StartsidenTips og rådInspirasjon

Derfor er limtre et fantastisk byggemateriale

 

 

Vikingskipet på Hamar er et godt eksempel på bruk av limtre i en stor byggkonstruksjon. Her er tre gode grunner til at du bør velge det samme.

– Limtre er lett å bearbeide og enkelt å kombinere med andre materialer. Estetisk er det rent og pent og gir muligheter til utforming av spektakulær arkitektur, forteller markedsdirektør Tor-Olav Lierhagen i Moelven Limtre.

Helt siden OL på Lillehammer i 1994 har selskapet bygget spektakulære bygg, blant annet verdens høyeste bolighus i tre, «Treet» i Bergen, samt byggetrinn 1 og 2 på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Se våre limtreprodukter her

 

Vikingskipet, Hamar

Foto: Helen&Hard Arkitekter. Vennesla bibliotek.

 

Bruk av treverk i bygg er viktig for å redusere klimagassutslipp. Limtre er dessuten et godt alternativ til betong og stål i bærende konstruksjoner. Sammenlignet med vekten, er limtre det sterkeste konstruksjonsmaterialet på markedet.

Skal du bygge hus eller pusse opp fasaden? Da kan limtre være et godt valg.

MINIMALT VEDLIKEHOLD
Limtre er godt forent med nordisk byggeskikk. Det er sterkt, stivt og formstabilt med stor kapasitet for last og spennvidde. Limtre tåler utfordrende miljø bedre enn andre konstruksjonsmaterialer. For privatboliger er vedlikeholdet begrenset til et minimum.

BRANNSIKKERT
Ved brann vil limtre kunne stå i mot varmen bedre enn andre konstruksjonsmaterialer. Limtre har nemlig lav varmeledningsevne – og treets styrke reduseres ikke ved høye temperaturer.

MILJØVENNLIG
Tre er en fornybar ressurs som kan gjenvinnes og har derfor mange positive miljøegenskaper. Moelven limtre produseres av PEFC-sertifisiert skog. Det betyr at treverket følger en internasjonal standard for ansvarlig og langsiktig skogforvaltning.

–I tillegg bidrar tre til et godt inneklima, avslutter Lierhagen.

TIPS!
Mange Byggmakker-butikker har de mest brukte dimensjonene av limtre på lager i flere lengder. Både i gran og impregnert. Hos Byggmakker får du også hjelp til å beregne rett dimensjon på bjelken du trenger til ditt prosjekt.

Bygge terrasse - Alt du trenger å vite! Byggmakker

Bygge terrasse - Alt du trenger å vite!

16.02.2018

Terrassen og uterommet er det nye inne. Vi finner stadig flere måter å utnytte terrassen på slik at vi kan være ute selv når sola ikke står høyest på himmelen. En investering i en drømmeterrasse lønner seg alltid – både for sjelen og lommeboka.

Velg en lekker kledning som varer evig Byggmakker

Velg en lekker kledning som varer evig

15.02.2016

Våren er i anmarsj og planlegging av årets oppussingsprosjekter utendørs er i gang i mange hjem. Skal du bygge nytt, eller bytte kledning på hus eller hytte, kan malmfuru være det perfekte, vedlikeholdsvennlige materialet du er på jakt etter!

Et vedlikeholdsvennlig terrassegulv Byggmakker

Et vedlikeholdsvennlig terrassegulv

24.04.2015

Thermowood varmebehandlet trevirke er en ny generasjon av tre som har gjennomgått en spesiell varmebehandlingsprosess. Takket være treets behandling og miljøprofil er produktet et veldig godt alternativ til impregnerte og tropiske tresorter.