StartsidenTips og rådInspirasjon

Bygger du nytt hus?


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Fabrikkmalt kledning er en smart løsning som gjør valget enkelt.

Effektiv bygging og full beskyttelse: Med fabrikkmalt kledning blir byggeprosessen enklere.

– Fabrikkmalt kledning er et fornuftig valg, enten man gjør jobben selv eller får hjelp av fagfolk. Den leveres ferdig fra trelasten med Jotuns kvalitetsmalinger og beis for utendørs bruk og beskytter huset mot fukt og soppangrep fra første stund, forteller Pål Angell-Hansen, produktsjef hos Jotun.

Kledningen blir grunnet og malt med ett strøk under optimale forhold innendørs. Det gir et supert utgangspunkt for et proft og holdbart resultat. Det eneste som gjenstår er å behandle kuttflater og endestykker, og deretter kan huset stå i to år før siste strøk påføres.

På en vanlig enebolig sparer du 45 timer med malearbeid. Her med Jotun 9075 Røykgrå.

 

Med fabrikkmalt kledning holder den fine hvite fargen lenge. Her malt med Jotun 1001 Egghvit.

Unngå krympestriper

Fordi treverk beveger seg, kommer umalte striper til syne over tid. Med fabrikkmalt kledning slipper du problemet med krympestriper fordi hele planken allerede er malt. 

– Bruker du hvit grunnet kledning som senere males i en mørk farge, vil det komme hvite striper mellom kledningsbordene. Benytter man derimot kledning malt i riktig farge før montering unngår man dette kjedelige fenomenet, tipser Angell-Hansen.

Enkel viderebehandling

Fabrikkmalt kledning leveres med Jotun Drygolin eller Jotun Trebitt i valgfri farge. Anbefalt viderebehandling er Jotun Optimal eller Drygolin. Fabrikkbeiset kledning viderebehandles med Trebitt Oljebeis for et transparent uttrykk. 

– I Jotun legger vi store ressurser i forskning og utvikling for å sikre malingskvaliteten. På testfeltene blir malingen utsatt for både sollys, ekstremvær og soppangrep. Velger du å viderebehandle med Jotuns produkter kan du være trygg på at malingen er kompatibel med underlaget. Samtidig er du sikret lang levetid og lange vedlikeholdsintervaller for kledningen, forteller Angell-Hansen.

Husk: Oppgi om du ønsker Drygolin eller Trebitt når du bestiller kledningen. Da får du kledningen akkurat slik du ønsker i den fargen du velger.

Trenger du hjelp i løpet av oppussingen?

Byggmakker hjelper deg med å få jobben gjort. Se alle tjenestene våre.

 

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?

Dette er fargetrendene i 2020 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2020

13.09.2019

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg  Byggmakker

Slik gjør du rommene større, uten å rive en eneste vegg

10.09.2019

Drømmer du om et hjem med store rom, masse lys og god takhøyde? Du kan jukse deg til romfølelse med noen veldig enkle grep.

Male huset? Ikke glem grunnmuren  Byggmakker

Male huset? Ikke glem grunnmuren

22.08.2019

Dette er ekspertenes beste tips for maling og vedlikehold av husets fundament.