StartsidenTips og rådInspirasjon

Den nye terrassetrenden: Vi innreder uterommet som om det var stua

Det er en stund siden plastmøbler var bra nok for uterommet. Nå innreder vi i stedet terrassen og balkongen på omtrent samme måte som vi innreder stua – med komfortable utemøbler, pledd, puter, lykter og planter. Alt for å skape stemning på de herlige, lange sommerkveldene vi får her i nord. Kanskje finner du inspirasjon til å skape din egen, sjarmerende terrassestil i denne artikkelen?

Få naturlounge-stilen

«Keep it simple» med jordfarger, grønne planter og materialer som tre og stein. Med enkle grep kan terrassen din her hjemme fort føles som en oase på Bali. Inkluder et superavslappende utemøbel som daybed eller hengekøye, så slipper du kanskje å reise bort på ferie i sommer.

 

 

 1. Sort lykt.
  Lystig. Lykter kommer i alle mulige størrelser og former. Ikke vær redd for å velge store lykter – de gir mer lys og er dekorative innslag til uteplassen.

 2. Retro-bord.
  Retro-innslag. Dette kule trebordet tar oss tilbake i tid. Treverket myker opp interiøret, og passer like godt inne som ute.

 3. Puter.
  Jo flere, jo bedre. Miks gjerne ulike mønstre, og velg farger med omhu.

 4. Messingpotter.
  Metallisk sjarm. Ta med metalltrenden ut! Disse messingfargede pottene er superfine til både mindre blomsterbuketter og større planter.

 5. Regissørstol.3-2-1- action! Eller ikke? Denne kule, regissørinspirerte stolen i hvitt stoff og bambus egner seg vel så bra til å bare slappe av i.

 

*Produktene ovenfor er fra Festival og fås i utvalgte Byggmakker-butikker. Se Festival.no for flere produkter.

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEBORD OG BYGGEVARE

Skap en romantisk oase

Lunt, hyggelig og romantisk. Du kommer langt med hvite utemøbler og dekorative potteroser. Spe på med et romantisk servise og tilstrekkelig med puter og pledd, og det er i grunn bare å starte med sommerkosen.

Hvitt eller grått? En velholdt terrasse er også en viktig bidragsyter til terrassestemningen. En hvitvasket eller shimmergrå terrassebeis passer godt til en romantisk stil på uteplassen. Her ser du Trebitt 9073 Shimmergrå fra Jotun.

 

 1. Tekopp.
  Tea for two. Et søtt og romantisk servise setter prikken over i-en på late sommerdager.

 2. Pledd.
  Mykt. Romantisk og feminint pledd du kan krype under når varmen fra sola avtar. Et must på uteplassen i sommer. Kommer i flere fine farger.

 3. Hagesett.
  Klassisk. Hvitmelert aluminium som ser ut som flettet kurv, men som også tåler dårlig sommervær, innbyr til behagelig og avslappende sommerkos i romantiske rammer.

 4. Kandelaber.
  Kandelaber. Hvorfor ikke gå for en fem-armet kandelaber for å sette stemningen? Jo flere levende lys, jo mer stemningsfullt!

*Produktene ovenfor er fra Festival og fås i utvalgte Byggmakker-butikker. Se Festival.no for flere produkter.

SE VÅRT UTVALG AV LEVEGGER

Gå for bohem-stilen

Miks farger og materialer for en frisk og sommerlig uteplass med en bohemaktig atmosfære. Fordelen med denne stilen er at du kan mikse og matche nye ting med ting du allerede har. Her er det ingen regler annet enn at
du ikke må være redd for farger.

 

 1. Lykter.
  La det bli lys. Lykter er med på å skape en en magisk stemning om kvelden.

 2. Putetrekk.
  Vasket lin. Denne puten er ny av året og kommer i 12 lekre farger.

 3. Fat.Kobber.
  Miks materialer, farger og metaller for en ekte bohemstil. Dette er et nydelig lysfat i kobber som gjør mye ut av seg.

 4. Bistrosett.
  Elsk farger. Bistrosett i en fresh blåfarge som frisker opp omgivelsene.

*Produktene ovenfor er fra Festival og fås i utvalgte Byggmakker-butikker. Se Festival.no for flere produkter.

Fra utlandet til uteområdet Byggmakker

Fra utlandet til uteområdet

15.08.2019

Mange reiser til utlandet om sommeren. Derfor er det grunn til å bygge et uteområde som også egner seg for den norske sensommeren.

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt Byggmakker

Sommeridyll i egen hage - med panoramautsikt

18.06.2019

Anneks Grimstad gir deg skygge for solen, ly for regnet og god utsikt. Kanskje du til og med kan gjøre om annekset til et koselig krypinn for sommergjestene dine?

En terrasse for både sommer og høst Byggmakker

En terrasse for både sommer og høst

03.09.2018

Denne flotte utsiktsterrassen i Ekebergåsen er, som mange andre norske boligtomter, tilpasset et skrånende terreng. Ved å dele opp utearealet i soner og investere i anneks eller overbygg, får du maks ut av uteplassen din større deler av året.

Terrasseidyll på 1-2-3 Byggmakker

Terrasseidyll på 1-2-3

24.08.2018

Levegger i vinyl er godnyheten for deg som ønsker en oppgradering av terrassen din – uten for mye for- eller etterarbeid. Gjør deg klar for en bekymringsfri hagenyhet fra Arnøy Engros.