StartsidenTips og rådInspirasjon

Bygger du nytt hus?

Fabrikkmalt kledning er en smart løsning som gjør valget enkelt.

Effektiv bygging og full beskyttelse: Med fabrikkmalt kledning blir byggeprosessen enklere.

– Fabrikkmalt kledning er et fornuftig valg, enten man gjør jobben selv eller får hjelp av fagfolk. Den leveres ferdig fra trelasten med Jotuns kvalitetsmalinger og beis for utendørs bruk og beskytter huset mot fukt og soppangrep fra første stund, forteller Pål Angell-Hansen, produktsjef hos Jotun.

Kledningen blir grunnet og malt med ett strøk under optimale forhold innendørs. Det gir et supert utgangspunkt for et proft og holdbart resultat. Det eneste som gjenstår er å behandle kuttflater og endestykker, og deretter kan huset stå i to år før siste strøk påføres.

På en vanlig enebolig sparer du 45 timer med malearbeid. Her med Jotun 9075 Røykgrå.

 

Med fabrikkmalt kledning holder den fine hvite fargen lenge. Her malt med Jotun 1001 Egghvit.

Unngå krympestriper

Fordi treverk beveger seg, kommer umalte striper til syne over tid. Med fabrikkmalt kledning slipper du problemet med krympestriper fordi hele planken allerede er malt. 

– Bruker du hvit grunnet kledning som senere males i en mørk farge, vil det komme hvite striper mellom kledningsbordene. Benytter man derimot kledning malt i riktig farge før montering unngår man dette kjedelige fenomenet, tipser Angell-Hansen.

Enkel viderebehandling

Fabrikkmalt kledning leveres med Jotun Drygolin eller Jotun Trebitt i valgfri farge. Anbefalt viderebehandling er Jotun Optimal eller Drygolin. Fabrikkbeiset kledning viderebehandles med Trebitt Oljebeis for et transparent uttrykk. 

– I Jotun legger vi store ressurser i forskning og utvikling for å sikre malingskvaliteten. På testfeltene blir malingen utsatt for både sollys, ekstremvær og soppangrep. Velger du å viderebehandle med Jotuns produkter kan du være trygg på at malingen er kompatibel med underlaget. Samtidig er du sikret lang levetid og lange vedlikeholdsintervaller for kledningen, forteller Angell-Hansen.

Husk: Oppgi om du ønsker Drygolin eller Trebitt når du bestiller kledningen. Da får du kledningen akkurat slik du ønsker i den fargen du velger.

Trenger du hjelp i løpet av oppussingen?

Byggmakker hjelper deg med å få jobben gjort. Se alle tjenestene våre.

 

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.

Dette er fargetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2021

14.09.2020

Tidligere har den årlige fargelanseringen til Jotun fokusert på nye farger fra det anerkjente fargelaboratoriet – men i fargekartet for 2021 finner du gamle klassikere som har fått nytt liv sammen med nye nyanser.

Dette er baderomstrendene i 2020 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2020

09.06.2020

Marmor og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de fineste stilene uten å bruke en formue.

Dette er den raskeste veien til slette vegger  Byggmakker

Dette er den raskeste veien til slette vegger

27.05.2020

Skal du montere vegger? Denne smarte nyheten fra Huntonit er en slett, grunningsmalt klikkvegg som gir deg perfekt resultat på rekordtid.