StartsidenTips og rådInspirasjon

Bygg terrassen i høst!

Fikk du ideer i løpet av sommeren til hva slags terrasse du vil ha? Du trenger ikke å vente til neste sommer med å realisere drømmen. Hvorfor ikke gjøre jobben nå i høst, så står den klar til bruk når sola begynner å varme til våren? Her er noen forslag til materialtyper som egner seg godt utendørs.

Nordmenn bruker mer og mer penger på uterom, og i takt med etterspørselen har produsentene utviklet et rikholdig sortiment av terrassegulv. Du kan regne med en levetid på 20-40 år på et terrassegulv i heltre eller andre materialer spesiallaget for utebruk. Og så er det opp til deg om du ønsker å la terrassen gråne over tid, eller olje/beise den for å opprettholde glød og farge.

De største utfordringene ved terrassebygging er riktige materialdimensjoner, men det finnes ingen standardløsninger. Det hele kommer an på snøbelastningen der du bor, og terrassens størrelse og bruksformål. Det er viktig at materialene tåler en del fuktighet, og en fordel de ikke krever for hyppig vedlikehold.

Ubehandlet tre

Ekte naturmaterialer som eik og kjerneved av furu har en stor andel naturlige oljer og harpiks som beskytter treet innenfra. Disse krever derfor ikke ytterligere behandling for å motstå råteangrep. For maksimal varighet anbefales likevel noe vedlikehold, typisk i form av rengjøring med terrasse-rens og påføring av spesialolje.

Varierende tykkelse på bordene må til når man ønsker å lage andre former enn vinkelrette. Dette gulvet er laget av ubehandlet furu som har fått hjelp av vær og vind til å gråne.

 

For å passe inn mellom hus og svaberg, ble terrassen og trappen avsluttet med en halvsirkelformet trapp mot svaberget. Terrassen og trappen er bygget i heltre, og glippen mellom gulvet og svaberget, er fylt med rullesten.

Varmebehandlet tre - formstabilt og råtebestandig

Moelven har et bredt utvalg av heltre terrassegulv – fra det vanlige grønne til det mer eksklusive i varmebehandlet ask. Varmebehandlet tre er meget formstabilt, og fargen går tvers gjennom. Råtebestandigheten og levetiden er betydelig forbedret gjennom varmebehandlingen.

Ønsker du deg en varm, litt gylden brunfarge på terrassegulvet, er varmebehandlet termogran fra Moelven Wood tingen. Den kommer blant annet i denne kastanjebrune utgaven.

Terrassebord og treheller

Vår bestselger er MøreRoyal terrassebord DUO. Disse bordene har både en rillet og en glatt side, og gir mulighet for et variert uttrykk om man ønsker det. Kokeprosessen treet gjennomgår beskytter mot ytre påvirkning, noe som gjør at gulvet ikke fliser eller sprekker. Det er trygt og godt å gå på for alle som liker å gå barfot.

Treheller er en ny populær kategori innen terrassegulv. Det er enkelt å legge og passer perfekt til leilighetsbalkongen. Disse trehellene er fra MøreRoyal.

Nye enklere byggeregler fra 1. juli 2015

Fra 1. juli 2015 kan du blant annet sette opp en garasje på inntil 50 kvadratmeter eller et tilbygg på 15 kvadratmeter uten at du trenger å be om tillatelse fra kommunen først.

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

En terrasse for både sommer og høst  Byggmakker

En terrasse for både sommer og høst

03.09.2018

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.

Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.