StartsidenTips og rådInspirasjon

Bytt stil på kjøkkenet med ny benkeplate

Kjøkkenet er et av de dyreste rommene å pusse opp, men med enkle grep kan du endre stilen totalt på budsjett.

Kjøkkenet er det rommet som gjerne koster mest å pusse opp. Ofte kan det enkleste og rimeligste være å bytte benkeplate, i stedet for å bytte hele kjøkkeninnredningen.

— Benkeplaten er den viktigste arbeidsplassen på kjøkkenet, og betyr mye for helhetsinntrykket av rommet. Her har du mange muligheter for å få akkurat den stilen du ønsker, sier markedssjef Lars Kristiansen i Fibo.

«Benkeplaten er den viktigste arbeidsplassen på kjøkkenet, og betyr mye for helhetsinntrykket av rommet.»
— Lars Kristiansen, markedssjef i Fibo

Hvilken stil går du for?

Fibo har et bredt utvalg av benkeplater i heltre og laminat, og det er dette valget du først møter når du skal bytte benkeplate.

Heltre og laminat har to ulike uttrykk, så du har mange ulike plater å velge mellom når du skal bestemme hvilken stil du vil ha på kjøkkenet.

Benkeplater i heltre finnes i eik, furu, kirsebær eller valnøtt. Dette er et levende materiale som må oljes jevnlig.

Benkeplater i laminat består av en tykk sponplatekjerne og har en robust, vedlikeholdsfri overflate som tåler varme, sollys og søl. I laminatsortimentet finner du alle de klassiske tre-imitasjonene, sammen med dekorer som marmor, skiferbetong og sort granitt. De finnes også i en rekke betongdekorer som er blitt veldig populære.

— Med jevnlig omsorg kan en benkeplate i heltre følge deg hele livet. Fordelen med laminat er at du kan hente mer generelle interiørtrender inn på kjøkkenet, sier Kristiansen.

GRANITT: Går du for laminat kan du velge og vrake i ulike stein-uttrykk. Her er sort granitt-laminat valgt sammen med en lekker kjøkkenplate i flisimitasjon fra Fibo. Foto: Fibo

HELTRE: Fibos benkeplater i heltre finnes i eik, furu, kirsebær eller valnøtt. Den lyse eikeplaten krever jevnlig behandling, men samtidig får du en solid trebenkeplate som passer godt til både lyse og mørke farger på kjøkkenet. Her er benkeplaten Ubehandlet Eik stylet til sort flisimitasjon fra Fibo. Foto: Fibo

TIDLØS OG KLASSISK: Denne svarte skiferbenken er klassisk, men gjør mye ut av seg med den mørke fargen også, hvis du føler for å være vågal. Stenbenken har en finish som kalles ‘Pearl’ som gjør at benkeplaten kan passe til så å si alle kjøkkenfronter. Foto: Fibo

MATT VARIANT: Det finnes utrolig mange ulike finisher på benkeplatene. Velger man laminat har man en del andre valgmuligheter enn man vil ha med heltre. Her er en supermatt Titan Grey laminatplate, med en mellomgrå farge til mørkt kjøkken. Foto: Fibo

Skal du montere benkeplaten selv?

 Mange benkeplater kommer i standardmål som passer de fleste kjøkken.

Dersom kjøkkenet ditt har vinkler og dimensjoner utenom det vanlige kan du ta mål og få benkeplaten tilpasset hos forhandler.

Salg - Norema kjøkken Byggmakker

Salg - Norema kjøkken

18.08.2020

- 25% på alle Norema kjøkken + reduserte priser på utvalgte hvitevarer. Gjelder i perioden 19. august – 31. oktober.

Dette er baderomstrendene i 2020 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2020

09.06.2020

Marmor og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de fineste stilene uten å bruke en formue.

Montering av veggpanel: Slik går du frem Byggmakker

Montering av veggpanel: Slik går du frem

20.05.2020

Veggpanelene fra Fibo er enkle å installere og lette å holde rene. Her kan du lese om hvordan du monterer dem.

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing Byggmakker

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing

11.12.2019

Planlegger du nytt kjøkken? Vi har laget en stor guide med inspirasjon og tips som forenkler prosessen fra planlegging til gjennomføring.