StartsidenTips og rådInspirasjon

Dette er fargetrendene i 2021

Tidligere har den årlige fargelanseringen til Jotun fokusert på nye farger fra det anerkjente fargelaboratoriet – men i fargekartet for 2021 finner du gamle klassikere som har fått nytt liv sammen med nye nyanser.

NY OG GAMMEL MAGI: Jotun drar gamle klassikere opp av hatten i det nye fargekartet som blir lansert i høst. Foto: Jotun.

Vi er inne i en tid hvor mange reflekterer over livsstilsendringer som er bra for oss selv, hjemmene våre og verden vi lever i. Tendensene har lenge pekt mot bærekraftig forbruk, og den nye verdenssituasjonen har forsterket trenden.

Det nye fargekartet «REDISCOVER» henter frem gamle klassikere som sikkert vekker en følelse av nostalgi hos mange av oss. Palettene er som alltid inspirerende og elegante, ­­og lanseres i fire retninger som gjenspeiler i dagens samfunn.

– I Jotun har vi utviklet farger i nærmere 60 år. Vårt rikholdige arkiv inneholder tusenvis av farger som alle har en historie å fortelle. Dette året gjenoppdager vi tidløse nyanser fra arkivet og ser på disse i et nytt lys. Fargekartet presenterer derfor helt nye farger i kombinasjon med spesielt utvalgte fargenyanser som har vært med oss lenge, forteller Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun.

Lisbeth Larsen presentere høstens interiørfarger digitalt i år. Foto: Jotun.

Nedenfor kan du lese om de fire nye LADY-palettene. Hvilken er din favoritt?

Skal du male? Byggmakker har utvalget

Den varme og rustikke paletten

Dette er en palett for de kreative, de eventyrlystne og de som verdsetter ekte håndverk.

Paletten henter sin inspirasjon fra ulike kulturer rundt om i verden og inviterer til å skape et lunt, sosialt og inspirerende interiør. Her har fargene navn som Hummus, Masala og Earthy Brown.

En av fargesjefens favoritter er Natural Clay, en farge som både er rolig og aktiv på en gang. Kanskje en nyanse å ha på soverommet? Earthy Brown er en av de gamle klassikerne som er tatt frem fra glemselen og som virkelig briljerer sammen med resten av de rustikke nyansene.

­Dette er en samlende og sosial palett som verdsetter det jordnære. Fra gyllenrosa nyanser av marokkansk ørkensand, til brente oransje toner med meksikanske referanser.

Nye LADY-farger:

LADY Pure Color 12118 Hummus og LADY Pure Color 1392 Gul Antikk i vakker kombinasjon mot LADY Pure Color 20167 Welcoming Red i bakgrunnen. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 20167 Welcoming Red – rustikk og gyllen rødtone, inkluderende og varm. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 12124 Natural Clay — brent oransjetone, rustikk og ærlig. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 12120 Desert Pink – dempet, gyllen rosa, med hint av fersken. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 12127 Earthy Brown – mørk, gyllen bruntone, jordnær og genuin. Foto: Jotun.

Gamle LADY-klassikere:

LADY Pure Color 10428 Masala – sterk og klar okertone som minner om varme strøk. Foto: Jotun.

LADY Minerals 1392 Gul Antikk – tidløs og elegant, varm gul med anstrøk av tradisjoner. Foto: Jotun.

TRENGER DU MER FARGEINSPIRASJON?

LES FLERE ARTIKLER OM TRENDER, FARGER OG INTERIØR HER.

Link

Den myke og nøytrale paletten

Det andre temaet i fargekartet LADY REDISCOVER løfter fram de vakreste, nøytrale nyanser.

Kombinasjonen av nøytrale fargenyanser kan ha stor innvirkning på atmosfæren i et rom. Disse fargene ber ikke om oppmerksomhet, men omslutter oss med sin klarhet og myke, beroligende fremtoning.

Nye LADY-farger:

 LADY Pure Color 12125 Impression – sjelfull gyllenbrun, tidsriktig og chic. Dør og list er malt med LADY Supreme Finish matt i fargen 1276 Soft. Foto: Jotun.

LADY Supreme Finish silkematt 10385 Belgian Brown – dempet og sofistikert brun tone, full av karakter. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 1303 Observe – en gulbeige tone, klar og rolig. Platen er malt med LADY Pure Color 0486 Silke Foto: Jotun.

Gamle LADY-klassikere:

LADY Pure Color 0486 Silke – en gyllenhvit tone, dempet og fjærlett. Hylle: LADY Supreme Finish silkematt 0486 Silke. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 1288 Granskygge – smakfull beige nyanse med en anelse grønt. Foto: Jotun.

LADY Minerals 1563 Mørk Strandsand – balanse av grå og dempet beige. Hylle: LADY Supreme Finish superblank 1563 Mørk Sandstrand. Foto: Jotun.

