StartsidenTips og rådInspirasjon

Bokreol med perfekte mål

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

For å få den perfekte reolen i stua, bygde arkitekten sin egen.

Uansett om du velger å bruke sag og hammer selv, eller du får hjelp av andre, er det mye å hente på å bygge spesialtilpassede hyller. Perfekte mål og optimal plassutnyttelse er én ting, et uttrykk akkurat etter din smak en annen. Det kan til og med bli billigere enn ferdigkjøpte moduler.

En reol som dekker hele veggen, er mer enn en reol. I tillegg til plass for bøker, plater og pyntegjenstander, ønsket eieren av denne leiligheten å tilføre den store og åpne stua noe ekstra. Fra før var det en åpning uten dørblad mellom soverom og stue.

Hyllen er bygget med 3 mm tykke huntonittplater på baksiden for å skjule merker på veggen og få en plan flate mote veggen. Huntonittplatene og MDF-plater oppkuttet i hyllebredder, ble malt hvite før de ble satt sammen, og fikk stedvis en omgang med sparkel og malingskost helt til slutt for å skjule spikermerker.

Eieren er arkitekt av yrke, og liker å tenke kreativt. Hun sier selv at hun aldri blir lei av å planlegge, og er vant til å jobbe for å få mye ut av lite. Med egne ideer og kyndig håndverkerhjelp fra sin far, fikk arkitekten nettopp det hun så for seg.

Reolen er delt opp i moduler bestående av egne hyller med hver sine sidevegger. Fordelingen er to moduler til høyre, én til venstre, og én over åpningen. Den over åpningen ble laget til slutt etter vatring av de andre modulene for å få nøyaktig mål og plassering i vater opp mot taket.

En innvendig karm på hylla gjør at åpningen mellom rommene ikke ser ut som en dør, men nettopp en utskåret åpning i veggen. Karmen er 30 cm bred og er laget av hobbyplater i furu som deretter er hvittet med Osmo transparent dekorlakk i fargen 3188 Snø. Karmen fikk tilnærmet samme utseende som gulvet for å skape en helhet.

En arvet gammel brannbil i tre har fått hedersplassen midt over åpningen.

Hylla har løst utfordringer med lagring av bøker, og har samtidig gitt plass til en utvalgt del av eierens LP- og CD-samling. Hylleavstandene er satt til LP-høyder, CD-høyder, DVD-høyder og bokhøyder, men det er andre avstander for å skape en noe «løst og ledig» uttrykk. Pyntegjenstander, liggende bøker og filmer, flasker og planter skaper variasjon. Å plassere vinflasker i bokhylla, var en idé hentet hjem fra vinbaren Disset Graus i Barcelona.

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det Byggmakker

Legge belegningsstein og heller - slik gjør du det

15.06.2021

Ønsker du en ny og flott uteplass med heller og belegningsstein? Det er enkelt, og du klarer fint å legge det selv – her viser vi deg hvordan.

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord Byggmakker

Gjør det selv: Slik lager du armlenebord

13.01.2021

Her viser vi deg hvordan du enkelt lager et smart og stilig lite sidebord på din sofa eller til godstolen. Se video nedenfor, og følg instruksjonen steg for steg for å lage denne selv.

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr Byggmakker

Slik lager du en smart oppbevaringsløsning til kosedyr

17.12.2020

Barn elsker kosedyr, og det blir fort veldig mange av de. Her har vi laget en smart og fin oppbevaringsløsning der barna selv kan være med å rydde. Kanskje barna får være med velge farge på oppbevaringsløsningen også? Se skisse, materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser dere!

DIY: Lag din egen adventsstake Byggmakker

DIY: Lag din egen adventsstake

25.11.2020

Vi nærmer oss jul og mange har gode tradisjoner knyttet til adventstiden og mange har kanskje brukt den samme adventsstaken i mange år? Vi er også glad i tradisjoner, men liker også litt nytt. Vi ønsket derfor å lage vår egen som du lett kan lage i løpet av helgen. Se materialliste og trinn - for - trinn video her. Det fikser du!