StartsidenTips og rådInspirasjon

Derfor er limtre et fantastisk byggemateriale

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Se vår sommer kampanje her!

 

 

Vikingskipet på Hamar er et godt eksempel på bruk av limtre i en stor byggkonstruksjon. Her er tre gode grunner til at du bør velge det samme.

– Limtre er lett å bearbeide og enkelt å kombinere med andre materialer. Estetisk er det rent og pent og gir muligheter til utforming av spektakulær arkitektur, forteller markedsdirektør Tor-Olav Lierhagen i Moelven Limtre.

Helt siden OL på Lillehammer i 1994 har selskapet bygget spektakulære bygg, blant annet verdens høyeste bolighus i tre, «Treet» i Bergen, samt byggetrinn 1 og 2 på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Se våre limtreprodukter her

 

Vikingskipet, Hamar

Foto: Helen&Hard Arkitekter. Vennesla bibliotek.

 

Bruk av treverk i bygg er viktig for å redusere klimagassutslipp. Limtre er dessuten et godt alternativ til betong og stål i bærende konstruksjoner. Sammenlignet med vekten, er limtre det sterkeste konstruksjonsmaterialet på markedet.

Skal du bygge hus eller pusse opp fasaden? Da kan limtre være et godt valg.

MINIMALT VEDLIKEHOLD
Limtre er godt forent med nordisk byggeskikk. Det er sterkt, stivt og formstabilt med stor kapasitet for last og spennvidde. Limtre tåler utfordrende miljø bedre enn andre konstruksjonsmaterialer. For privatboliger er vedlikeholdet begrenset til et minimum.

BRANNSIKKERT
Ved brann vil limtre kunne stå i mot varmen bedre enn andre konstruksjonsmaterialer. Limtre har nemlig lav varmeledningsevne – og treets styrke reduseres ikke ved høye temperaturer.

MILJØVENNLIG
Tre er en fornybar ressurs som kan gjenvinnes og har derfor mange positive miljøegenskaper. Moelven limtre produseres av PEFC-sertifisiert skog. Det betyr at treverket følger en internasjonal standard for ansvarlig og langsiktig skogforvaltning.

–I tillegg bidrar tre til et godt inneklima, avslutter Lierhagen.

TIPS!
Mange Byggmakker-butikker har de mest brukte dimensjonene av limtre på lager i flere lengder. Både i gran og impregnert. Hos Byggmakker får du også hjelp til å beregne rett dimensjon på bjelken du trenger til ditt prosjekt.

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren Byggmakker

De 9 hotteste terrassebordene denne sommeren

19.05.2021

Skal du bygge ny terrasse i år? I så fall har du flere varianter av terrassebord å velge mellom enn noensinne, så hvilket skal du gå for? Det kommer an på hva som er viktigst for deg – er det pris, utseende, farge, byggemateriale eller vedlikehold?

Kledning til huset eller hytta - de viktigste tipsene Byggmakker

Kledning til huset eller hytta - de viktigste tipsene

18.03.2021

Når du skal ha kledning har du mange muligheter, og valg av tresort, overflatebehandling og stil henger sammen. – Velger du riktig kledning og sørger for et jevnlig vedlikehold, blir det opp til barn eller barnebarn å bytte kledning neste gang.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Bygge terrasse - Alt du trenger å vite! Byggmakker

Bygge terrasse - Alt du trenger å vite!

16.02.2018

Uterommet er det nye inne, og vi finner stadig flere måter å utnytte terrassen på selv om ikke solen står høyt på himmelen. Å bygge terrasse selv er bra både for sjelen og lommeboken – her er hele prosessen fra planlegging til drømmeterrassen din er ferdig.