StartsidenTips og rådInspirasjon

De mest populære husfargene

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

 

 

Å velge husfarge utvendig er en stor avgjørelse. Jotun har samlet de 72 mest populære og tidløse fargene sine i et nytt fargekart for hus, mur og uterom.

– Når vi nordmenn skal male huset, ønsker vi oss et harmonisk uttrykk hvor fasadefargen står godt til fargene på detaljer og staffasje som vinduer, dører, grunnmur og terrasse, forteller Nina Klæboe Mørkve som er skandinavisk fargesjef i Jotun.

Den «röda stugan». Se hvor lekkert huset ditt kan bli med Jotun 2006 Husmannsrød, Jotun 0394 Varmgrå og Jotun 1376 Frostrøyk. Her er det bare å ta frem bringebærsaften og kanelbollene – og nyte sommeren. Foto: Jotun.

SE VÅRT UTEMALINGSUTVALG HER

 

Tradisjoner vs. trender

Nordmenn er relativt tradisjonelle i sine fargevalg utendørs og fargekartet gir deg en ryddig oversikt med konkrete fargeforslag som gjør valget litt enklere.

– Våre mest solgte farger befinner seg innenfor hele fargespekteret. Fra lyse og beige nyanser, over mot brunt, grått, blått og videre til en rekke grønne, gule og røde fargetoner, forteller hun.

Utefarger handler mindre om trender, og mer om estetikk, tradisjoner og varighet.

– Dette tar vi på alvor når vi utvikler farger og produkter. La oss si du har bestemt deg for å male huset ditt grått. I vårt nye fargekart kan du studere en rekke grå nyanser, samt tilhørende fargeanbefalinger, forteller hun videre.

Klassisk. Nydelig Jotun 1462 Grå Skifer og Jotun 1001 Egghvit fremhever de nydelige detaljene på dette huset. Foto: Jotun.

Ren harmoni. Her harmoniserer hovedfarge (Jotun 9938 Dempet sort) med staffasje vindu (Jotun 1001 Egghvit) og terrasse Trebitt Terrassebeis 9072 Naturgrå. Resultatet er rent, pent og stilfullt. Foto: Jotun.

 

Komplementære grunnmursfarger

For å kunne gi komplette fargeanbefalinger til hele 72 utefarger, har Jotun utviklet helt nye farger for grunnmur. De 12 mest populære grunnmursfargene vises også i fargekartet.

 

En grunnmur bør komplementere husets hovedfarge. En nymalt grunnmur løfter helhetsinntrykket, stadfester Klæboe Mørkve.

For å ivareta helhetsinntrykket bør også terrassen inkluderes. Derfor finner du også anbefalt terrassefarge til hver hovedfarge i fargekartet.

Men kvalifiserte fargeråd fra Jotun kan du kan trygt ta spranget og male huset eller hytta i sommer. 

Sjekk ut fargekartet til Jotun her

 

Funky. Se hvor flott denne brunsvarte fargen (Jotun 0734 Brunsvart) er sammen med Trebitt beis 0810 Heigul. Grunnmuren matcher selvfølgelig også (Grunnmur Jotun 1491 Slipesten). Perfekt til dette lekre funkishuset. Foto: Jotun.

 

Fremdeles utfordrende å ta en beslutning?

Last ned den geniale appen Jotun ColourDesign. Den simulerer fargene hjemme hos deg og gjør det mye lettere å velge riktig farge

Lov å ombestemme seg. Appen som gjør det enkelt å velge farge. Her får du testet fargene før du maler. Smart! Foto: Jotun.

Male huset – slik gjør du det! Byggmakker

Male huset – slik gjør du det!

07.06.2021

For mange av oss er en del av sommeren å male huset, og med hånden på hjertet er det kanskje ikke en jobb vi gyver løs på med den største entusiasmen. Men – planlegger du godt og tar jobben med godt humør, går den både raskere og enklere. Her får du vite hvordan.

Terrassebeis – årets farger og trender Byggmakker

Terrassebeis – årets farger og trender

14.05.2021

Nå er det endelig tid for å nyte det gode liv utendørs. Terrassebeis i en lekker farge gir deg en god basis for å skape din egen stil på uterommet.

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset Byggmakker

Male hus? Dette er årets fargetrender til huset

18.03.2021

I Jotuns nye eksteriørfargekart finner du sju ulike fargetemaer, som vil gjøre det enklere å velge fargeretning når du skal male hus eller hytte. – Det lønner seg alltid å skape en helhetlig fargepalett utendørs, sier Jotuns fargesjef.

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.