlig opp på bålpannens rist. Vi anbefaler denne stekepannen for bålpanne.

Oppskriften er nok til 8 stk. ostesmørbrød.
Du trenger:
400 gram raspet cheddar
8 store skiver tynt skåret landbrød
Godt med smør + litt olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Stek fire brødskiver lett gylne på middels varme på én side og legg dem på et brett med stekesiden opp. Fordel osten jevnt utover på toppen. Rengjør pannen med litt papir for å unngå brent smør, og stek de neste fire brødskivene på samme måte. Legg dem deretter på toppen av de andre med den stekte siden ned mot osten. Press sammen.

  2. Stek smørbrødene på «yttersidene» over svak varme, ikke direkte i flammene, mens du snur dem innimellom slik at de blir jevnt stekt på begge sider. Press brødet sammen med en stekespade slik at osten inni smelter inn i brødet – og holder seg der.

  3. Når osten er godt smeltet er de klare. Yttersidene bør da ha fått en fin og gylden farge, og resten av «toastingen» foregår på bålpanneristen. Del hvert ostesmørbrød på skrå når de er litt avkjølt, da blir de lettere å spise.


Tips! For å tåle direkte flammer anbefaler vi at du pakker ostesmørbrødene inn i aluminiumsfolie.

ANDRE GODE OST- OG BRØDKOMBINASJONER:

  • Camembert + grovbrød
  • Mozzarella + fint landbrød
  • Norvegia + rugbrød
  • Brie + valnøttbrød


Serveres håndholdt rundt bålet!

Grill i vei. Det er mye plass på en bålpannerist. Og mye bedre lukt og smak enn på andre griller! 

Utnytt grillsesongen fullt ut Byggmakker

Utnytt grillsesongen fullt ut

25.04.2019

Sommeren er her og vi er klare for grilling.

Smart hytteluksus for deg uten strøm Byggmakker

Smart hytteluksus for deg uten strøm

09.07.2018

Varm dusj på hytta uten innlagt vann og strøm, toalett på hytta uten vann og avløp, komfyr og stekeovn uten strøm. Alt dette er mulig med smarte produkter fra Sunwind.

En helt ny måte å grille på Byggmakker

En helt ny måte å grille på

04.05.2018

Det er ingen grunn til at grillmat skal være fet, usunn eller uoriginal. Med nye Sunwind Insert System kan du tilberede hva som helst på grillen. Grillristen har et hull i midten hvor du kan sette inn stekepanner, kjeler eller andre typer rister.

Fem Gode Grilltips Byggmakker

Fem Gode Grilltips

07.05.2017

Vi deler våre beste grilltips med deg.