StartsidenTips og rådInspirasjon

Byggmakker Tips & Råd; Tryll frem terrassen

Ser terrassegulvet grått og slitent ut etter vinteren? Med en real vask og påføring av nytt strøk beskyttende behandling, får treverket gløden tilbake. Er det satt inn med treolje, må behandlingen gjentas hvert år.

  1. Vask terrassegulvet med kraftvask, eventuelt med terrasserens hvis det er svært skittent.
    NB! Terrasserens må påføres fuktig terrasse. Hvis treverket tørker ut, må det fuktes på nytt.

  2. Skrubb plankene med terrasseskrubb.

  3. Spyl vaske-/rensemiddelet av med hageslange eller egen terrassevasker.

  4. La gulvet tørke.

  5. Fest løse bord og spiker.

  6. Påfør ny behandling, for eksempel Jotun terrassebeis (trenger bare ett strøk).

Se alle høytrykkspylere

 

Årlig terrassevask

Terrassegulvet bør vaskes minst en gang i året for å fjerne sopp, grønske og sot som setter seg gjennom sesongene. Om du bruker rå muskelkraft med vaskekost, hageslange eller terrassevasker, spiller ingen rolle – terrassen din vil få en friskere farge og være synlig penere etter at den har blitt vasket og skylt. Med vaskede og tørre flater, bør du sterkt overveie å overflatebehandle gulvet. En tynn terrasseolje trekker dypt inn i treverket og gjør at treet ikke suger så mye vann i regnvær.

Se alt av vanningsutstyr - vannslanger

 

Malte gulv

Malte terrassegulv vil alltid flasse etter en tids bruk. Skal du holde det pent, bør du flekkmale etter behov, eventuelt male hele flaten på nytt. Husk å vaske godt med (kraftvask? husvask?) først, og grunne før du maler.

Se alle terrasse vaske- og rensemidler

 

Terrassebeis eller terrasseolje?

Terrassebeis er helt klart det produktet som holder lengst i vær og vind , Jotuns Trebitt terrassebeis har en vedlikeholdsinterval på 3 år. Olje må du bruke/vedlikeholde med 1 gang pr år. Men her er det smak og behag på "looken" som til syvende å sist avgjør.

Se vårt utvalg av utendørs-/terrassemaling

 

Ønsker du mer terrasseinspirasjon?

Les mer om terrassegulv, hagemøbler og solskjerming her

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

En terrasse for både sommer og høst  Byggmakker

En terrasse for både sommer og høst

03.09.2018

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.

Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.