StartsidenTips og rådInspirasjon

Bekymringsfrie vinduer


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


Trodde du at et vindu bare var et vindu? I dag kan man oppgradere et vindu til å øke innekomforten, sikkerheten, boligverdien, begrense lyd eller solstråler, spare strømutgifter – eller rett og slett ta vindusvasken selv.

Ja, du leste riktig. Flere av landets største vindusprodusenter tilbyr selvrensende glass og en av dem er Natre Vinduer – en av landets største vindusprodusenter med nærmere 80 års erfaring. Denne glasstypen kan redusere rengjøringsbehovet med 75 til 100 prosent.

Lei av å vaske vinduer?

Med denne glassfunksjonen tar naturen seg av vindusvasken for deg. Solens UV-stråler i kombinasjon med nedbør vasker glassene rene helt på egenhånd. Om regnet uteblir kan vinduene enkelt spyles med hageslangen for samme effekt.

 

– Denne glasstypen er perfekt for deg som ikke har tid, lyst eller mulighet til å vaske vinduer. Noen er skeptiske til om man kan se den selvrensende filmen, men glasset har samme gjennomsiktighet som normalt glass og i tillegg har du klart sikt også når det regner, forteller Sarah Uldal, kommunikasjonsrådgiver i Natre Vinduer.

 

Å kjøpe nye vinduer er en investering på mange måter, det kan være smart å sette seg inn i alle mulighetene som finnes der ute. Kanskje er sikkerhet og isolasjon viktigst for deg, eller er det estetikk som er avgjørende? Undersøker man litt i forkant oppdager man fort at det ene absolutt ikke trenger å utelukke det andre.

 

Se vårt utvalg av vinduer her

 

Sikkerhetsglass

Sikkerhetsglass kan være noe å vurdere for terrassedører og vinduer på bakkeplan. I noen tilfeller er også sikkerhetsglass påbudt ut i fra byggetekniske forskrifter.   

 

– Våre vinduer og balkongdører er en investering i trygghet. Vi kan tilby både herdet og laminert sikkerhetsglass som sikrer huseier mot personskader. Det kan også være med på å stoppe innbrudd og hærverk, sier Anders Sunde Bråten, salgskonsulent hos Natre Vinduer med 17 års erfaring bak seg.

 

Solvarmedempende

Husk at sommervarmen også kan være plagsom til tider. Med ordinære vinduer risikerer du å måtte sette opp alt som er at vinduer og dører for å holde innetemperaturen levelig på varmeste dager. Vinduer med denne glassfunksjonen fra Natre kan derimot dempe solvarmen med hele 60 prosent. Det tilsvarer mer enn hva en halv nedtrukken markise demper solen.

 

– Mange kunder er ikke klar over hvilke muligheter som finnes når de skal kjøpe vinduer i dag. Ved å gjøre litt research i forkant ender man gjerne opp med et vindu som er langt mer enn bare et vindu. Den lille tilleggskostnaden det er å oppgradere med en glassfunksjon, kan virkelig lønne seg i form av tidsbesparelse, lavere strømkostnader eller økt bokomfort, sier Uldal.

 

Praktisk og sjarmerende. Vinduer har mye å si for husfasaden. Hvilke vinduer vil gi huset ditt et løft både utvendig og innvendig? Foto: Natre Vinduer.

Foto: Natre Vinduer.

 

Støydempende vinduer

Har du jernbane, trafikkert vei eller kanskje en barnehage rett utenfor vinduet ditt? Med et 2-lags glass med isolerende egenskaper dempes lydbølgene betraktelig og du blir mindre påvirket av støy utenfor huset ditt.

 

Spesiallagd og herskapelig

Frekhaug Vinduet er kjent for sitt klassiske, tidløse design i høy kvalitet. Vinduets elegante utseende passer godt til klassiske boliger og hytter med rik detaljering og et herskapelig uttrykk.

 

Den velrennomerte norske vindusprodusenten lar kunden skreddersy produktet etter eget ønske og behov og gjør vinduet til en del av interiøret. Dette inkluderer blant annet beslag, spesialfargede hasper og hengsler samt unike sprosseløsninger. Frekhaug Vinduet kan også leveres tofarget for å sikre både boligens utvendige og innvendige stil og fargekombinasjon. 

 

– Her overlates ingenting til tilfeldighetene. Alle vinduer blir produsert på ordre og skreddersydd for hvert boligprosjekt. Vi lagerfører derfor ingen vinduer. Frekhaug Vinduet er velkjent for sitt solide og tidløse design, og har gjennom 80 år utviklet seg til å bli spesialister på premium vindusproduksjon, forteller markedskoordinator Helene Henriksen i Inwido Norway.  

Go black. Frekhaug Vinduet leveres også tofarget for å sikre boligens utvendige og innvendige stil. Foto: Inwido.

Berre lekkert. For mange er klassiske vinduer synonymt med sprosser. Det finnes mange måter å kombinere sprosser på. Ønsker du en slett innside, kan du for eksempel kombinere utvendig avtakbare sprosser med Wienersprosser. Typisk for Frekhaug Vinduet er de lekre og slanke profilene som slipper inn ekstra mye lys. Foto: Inwido.

 

Er vinduene dine over 25 år?

Det tar ofte litt tid når man skal gjøre ting selv. Vinduene har stor betydning for bokomfort og energibehov. En tredjedel av varmetapet i eldre hus skjer gjennom vinduene. Det er viktig at arbeidet gjøres fagmessig rett, derfor har vi i Byggmakker laget et «Fiks Ferdig» opplegg som tar hånd om alt fra befaring, oppmåling, håndverkere og ikke minst transport. Vi kan til med kjøre bort de gamle vinduene når arbeidet er ferdig.

 

Bestill gratis vindussjekk hos Byggmakker i dag.

Ikke bare glass. Høy komfort, bedre inneklima og mer dagslys med nye vinduer fra Natre. Foto: Natre Vinduer.

 

Hvordan montere vindu

Skal du bare skifte et vindu, eller er en habil hobbysnekker, tør du kanskje å prøve deg selv.

Her gir Sinnasnekker’n deg tips til hvordan:

 

Prøv gjerne Vindusguiden på www.natre.no  for er en stegvis, virtuell guide som gir en oversikt over hvilke valg og funksjoner du kan velge imellom.

 

 

Pass på at du lader elbilen din riktig! Byggmakker

Pass på at du lader elbilen din riktig!

06.05.2019

Du plugger vel ikke LEAF-en din rett i en vanlig stikkontakt når du lader hjemme?

Er du klar for vinteren? Hold kulda ute og varmen inne Byggmakker

Er du klar for vinteren? Hold kulda ute og varmen inne

26.10.2018

En tredjedel av alt varmetap i boligen din skjer gjennom vinduer og dører. Det riktige vindusvalget kan derfor bli en mer lønnsom investering enn du hadde trodd.

Funkis ved vannkanten Byggmakker

Funkis ved vannkanten

03.09.2018

Ved havgapet i Brønnøysund finner du en rålekker funkisperle. En familie på fem har realisert husdrømmen og valg av vinduer har vært fundamentalt i prosjektet.

Oppussingsvettreglene Byggmakker

Oppussingsvettreglene

21.03.2018

Påsken er rett rundt hjørnet og mange nordmenn benytter anledningen til å planlegge og gjennomføre oppussingsprosjekter i hus, hytte og hage. Inspirert av Fjellvettreglene har Byggmakker laget ni Oppussingsregler som gjør jobben enklere – og resultatet mye bedre.