StartsidenTips og rådInspirasjon

Bygger du nytt hus?

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Fabrikkmalt kledning er en smart løsning som gjør valget enkelt.

Effektiv bygging og full beskyttelse: Med fabrikkmalt kledning blir byggeprosessen enklere.

– Fabrikkmalt kledning er et fornuftig valg, enten man gjør jobben selv eller får hjelp av fagfolk. Den leveres ferdig fra trelasten med Jotuns kvalitetsmalinger og beis for utendørs bruk og beskytter huset mot fukt og soppangrep fra første stund, forteller Pål Angell-Hansen, produktsjef hos Jotun.

Kledningen blir grunnet og malt med ett strøk under optimale forhold innendørs. Det gir et supert utgangspunkt for et proft og holdbart resultat. Det eneste som gjenstår er å behandle kuttflater og endestykker, og deretter kan huset stå i to år før siste strøk påføres.

På en vanlig enebolig sparer du 45 timer med malearbeid. Her med Jotun 9075 Røykgrå.

 

Med fabrikkmalt kledning holder den fine hvite fargen lenge. Her malt med Jotun 1001 Egghvit.

Unngå krympestriper

Fordi treverk beveger seg, kommer umalte striper til syne over tid. Med fabrikkmalt kledning slipper du problemet med krympestriper fordi hele planken allerede er malt. 

– Bruker du hvit grunnet kledning som senere males i en mørk farge, vil det komme hvite striper mellom kledningsbordene. Benytter man derimot kledning malt i riktig farge før montering unngår man dette kjedelige fenomenet, tipser Angell-Hansen.

Enkel viderebehandling

Fabrikkmalt kledning leveres med Jotun Drygolin eller Jotun Trebitt i valgfri farge. Anbefalt viderebehandling er Jotun Optimal eller Drygolin. Fabrikkbeiset kledning viderebehandles med Trebitt Oljebeis for et transparent uttrykk. 

– I Jotun legger vi store ressurser i forskning og utvikling for å sikre malingskvaliteten. På testfeltene blir malingen utsatt for både sollys, ekstremvær og soppangrep. Velger du å viderebehandle med Jotuns produkter kan du være trygg på at malingen er kompatibel med underlaget. Samtidig er du sikret lang levetid og lange vedlikeholdsintervaller for kledningen, forteller Angell-Hansen.

Husk: Oppgi om du ønsker Drygolin eller Trebitt når du bestiller kledningen. Da får du kledningen akkurat slik du ønsker i den fargen du velger.

Trenger du hjelp i løpet av oppussingen?

Byggmakker hjelper deg med å få jobben gjort. Se alle tjenestene våre.

 

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Terrassebeis – slik gjør du det Byggmakker

Terrassebeis – slik gjør du det

12.05.2021

Lengter du etter deilige kvelder på terrassen sammen med familie og gode venner? Nå er det heldigvis ikke lenge igjen. I mellomtiden kan du vaske og legge på et strøk terrassebeis, slik at du snart kan invitere til en ren og nybeiset terrasse.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.