StartsidenTips og rådInspirasjon

Den nye terrassetrenden: Vi innreder uterommet som om det var stua

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Det er en stund siden plastmøbler var bra nok for uterommet. Nå innreder vi i stedet terrassen og balkongen på omtrent samme måte som vi innreder stua – med komfortable utemøbler, pledd, puter, lykter og planter. Alt for å skape stemning på de herlige, lange sommerkveldene vi får her i nord. Kanskje finner du inspirasjon til å skape din egen, sjarmerende terrassestil i denne artikkelen?

Få naturlounge-stilen

«Keep it simple» med jordfarger, grønne planter og materialer som tre og stein. Med enkle grep kan terrassen din her hjemme fort føles som en oase på Bali. Inkluder et superavslappende utemøbel som daybed eller hengekøye, så slipper du kanskje å reise bort på ferie i sommer.

 

 

 1. Sort lykt.
  Lystig. Lykter kommer i alle mulige størrelser og former. Ikke vær redd for å velge store lykter – de gir mer lys og er dekorative innslag til uteplassen.

 2. Retro-bord.
  Retro-innslag. Dette kule trebordet tar oss tilbake i tid. Treverket myker opp interiøret, og passer like godt inne som ute.

 3. Puter.
  Jo flere, jo bedre. Miks gjerne ulike mønstre, og velg farger med omhu.

 4. Messingpotter.
  Metallisk sjarm. Ta med metalltrenden ut! Disse messingfargede pottene er superfine til både mindre blomsterbuketter og større planter.

 5. Regissørstol.3-2-1- action! Eller ikke? Denne kule, regissørinspirerte stolen i hvitt stoff og bambus egner seg vel så bra til å bare slappe av i.

 

*Produktene ovenfor er fra Festival og fås i utvalgte Byggmakker-butikker. Se Festival.no for flere produkter.

SE VÅRT UTVALG AV TERRASSEBORD OG BYGGEVARE

Skap en romantisk oase

Lunt, hyggelig og romantisk. Du kommer langt med hvite utemøbler og dekorative potteroser. Spe på med et romantisk servise og tilstrekkelig med puter og pledd, og det er i grunn bare å starte med sommerkosen.

Hvitt eller grått? En velholdt terrasse er også en viktig bidragsyter til terrassestemningen. En hvitvasket eller shimmergrå terrassebeis passer godt til en romantisk stil på uteplassen. Her ser du Trebitt 9073 Shimmergrå fra Jotun.

 

 1. Tekopp.
  Tea for two. Et søtt og romantisk servise setter prikken over i-en på late sommerdager.

 2. Pledd.
  Mykt. Romantisk og feminint pledd du kan krype under når varmen fra sola avtar. Et must på uteplassen i sommer. Kommer i flere fine farger.

 3. Hagesett.
  Klassisk. Hvitmelert aluminium som ser ut som flettet kurv, men som også tåler dårlig sommervær, innbyr til behagelig og avslappende sommerkos i romantiske rammer.

 4. Kandelaber.
  Kandelaber. Hvorfor ikke gå for en fem-armet kandelaber for å sette stemningen? Jo flere levende lys, jo mer stemningsfullt!

*Produktene ovenfor er fra Festival og fås i utvalgte Byggmakker-butikker. Se Festival.no for flere produkter.

SE VÅRT UTVALG AV LEVEGGER

Gå for bohem-stilen

Miks farger og materialer for en frisk og sommerlig uteplass med en bohemaktig atmosfære. Fordelen med denne stilen er at du kan mikse og matche nye ting med ting du allerede har. Her er det ingen regler annet enn at
du ikke må være redd for farger.

 

 1. Lykter.
  La det bli lys. Lykter er med på å skape en en magisk stemning om kvelden.

 2. Putetrekk.
  Vasket lin. Denne puten er ny av året og kommer i 12 lekre farger.

 3. Fat.Kobber.
  Miks materialer, farger og metaller for en ekte bohemstil. Dette er et nydelig lysfat i kobber som gjør mye ut av seg.

 4. Bistrosett.
  Elsk farger. Bistrosett i en fresh blåfarge som frisker opp omgivelsene.

*Produktene ovenfor er fra Festival og fås i utvalgte Byggmakker-butikker. Se Festival.no for flere produkter.

Treterrasser på terreng Byggmakker

Treterrasser på terreng

15.06.2021

Byggforskserien har revidert anvisning 517.111, som omhandler terrasser av tre i flukt med bakken eller direkte over terreng. Anvisningen kan også være aktuell for tregulv på balkonger og takterrasser.

Også du kan bygge terrassen din selv! Byggmakker

Også du kan bygge terrassen din selv!

25.05.2021

Selvgjort er velgjort, heter det – og få ting er mer velgjort enn en selvgjort terrasse. Men hvordan skal du klare å bygge terrasse når du har ti tommeltotter, få eller ingen kunnskaper om snekring, ikke vet opp ned på en hammer og tror at drill kun er noe garden gjør? Det er da Byggmakker kommer med en hjelpende hånd – eller håndverker, hvis du ønsker det.

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden! Byggmakker

Glassrekkverk på terrassen? Kast deg på trenden!

21.05.2021

Med glassrekkverk føles hjemmet ditt mer åpent, det blir lysere, naturen kommer nærmere og utsikten blir bedre. Samtidig bidrar det til å øke romfølelsen – både ute og inne.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?