StartsidenTips og rådInspirasjon

Bokreol med perfekte mål


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

For å få den perfekte reolen i stua, bygde arkitekten sin egen.

Uansett om du velger å bruke sag og hammer selv, eller du får hjelp av andre, er det mye å hente på å bygge spesialtilpassede hyller. Perfekte mål og optimal plassutnyttelse er én ting, et uttrykk akkurat etter din smak en annen. Det kan til og med bli billigere enn ferdigkjøpte moduler.

En reol som dekker hele veggen, er mer enn en reol. I tillegg til plass for bøker, plater og pyntegjenstander, ønsket eieren av denne leiligheten å tilføre den store og åpne stua noe ekstra. Fra før var det en åpning uten dørblad mellom soverom og stue.

Hyllen er bygget med 3 mm tykke huntonittplater på baksiden for å skjule merker på veggen og få en plan flate mote veggen. Huntonittplatene og MDF-plater oppkuttet i hyllebredder, ble malt hvite før de ble satt sammen, og fikk stedvis en omgang med sparkel og malingskost helt til slutt for å skjule spikermerker.

Eieren er arkitekt av yrke, og liker å tenke kreativt. Hun sier selv at hun aldri blir lei av å planlegge, og er vant til å jobbe for å få mye ut av lite. Med egne ideer og kyndig håndverkerhjelp fra sin far, fikk arkitekten nettopp det hun så for seg.

Reolen er delt opp i moduler bestående av egne hyller med hver sine sidevegger. Fordelingen er to moduler til høyre, én til venstre, og én over åpningen. Den over åpningen ble laget til slutt etter vatring av de andre modulene for å få nøyaktig mål og plassering i vater opp mot taket.

En innvendig karm på hylla gjør at åpningen mellom rommene ikke ser ut som en dør, men nettopp en utskåret åpning i veggen. Karmen er 30 cm bred og er laget av hobbyplater i furu som deretter er hvittet med Osmo transparent dekorlakk i fargen 3188 Snø. Karmen fikk tilnærmet samme utseende som gulvet for å skape en helhet.

En arvet gammel brannbil i tre har fått hedersplassen midt over åpningen.

Hylla har løst utfordringer med lagring av bøker, og har samtidig gitt plass til en utvalgt del av eierens LP- og CD-samling. Hylleavstandene er satt til LP-høyder, CD-høyder, DVD-høyder og bokhøyder, men det er andre avstander for å skape en noe «løst og ledig» uttrykk. Pyntegjenstander, liggende bøker og filmer, flasker og planter skaper variasjon. Å plassere vinflasker i bokhylla, var en idé hentet hjem fra vinbaren Disset Graus i Barcelona.

Hvordan lage plantehylle selv Byggmakker

Hvordan lage plantehylle selv

01.04.2020

La deg inspirere — skap en grønn oase ute. Enten du har en stor terrasse eller liten balkong - elsker å dyrke urter eller er glad i fargerike blomster er dette kanskje helgens DIY-prosjekt for deg?

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe Byggmakker

Slik lager du kaffestativ for håndbrygget kaffe

26.02.2020

Liker du en skikkelig god kopp kaffe, da er sakte håndbrygget kaffe noe du absolutt bør forsøke. Her viser Snekker Niklas deg hvordan du enkelt lager et smart kaffestativ. Snart er kaffen klar!

DIY: Lag ditt eget nattbord Byggmakker

DIY: Lag ditt eget nattbord

24.01.2020

Her viser Snekker Niklas deg hvordan du på 1-2-3 lager ditt eget personlige nattbord. Interiør trenger ikke koste skjorta for å være fint. Det fikser du!

Hvordan lage juletreformet hylle Byggmakker

Hvordan lage juletreformet hylle

27.11.2019