StartsidenTips og rådInspirasjon

Dette er baderomstrendene i 2022

Naturstein, marmor, farger fra naturen og lekre detaljer i kontrast beskriver baderomstrendene akkurat nå. Les videre for å finne ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.

Badet har mange funksjoner, og en av de viktigste er velvære. Det er på badet du starter og avslutter dagen – og mange bruker badet som frisone når det topper seg i hverdagen. Da er det kanskje ikke så rart at det fortsatt er naturlige farger og elementer fra naturen som preger baderomstrendene i år og i 2022.

– I dag skal badet gjerne gi en luksusfølelse og en spafeeling, med fokus på velvære. Derfor er det mange som blant annet vil ha stor dusj og frittstående badekar, sier Pål Thomassen hos Byggmakker Mo i Rana. 

Baderomstrendene 2022 i tre stiler

Pål deler årets baderomstrender inn i tre ulike stiler.

Elementer
Hent inspirasjon fra naturens elementer. 

– Denne trenden består av en nydelig fargeskala som minner om himmel og jord, med farger som går fra beige og brunt til grå og blå toner. Det skaper en plass vi kan lengte hjem til. 

Identitet
Bruk din egen stil for å gjøre badet til ditt eget. Pål har tipsene: 

– Begynn med et blankt lerret, tilfør noe, se og betrakt. Legg deretter til noe nytt, og gjør dette om igjen til du finner det som skaper kontraster i baderommet. 

Taktilt
– Dette er baderomstrenden er for den urbane naturelskeren som søker roen. Det skal være taktilt, altså at det er kontraster i overflatene, med en blanding av fliser, keramikk, tre og detaljer i lær. Her møtes blått og skogsgrønt med andre nyanser som vi finner igjen i den nordiske naturen, som beige og grått.

Grønt, marmor og naturstein er trendy på badet

Det årets baderomstrender har til felles er at de er tidløse valg som ikke vil gå av moten med det første. Og på veggene holder ulike nyanser av grønt fremdeles stand i trendbildet.

SKADINAVISK PÅ BADET: Fibo veggpanel Olivegreen fra Colour kolleksjonen

– I dag vil vi ha farger i matt utførelse, i helst slette plater uten fuger. Også har marmor fått en oppsving, sier Pål og trekker frem baderomsplater fra Fibo i fargene Camo Green, Olive Green og både lys og mørk marmor

Når det gjelder møbler og innredning forteller han at det går mye i eik og sort. 

– Gjerne med detaljer i sort eller messing, som dusj eller blandebatteri. Jeg synes Hafa Edge, med sine moderne tynne linjer og Hafa Shape, med rett og nøkternt design summerer opp mye av trendene. 

Marmor og naturstein er altså fortsatt populært. Selv om vi i Byggmakker elsker alt som kommer rett fra naturen, vet vi at mange pusser opp bad på budsjett. Da finnes det heldigvis løsninger som ikke koster en formue. La deg inspirere av baderomstrendene under!

Helsort og geometrisk

Du trenger ikke å legge fliser fra tak til gulv for å skape et vakkert bad. Baderomspanel er et fantastisk alternativ når du ønsker stor forandring på kort tid uten å tømme lommeboken. Går du for panel kan du velge mellom mange stiler, alt fra trestruktur til imitasjoner av marmor, sement, betong og klassiske fliser.

Her har dusjhjørnet fått en lekker sort flisimitasjon med heksagonmønster. Det sorte og matte blandebatteriet skaper en dyp og vakker helhet.

TIDLØST MØTER LUKSURIØST: Nesten sort med subtile betongreferanser. Dette lekre panelet heter Dark Soot 2116 og leveres av Fibo. Foto: Fibo.

IN MED HEKSAGON: De geometriske «flisene» fra Fibo er lekre med lyse fuger, og kan kombineres med andre modeller fra Fibo. På dette bildet ser du 2024 S Black M71

Kopier stilen: Steinfliser

Mange drømmer om bad med naturlige materialer i stein og betong. Disse lekre dekorene i gråsjatteringer passer godt sammen med både lyse og mørke baderomsmøbler. Utvalget av baderomspanel som minner om stein er stort, rimelig og monteres på rekordtid.

SOM SEMENT: Mikrosement er en stor trend. Kopier stilen med 0145 Soft Cement fra Fibo. Foto: Fibo.

STEIN, STEIN PÅ VEGGEN DER: Drømmebadet med naturstein kan gjøres rimelig. Her med designet 1533 Gris Grande fra Fibo. Foto: Fibo.

Kopier stilen: Marmorbad

Elsker du marmor? Nå kan du stjele stilen med naturtro baderomspanel i marmorimitasjon.

I sortimentet til Fibo finnes det noe for alle, enten du liker det klassisk og dempet eller vil gå «all inn» med et design som virkelig synes. I 2022 lanserer Fibo blant annet to nye design i hvit marmor, en matt variant og en høyglans. Se så lekkert!

MATT MARMOR: De nye, matte baderomspanelene fra Fibo gir et klassisk og elegant bad. Kommer januar 2022. Foto: Fibo.

