StartsidenTips og rådInspirasjon

Dette er fargetrendene i 2020

Vi er ganske sikre på at du finner en favoritt blant de tolv nye interiørfargene til Jotun! Fargekartet for 2020 byr også på en matt og vakker bonusnyhet.

– 2020 representerer et nytt tiår og inspirasjon til å gjøre endringer i livet. Noen ønsker kanskje å lære noe nytt, mens andre drømmer om reiser og nye oppdagelser. Hvorfor ikke starte hjemme? Forandring i omgivelsene oppmuntrer så å si alltid til endring, mener Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk fargesjef i Jotun.

Sammen med resten av fargeteamet har hun vært med på utviklingen av det nye fargekonseptet 2020 Colour Design by LADY.

Jotuns nye fargekart har en tidsriktig palett med tjue vakre LADY-farger som reflekterer optimisme for fremtiden. Tolv av fargene er splitter nye.– Dette er vår tolkning av tendenser i samfunnet, og hva vi tror blir viktig for folk i tiden fremover. De nye fargene til LADY er ekstra vakre på store flater og fremmer entusiasme, nysgjerrighet og mot til endring, forteller Mørkve.

Et dusin nye farger

Jotun lanserer tolv nye interiørfarger med en unik personlighet. Her med LADY Pure Color 8546 Local Green.

Vær kreativ – tenk utenfor malingsboksen

Det nye fargekartet til Jotun er helt i tråd med dagens trender. Her finner du alt fra det svale og dempede til det dype og varme. Ifølge Mørkve blir fargenes påvirkningskraft ekstra tydelig denne sesongen.

– Trendbildet preges av spennende farger og kreative sammensetninger. Jeg vil utfordre deg til å tenke utenfor boksen og kombinere flere kulørte farger – og dermed oppleve effekten av dem.

SURF PÅ TRENDBØLGEN. Rommet til høyre er malt med LADY Pure Color 7637 Exhale, en dempet minttone som er avslappende og sval. Til venstre ser du 5490 Serene Blue, en harmonisk og vakker blågrønn tone. FOTO: JOTUN.

Jordnært

Til venstre ser du fargen LADY Pure Color 8546 Local Green, en gulaktig grønnfarge som er frodig og naturlig. Soverommet til høyre er kledd i fargen LADY Wonderwall 11175 Adventure, en brent oransje som er lun og gyllen.

Se litt stort på det

Grønne toner minner oss på hvor vi kommer fra. Gule toner oppfordrer til ydmykhet og nysgjerrighet mens røde farger gir en følelse av forankring og liv. De mystiske rødbrune og lilla plommetonene tilfører hjemmet noe sensuelt og spennende. Se litt stort på det – farger kan bety og uttrykke så mye!

– Nina Klæboe Mørkve, Jotun.

Tidløst og luksuriøst

Rommet til venstre har fått fargen LADY Pure Color 20142 Daydream, en dempet plommefarge som er varm, lun og luksuriøs. Til høyre ser du 11174 Curious Mind, en kalkaktig grågul nyanse som er dempet, diskret og elegant. FOTO: JOTUN.

Link

Dette er de tolv nye interiørfargene til Jotun LADY

2020 Colour Design by LADY byr på tolv nye LADY-farger.

Hver farge har sin egen personlighet og har fått navn som reflekterer en optimistisk fremtidstro i kombinasjon med individualitet og nysgjerrighet.

 

FRODIG, ELEGANT OG JORDNÆRT. Her med nyhetene 8546 LOCAL GREEN, 11174 CURIOUS MIND og 20144 GROUNDED RED. FOTO: JOTUN.

 

FORFRISKENDE, LUNT OG ENERGISK: Her med nyhetene 5489 FREE SPIRIT, 20142 DAYDREAM og 4863 STATEMENT BLUE. FOTO: JOTUN.

 

 

ELEGANT, EVENTYRLIG OG LEVENDE: Her med nyhetene 11173 HUMBLE YELLOW, 11175 ADVENTURE og 20143 LIVELY RED. FOTO: JOTUN.

 

 

 

SVALT, BEROLIGENDE OG HARMONISK: Her med nyhetene 7637 EXHALE, 20145 WISDOM og 5490 SERENE BLUE. FOTO: JOTUN.

 

Nyhet: Matt, robust og vakrere enn noensinne

Trendrapporter viser at vi blir mer og mer bevisste i valgene våre. Bærekraft er mainstream og vi ser etter kvalitet og løsninger som varer ­– uten at det går på kompromiss med estetikken.

Nå lanserer Jotun en helt ny LADY Wonderwall. Den er mattere og har en vakrere finish, men har like robuste filmegenskaper som en 25 glans.

– Denne veggmalingen har helt unike egenskaper når det kommer til slitestyrke og flekkavvisning. Den er helt suveren for alt hverdagen måtte romme, samtidig som den holder veggene matte og vakre, sier Mørkve. 

Nye LADY Wonderwall er mattere (glansgrad 5), gir lite gjenskinn og en bedre fargeopplevelse. Den er enkel å påføre og gir et vakkert, jevnt resultat ­– uansett ferdighetsnivå.

 

 

 

Rødt på rødt

Vegger malt med Jotun_LADY Pure Color 20143 Lively Red. Dør og karmer er malt i fargen LADY Supreme Finish superblank 20144 Grounded Red.

Tips!

Matte overflater gir en bedre fargeopplevelse på slette vegger. For overflater med slitasje og behov for hyppig renhold anbefaler Jotun å bruke halvblanke eller silkematt maling med glansgrad 5-10 – fordi disse tradisjonelt er mer hardføre.

Link

Ninas fargetips

Føler du deg vågal nok til å utforske nye fargesammensetninger? Se på de gode gamle fargesettingsreglene fra fargesirkelen. Vi snakker gjerne om ton-i-ton farger, men også nyanselike farger, nabofarger og mer de energiske komplementærfargene. Kanskje finner du helt nye måter å kombinere farger på?

Velg riktig maling til dine rom Byggmakker

Velg riktig maling til dine rom

24.02.2021

Bruken og utformingen av et rom har mye å si for hvilken type maling du bør velge. Les videre og la deg inspirere av de flotte og slitesterke produktene til Jotun.

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel Byggmakker

Hytteinspirasjon: makeover med malepensel

20.10.2020

Ser du på oppussingsprogram og tenker at du mangler både penger, håndverkere og et team av stylister? Nå har Jotun gjort det enkelt for deg å forvandle hytta på egenhånd – ute og inne.

Dette er fargetrendene i 2021 Byggmakker

Dette er fargetrendene i 2021

14.09.2020

Tidligere har den årlige fargelanseringen til Jotun fokusert på nye farger fra det anerkjente fargelaboratoriet – men i fargekartet for 2021 finner du gamle klassikere som har fått nytt liv sammen med nye nyanser.

To snarveier til «ny» fasade  Byggmakker

To snarveier til «ny» fasade

21.04.2020

Det er ikke bare innsiden som teller. En ren og velholdt fasade forlenger levetiden på ytterpanelet, hindrer soppangrep og gjør deg til en litt stoltere eier. Les videre og finn ut hvordan du kan fornye huset før sommeren.