StartsidenTips og rådInspirasjon

Bygg terrassen i høst!

Fikk du ideer i løpet av sommeren til hva slags terrasse du vil ha? Du trenger ikke å vente til neste sommer med å realisere drømmen. Hvorfor ikke gjøre jobben nå i høst, så står den klar til bruk når sola begynner å varme til våren? Her er noen forslag til materialtyper som egner seg godt utendørs.

Nordmenn bruker mer og mer penger på uterom, og i takt med etterspørselen har produsentene utviklet et rikholdig sortiment av terrassegulv. Du kan regne med en levetid på 20-40 år på et terrassegulv i heltre eller andre materialer spesiallaget for utebruk. Og så er det opp til deg om du ønsker å la terrassen gråne over tid, eller olje/beise den for å opprettholde glød og farge.

De største utfordringene ved terrassebygging er riktige materialdimensjoner, men det finnes ingen standardløsninger. Det hele kommer an på snøbelastningen der du bor, og terrassens størrelse og bruksformål. Det er viktig at materialene tåler en del fuktighet, og en fordel de ikke krever for hyppig vedlikehold.

Ubehandlet tre

Ekte naturmaterialer som eik og kjerneved av furu har en stor andel naturlige oljer og harpiks som beskytter treet innenfra. Disse krever derfor ikke ytterligere behandling for å motstå råteangrep. For maksimal varighet anbefales likevel noe vedlikehold, typisk i form av rengjøring med terrasse-rens og påføring av spesialolje.

Varierende tykkelse på bordene må til når man ønsker å lage andre former enn vinkelrette. Dette gulvet er laget av ubehandlet furu som har fått hjelp av vær og vind til å gråne.

 

For å passe inn mellom hus og svaberg, ble terrassen og trappen avsluttet med en halvsirkelformet trapp mot svaberget. Terrassen og trappen er bygget i heltre, og glippen mellom gulvet og svaberget, er fylt med rullesten.

Varmebehandlet tre - formstabilt og råtebestandig

Moelven har et bredt utvalg av heltre terrassegulv – fra det vanlige grønne til det mer eksklusive i varmebehandlet ask. Varmebehandlet tre er meget formstabilt, og fargen går tvers gjennom. Råtebestandigheten og levetiden er betydelig forbedret gjennom varmebehandlingen.

Ønsker du deg en varm, litt gylden brunfarge på terrassegulvet, er varmebehandlet termogran fra Moelven Wood tingen. Den kommer blant annet i denne kastanjebrune utgaven.

Terrassebord og treheller

Vår bestselger er MøreRoyal terrassebord DUO. Disse bordene har både en rillet og en glatt side, og gir mulighet for et variert uttrykk om man ønsker det. Kokeprosessen treet gjennomgår beskytter mot ytre påvirkning, noe som gjør at gulvet ikke fliser eller sprekker. Det er trygt og godt å gå på for alle som liker å gå barfot.

Treheller er en ny populær kategori innen terrassegulv. Det er enkelt å legge og passer perfekt til leilighetsbalkongen. Disse trehellene er fra MøreRoyal.

Nye enklere byggeregler fra 1. juli 2015

Fra 1. juli 2015 kan du blant annet sette opp en garasje på inntil 50 kvadratmeter eller et tilbygg på 15 kvadratmeter uten at du trenger å be om tillatelse fra kommunen først.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?