StartsidenTips og rådInspirasjon

Det naturlige valget: Betong eller tegl på ditt nye tak?

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Betongtakstein og tegltakstein har stort sett samme vekt/m2 og kan legges på takvinkler ned til 14 grader. Når du skal velge hva som passer best på ditt tak bør du ta hensyn til klima, topografi, hustype, nabolag og selvfølgelig din personlige smak.

I et stadig økende utvalg av takstein gjelder det å velge rett, men hva passer hvor? Benders har levert takstein av høy kvalitet siden 1960 og er markedsledende på betongtak i Norden. Her forteller de litt om sine to bestselgere som forhåpentligvis kan hjelpe deg med valget.

Gjør som de gamle grekerne

Tegltakstein er det originale takmaterialet ­– et naturprodukt som har vært brukt i tusenvis av år. Benders tegltakstein har betongtaksteinens tekniske egenskaper samtidig som den utseendemessig viser den rustikke sjarmen tegltakstein har å by på.

Titansvart tegltak

Gi huset ditt det taket det fortjener. Tips! Legg opp noen takstein på taket og studer på avstand hvordan det passer på huset.

Tre stilvalg

Tegltakstein med fals finnes i tre profiler, enkel- og dobbelkrum samt flat stein.

  1. Benders Hansa er en enkelkrum tegltakstein som kjennetegnes med en moderne rund fremkant eller den mer klassiske rette fremkanten.

  2. Benders Tvilling er en dobbelkrum tegltakstein som er veldig enkel å legge. Også den har en moderne rund fremkant samt den klassiske rette fremkanten.

  3. Benders Piano er en flat tegltakstein som har et moderne utseende, og passer funkisstilen som nå er populær.

Tegltakstein Benders Hansa:

Nature calls

Du kan ikke gå feil med den klassiske naturrøde teglsteinen. Her ser du flotte Tvilling dobbeltkrum fra Benders.

Link

Gjennomfarget betong

Benders betongtakstein består av sand, vann, sement og jernoksid. Når betongen blandes tilsettes jernoksid som er et fargepigment som gjør taksteinen gjennomfarget.

Markedets største utvalg av overflater og farger gir deg muligheten til å skape ditt personlige tak.

– Uansett hvilken av våre taksteinsprofiler eller overflatebehandlinger du velger kan du være trygg på at du får en takstein av høy kvalitet som er tilpasset det nordiske klimaet, lover Dag Magnus Rustad i Benders Norge.

Betongtakstein finnes i tre ulike profiler. Enkel- og dobbelkrum, samt flat utførelse. Benders Exklusiv (enkelkrum) er en profil for de som vil ha et tak med litt ekstra liv. Benders Palema (dobbeltkrum) er en klassisk profil som har eksistert siden 1960-tallet, og som passer alle hus. Benders Carisma er en flat stein for moderne funkishus, et prisgunstig alternativ.

Betongtakstein Benders Exklusiv:

Bestselgeren

Benders Palema Overflatebehandlet er en sterk og robust dobbelkrummet betongtakstein med klassisk utseende som passer like godt på gamle hus som på nybygg. Her i mellomgrå utførelse.

Mange overflater å velge mellom

Takstein er ikke bare beskyttelse mot vær og vind. Det forskjønner ditt hjem, løfter helhetsinntrykket og gir huset en femte fasade.

Når du har valgt materiale og profiltype, kan du velge mellom Ubehandlet, Benderit, Candor, Brilliant og Struktur som overflate. Valget er ditt! 

Les mer om vårt taksortiment for mer informasjon og hvilke farger de ulike profilene leveres i.

Karismatisk betong

Benders Carisma Benderit er en takstein for moderne arkitektur. Carisma gir deg et tak med rene linjer og er ofte benyttet på moderne boliger i funkis-stil, men kan også være et spennende valg på mer tradisjonelle hus og hytter. Du får den i mellomgrå, granitt eller teglrød.

Link

Takstein for moderne arkitektur - Benders Carisma Benderit:

30 års takgaranti

Benders betong- og tegltakstein leveres med 30 års garanti som gjelder bruddstyrke, vanntetthet og frostbestandighet.

Betongtaksteinen er produsert i henhold til NS-EN 490/491 og tegltaksteinen er produsert i henhold til NS-EN 1304. Garantien gjelder ikke fargebestandighet.

Guide: Slik utfører du en taksjekk på egenhånd  Byggmakker

Guide: Slik utfører du en taksjekk på egenhånd

26.05.2020

Hvert år regner det 470 000 liter vann på et hustak. Når var sist du sjekket taket ditt? Det bør gjøres oftere enn du tror.

Planlegger du oppussing?  Dette kan du få gjort hjemme nå Byggmakker

Planlegger du oppussing? Dette kan du få gjort hjemme nå

03.04.2020

Våren er tid for oppussing, hagearbeid og uteprosjekter. Men hvilke oppgaver bør du prioritere akkurat nå – og hvilke forholdsregler bør du ta hjemme hos deg?

Bytte tak: Dette må du vite  Byggmakker

Bytte tak: Dette må du vite

18.03.2020

Er du usikker på om taket ditt holder en vinter eller regnvåt sommer til, anbefaler vi deg å lese videre. Vanlig boligforsikring dekker nemlig ikke vannlekkasjer utenfra.

Med torvtak går hytta i ett med naturen Byggmakker

Med torvtak går hytta i ett med naturen

05.08.2019

Rundt 90 prosent av alle nye hytter anlegges med torvtak.