HØYGLANS: Den blanke overflaten på marmorveggene gir badet et skinnende rent uttrykk. Kommer januar 2022. Foto: Fibo.

EKSKLUSIVT: Fibo-panelet 2278 Golden Brown Marble er rett og slett nydelig. Foto: Fibo.

Tips

Det er ikke bare materialene som koster penger. Du må også regne med arbeidstimer hvis du ikke gjør jobben selv. Baderomspanel er rimeligere enn tradisjonelle fliser og monteres opp til fem ganger så raskt. Det betyr penger spart!

Hafa med inspirerende baderomstrend

Hafa inspirerer med konseptet Hafa Colour Concept, som består av fire stiler med tidsriktige materialer og farger. Her passer alle elementer sammen, enten du føler Hafas eksempler eller setter sammen din personlige stil på tvers. Lekkert blir det uansett!

Hafa Calm – Finn roen med eksklusive messingdetaljer som skaper en varm atmosfære. 

Hafa Lush – Med sorte, stilrene detaljer kan du skape følelsen av at badet ditt er hentet fra et designhotell. 

Hafa Silent – Ta et stilsikkert valg med detaljer i svart, en ton-i-ton stil som skiller seg ut på en positiv måte.

Hafa Crisp – Overflater i marmor og hvitt skaper et lyst og friskt bad du gleder deg til å starte dagen i. 

HAFA CALM: Detaljer i messing skaper en eksklusiv atmosfære, og er en stor trend i 2022. På bildet ser du baderomsmøbler i serien Shape. Foto: Hafa.

Flotte baderomsmøbler fra Svedbergs

Svedberg produserer baderomsmøbler som ikke bare passer rett inn i baderomstrendene for 2022, men som også er funksjonelle med smarte løsninger. Her vil du virkelig få både luksus- og spafølelsen.  

GRÅTT MØTER GRØNT: En lekker kombinasjon av farger og teksturer. Servantskapet på bildet finner du i Svedbergs-serien Intro. Foto: Svedbergs.

VARME OG RO: Jordtoner og gylne nyanser gir en ekstra god og varm atmosfære. Baderomsmøblene finner du i Svedbergs-serien DK. Foto: Svedbergs.

GYLLENBRUNT: Mørke baderomsmøbler går aldri av moten. Baderomsmøblene er levert av Svedbergs og serien Skapa. Foto: Svedbergs.

SORT-HVITT: Årets baderomstrender inneholder også mye for deg som vil holde det enkelt. Baderomsmøblene her er levert av Svedbergs, og serien heter Forma. Foto: Svedbergs.

Klassiske møbler til små og store bad

Cello Wave er Byggmakkers egen serie med baderomsmøbler og kommer i to farger: Hvit matt og antrasitt. På bildet ser du designet antrasitt i bredden 80 centimeter. Speilskap og høyskap er fra samme serie. LED-belysningen Esther kan monteres både over speil eller på speilskap.

STILIG MED FARGER: Flisene er fra Cello og fås kjøpt hos Byggmakker. Scale 11 rød flis til gulv og vegg i dusjhjørne finnes i seks ulike farger. Magma burgunderrød flis på vegg finnes i syv farger, og Traffic grå gulvflis finnes i 3 farger. Foto: Byggmakker. 

Uansett om du følger baderomstrendene eller ikke, er det viktigste å finne en stil som du trives med. Når du pusser opp et bad skal du tross alt ha det i mange år.  

– Husk at det meste er lov, det skal mye til for å gjøre feil, avslutter Pål.

Du finner alt du trenger til oppussing av badet ditt hos din nærmeste Byggmakker, enten du vil ha de nyeste baderomsmøblene, trendy baderomspanel eller tilbehør. Vi hjelper deg med det du måtte trenge – vi formidler også håndverkere til å gjøre jobben for deg.

Har du et prosjekt på gang? Vi legger til rette for at du skal lykkes!

Kom til oss i Byggmakker – vi har alt du trenger slik at du kan slippe løs håndverkeren i deg. Hos oss får du gode råd fra gode fagfolk og godt utvalg med gode priser på prosjektet ditt, uansett om det er stort eller lite. Sjekk også våre smarte tjenester for klikk og hent, hjemlevering, tilhengerutlån og fleksible betalingsløsninger som gjør alt enklere for deg.

Vil du ha jobben gjort Fiks Ferdig av en proff håndverker? Klikk her og registrer byggeprosjektet ditt hos Byggmakker, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.

Slik monterer du baderomspanel på en weekend Byggmakker

Slik monterer du baderomspanel på en weekend

18.11.2021

Gi badet ditt et ansiktsløft med baderomspanel! Du kan montere det helt selv, det er godkjent til bruk i våtrom, og gjør renovering og bygging av badet ditt til en lek.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Dette er hagetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er hagetrendene i 2021

02.03.2021

Våren er på vei! Les videre og la deg inspirere av årets nyheter til uteplassen.

Bytt stil på kjøkkenet med ny benkeplate  Byggmakker

Bytt stil på kjøkkenet med ny benkeplate

15.10.2020

Kjøkkenet er et av de dyreste rommene å pusse opp, men med enkle grep kan du endre stilen totalt på budsjett.