StartsidenTips og rådInspirasjon

Bruk boden bedre

Her er noen morsomme tips til hvordan du kan gjøre boden din til et bruks- og oppbevaringsområder som fungerer.

For å vise mulighetene som ligger i å kjøpe en god bod har vi ført opp Sportsboden Optimal Lux på 7,8m2 og innredet den for å få plass til en arbeidsbenk, verktøy, hageredskaper samt lagring av vinterutstyr som ski og skøyter. 

NB! Byggereglene gir deg lov til å sette opp en bod på 15 m2 uten å si fra til myndighetene.

I denne boden ble det satt opp en flat vegg som dekker hele endeveggen i boden. Da blir det enklere å henge opp verktøy.

Her er arbeidsbenken plassert i hjørnet under vinduet for å få med gratis arbeidslys fra vinduene når man jobber. Byggmakker har et rikt utvalg tapeter, så for å gi boden litt dybde og et litt annerledes uttrykk fikk endeveggen et tapet med bjørketrær. www.borge.no

Bordet ble malt i en vintergrønn farge for å ta igjen fargene i tapeten. Det frisker opp litt og gjør det hele litt mer spennende. Her kan man også vurdere å male hele boden i f. eks hvit, eller en annen litt friskere farge. Hold fargen lys innvendig så utnytter du lysest best mulig.

Verktøyene har fått en nøye tiltenkt plass på den tapetserte veggen, slik at de er lett å få tak i når man jobber på arbeidsbenken. 

Denne redskapsholderen er både solid og praktisk. Her er det plass til å henge opp spade, hakke og slegge. Ikke koster den mye heller: Veil.pris 59,-

Ved å få ting opp fra gulvet frigjør du gulvplass til tyngre ting som ikke kan henges opp og utnytter boden på en effektiv måte.

Bruk det du har. Disse Leca-blokkene brukes til å heve skrue – og mutterskapet fra bakken. Du får ekstra lagringsplass i leca-blokkene og lettere tilgang til skuffene når du lete frem det du trenger i skapet.

På veggen rett ved døren ble det montert en helt flat vegg slik at det er enklere å henge opp ting. Den ble malt i samme fargen som bordet. Fiskars tilbyr et modulbasert hageredskapssystem som gjør at du ikke lenger trenger mange forskjellige hageredskaper. Med kun ett skaft som utgangspunkt kan du enkelt koble på spesialiserte hageredskaper som blant annet lukeklo, planteskje, kost, rive, kultivator og kantskjærer alt etter hva du trenger for øyeblikket.

Sjekk ut noen av våre andre redskapsboder.

Foto: Thomas André Strømsnes

Høstdugnad: Få orden i hagen med en redskapsbod Byggmakker

Høstdugnad: Få orden i hagen med en redskapsbod

07.10.2020

Trenger du ekstra lagringsplass? Da kan en frittstående redskapsbod være den perfekte løsningen for deg. Vi har funnet tre flotte modeller som du kan montere selv.

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv  Byggmakker

Utebelysning: Så enkelt installerer du den selv

18.08.2020

Når høstmørket kommer sigende, er utebelysning et must. Les videre og se hvor enkelt du kan lyse opp uteplassen med forskjellige lamper og effekter.

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom  Byggmakker

Hagetrender 2020: Slik lager du et helårs uterom

28.02.2020

Det er spesielt ett viktig element du bør vurdere dersom du drømmer om en funksjonell og vedlikeholdsfri uteplass.

Rydde garasje og bod: Fra kaos til kontroll på tre steg  Byggmakker

Rydde garasje og bod: Fra kaos til kontroll på tre steg

28.11.2019

Vet du ikke hvor du skal starte? Begynn med å lese denne artikkelen.