StartsidenTips og rådInspirasjon

Bytt stil på kjøkkenet med ny benkeplate

Kjøkkenet er et av de dyreste rommene å pusse opp, men med enkle grep kan du endre stilen totalt på budsjett.

Kjøkkenet er det rommet som gjerne koster mest å pusse opp. Ofte kan det enkleste og rimeligste være å bytte benkeplate, i stedet for å bytte hele kjøkkeninnredningen.

— Benkeplaten er den viktigste arbeidsplassen på kjøkkenet, og betyr mye for helhetsinntrykket av rommet. Her har du mange muligheter for å få akkurat den stilen du ønsker, sier markedssjef Lars Kristiansen i Fibo.

«Benkeplaten er den viktigste arbeidsplassen på kjøkkenet, og betyr mye for helhetsinntrykket av rommet.» — Lars Kristiansen, markedssjef i Fibo

Hvilken stil går du for?

Fibo har et bredt utvalg av benkeplater i heltre og laminat, og det er dette valget du først møter når du skal bytte benkeplate.

Heltre og laminat har to ulike uttrykk, så du har mange ulike plater å velge mellom når du skal bestemme hvilken stil du vil ha på kjøkkenet.

Benkeplater i heltre finnes i eik, furu, kirsebær eller valnøtt. Dette er et levende materiale som må oljes jevnlig.

Benkeplater i laminat består av en tykk sponplatekjerne og har en robust, vedlikeholdsfri overflate som tåler varme, sollys og søl. I laminatsortimentet finner du alle de klassiske tre-imitasjonene, sammen med dekorer som marmor, skiferbetong og sort granitt. De finnes også i en rekke betongdekorer som er blitt veldig populære.

— Med jevnlig omsorg kan en benkeplate i heltre følge deg hele livet. Fordelen med laminat er at du kan hente mer generelle interiørtrender inn på kjøkkenet, sier Kristiansen.

GRANITT: Går du for laminat kan du velge og vrake i ulike stein-uttrykk. Her er sort granitt-laminat valgt sammen med en lekker kjøkkenplate i flisimitasjon fra Fibo. Foto: Fibo

HELTRE: Fibos benkeplater i heltre finnes i eik, furu, kirsebær eller valnøtt. Den lyse eikeplaten krever jevnlig behandling, men samtidig får du en solid trebenkeplate som passer godt til både lyse og mørke farger på kjøkkenet. Her er benkeplaten Ubehandlet Eik stylet til sort flisimitasjon fra Fibo. Foto: Fibo

TIDLØS OG KLASSISK: Denne svarte skiferbenken er klassisk, men gjør mye ut av seg med den mørke fargen også, hvis du føler for å være vågal. Stenbenken har en finish som kalles ‘Pearl’ som gjør at benkeplaten kan passe til så å si alle kjøkkenfronter. Foto: Fibo

MATT VARIANT: Det finnes utrolig mange ulike finisher på benkeplatene. Velger man laminat har man en del andre valgmuligheter enn man vil ha med heltre. Her er en supermatt Titan Grey laminatplate, med en mellomgrå farge til mørkt kjøkken. Foto: Fibo

Skal du montere benkeplaten selv?

 Mange benkeplater kommer i standardmål som passer de fleste kjøkken.

Dersom kjøkkenet ditt har vinkler og dimensjoner utenom det vanlige kan du ta mål og få benkeplaten tilpasset hos forhandler.

Slik monterer du baderomspanel på en weekend Byggmakker

Slik monterer du baderomspanel på en weekend

18.11.2021

Gi badet ditt et ansiktsløft med baderomspanel! Du kan montere det helt selv, det er godkjent til bruk i våtrom, og gjør renovering og bygging av badet ditt til en lek.

Dette er baderomstrendene i 2022 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2022

18.11.2021

Naturstein, marmor, farger fra naturen og lekre detaljer i kontrast beskriver baderomstrendene akkurat nå. Les videre for å finne ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.

Slik fornyer du stua med veggplater  Byggmakker

Slik fornyer du stua med veggplater

11.11.2021

Veggplater gir deg en helt ny stue på 1-2-3. Dette må du vite før du setter i gang med montering.

Veggpanel: Ferdigmalt i trendy farger Byggmakker

Veggpanel: Ferdigmalt i trendy farger

11.11.2021

Tid for litt forandring? Med ferdigmalt veggpanel får du tidløst panel, men til en mye rimeligere penge. Dette er fargene vi går for akkurat nå.