StartsidenTips og rådInspirasjon

Byggmakker Tips & Råd; Tryll frem terrassen

Ser terrassegulvet grått og slitent ut etter vinteren? Med en real vask og påføring av nytt strøk beskyttende behandling, får treverket gløden tilbake. Er det satt inn med treolje, må behandlingen gjentas hvert år.

  1. Vask terrassegulvet med kraftvask, eventuelt med terrasserens hvis det er svært skittent.
    NB! Terrasserens må påføres fuktig terrasse. Hvis treverket tørker ut, må det fuktes på nytt.

  2. Skrubb plankene med terrasseskrubb.

  3. Spyl vaske-/rensemiddelet av med hageslange eller egen terrassevasker.

  4. La gulvet tørke.

  5. Fest løse bord og spiker.

  6. Påfør ny behandling, for eksempel Jotun terrassebeis (trenger bare ett strøk).

Se alle høytrykkspylere

 

Årlig terrassevask

Terrassegulvet bør vaskes minst en gang i året for å fjerne sopp, grønske og sot som setter seg gjennom sesongene. Om du bruker rå muskelkraft med vaskekost, hageslange eller terrassevasker, spiller ingen rolle – terrassen din vil få en friskere farge og være synlig penere etter at den har blitt vasket og skylt. Med vaskede og tørre flater, bør du sterkt overveie å overflatebehandle gulvet. En tynn terrasseolje trekker dypt inn i treverket og gjør at treet ikke suger så mye vann i regnvær.

Se alt av vanningsutstyr - vannslanger

 

Malte gulv

Malte terrassegulv vil alltid flasse etter en tids bruk. Skal du holde det pent, bør du flekkmale etter behov, eventuelt male hele flaten på nytt. Husk å vaske godt med (kraftvask? husvask?) først, og grunne før du maler.

Se alle terrasse vaske- og rensemidler

 

Terrassebeis eller terrasseolje?

Terrassebeis er helt klart det produktet som holder lengst i vær og vind , Jotuns Trebitt terrassebeis har en vedlikeholdsinterval på 3 år. Olje må du bruke/vedlikeholde med 1 gang pr år. Men her er det smak og behag på "looken" som til syvende å sist avgjør.

Se vårt utvalg av utendørs-/terrassemaling

 

Ønsker du mer terrasseinspirasjon?

Les mer om terrassegulv, hagemøbler og solskjerming her

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser Byggmakker

Essve – smarte produkter for deg som bygger terrasser

18.11.2021

Håndverkere som benytter seg av Essve-universet skryter av enkelhet, effektivitet og holdbarhet. Siden 1970 har de kalt seg “din proffpartner på festemidler” gjennom å tilby produkter, tjenester og service du som håndverker trenger for å få gjort jobben skikkelig – og for å få fornøyde kunder.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.