Fiks Ferdig Malt

Om du ønsker hjelp med å male, da er Fiks Ferdig Malt tjenesten for deg! Ved kjøp av malingsprodukter fra Byggmakker kan du få tilbud om å få jobben gjort FIKS FERDIG! Vi samarbeider med dyktige håndverkere du kan stole på, har produkter av høy kvalitet og sørger for transport hjem til deg. Enklere og tryggere blir det ikke

Link

Den blå og tidløse paletten

Nordiske fargekombinasjoner som henter inspirasjon fra den røffe naturen dominerer denne paletten som er designet for de som ønsker å være tilstede i nuet og gripe øyeblikket.

– Paletten inneholder tre helt nye blåtoner som vi er stolte av. Ocean Air er en frisk lyseblå farge, Natural Blue er dempet og elegant, mens Coastal Blue er en mørkere, mer sofistikert og nesten mystisk farge. Dette er fordi den har en undertone av litt grønt i bunnen, forklarer Nina Klæboe Mørkve, skandinavisk fargesjef i Jotun.

– I en hverdag med stadige distraksjoner og en følelse av kaos, kan vakre botaniske, grønnfarger og gråtoner skape en opplevelse av tidløshet og ro, tipser hun.

Nye LADY-farger:

LADY Pure Color 5504 Coastal Blue – dempet blåtone med referanser til havet. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 5503 Natural Blue – myk og beroligende blå som gir en god atmosfære. Tak: LADY Perfection 1024 Tidløs. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 4894 Ocean Air – forfriskende, dempet og lys blå, myk som skyfri himmel. Foto: Jotun.

Gamle LADY-klassikere:

LADY Pure Color 10963 Golden Bronze – en jordnær, gyllenbrun tone med varm glød. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 1973 Antikkgrå – varm og gyllen gråtone, den perfekte følgesvenn. Paneltak, vindu og list: LADY Supreme Finish matt 1624 Letthet. Slett tak: LADY Perfection 1973 Antikkgrå. Foto: Jotun.

Vindu: 1024 Tidløs – delikat og tidløs gråhvit tone med gyllent preg. Vegg: LADY Pure Color 1973 Antikkgrå. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 8469 Green Leaf – naturlig, dempet grønntone, gyllen og organisk. Foto: Jotun.

Den drømmeaktige pastellpaletten

Dette er en palett for estetikeren som verdsetter designtradisjoner og kunsthistorie.

Nyansene er som skapt for det kuraterte hjem, der nøye utvalgte kunstobjekter og dekorative gjenstander vitner om en interesse for interiør og detaljer.

Fargene i denne familien er både retrospektive og fremtidsrettede, og gir et innslag av nordisk vintage i et ellers moderne interiør. Her er det mange lekre farger, og Jotun har til og med klart å lage en delikat ny hvitfarge.

Nye LADY-farger:

LADY Pure Color 12126 Silhouette – elegant og dempet gråtone med gyllent preg. Foto: Jotun.

LADY Pure Color: 12123 Contemporary White – smart og moderne gyllen, hvitaktig tone. Bord: LADY Supreme Finish matt 10246 Velvet. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 20162 Mellow – kunstnerisk balanse av rød og brent brun Foto: Jotun.

LADY Pure Color 12119 Vintage Brown – stemningsskapende, dempet bruntone med vakker dybde. Buet vegg: LADY Pure Color 12126 Silhouette. Foto: Jotun.

LADY Supreme Finish silkematt 6379 Cityscape – dempet og moderne blågrønn mint. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 6378 Iconic – dempet minttone med historiske referanser. Foto: Jotun.

Gamle LADY-klassikere:

LADY Pure Color 8118 Løvsal – gyllen lys grønn med delikat. Panel: LADY Supreme Finish superblank 6379 Cityscape. Skapdør: LADY Supreme Finish halvblank 6379 Cityscape. Foto: Jotun.

LADY Pure Color 10246 Velvet – lun og gyllen gultone, nylig gjenoppdaget. Foto: Jotun.

Skal du male? Byggmakker har utvalget

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger Byggmakker

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger

26.08.2020

Få land er like heldige som Norge når det gjelder vakker natur, og det er nettopp dette som er inspirasjonen bak det nye fargekartet til Tyrilin. Her finner du tre unike stiler inspirert av fargene i det norske fjellandskapet.

To snarveier til «ny» fasade  Byggmakker

To snarveier til «ny» fasade

21.04.2020

Det er ikke bare innsiden som teller. En ren og velholdt fasade forlenger levetiden på ytterpanelet, hindrer soppangrep og gjør deg til en litt stoltere eier. Les videre og finn ut hvordan du kan fornye huset før sommeren.

Male trapp: Så enkelt gjør du det  Byggmakker

Male trapp: Så enkelt gjør du det

24.02.2020

Å male trappen er et genialt grep for å fornye hjemmet – og med de riktige produktene blir det latterlig lett også.

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger Byggmakker

Inspirasjon: Dette er vårens vakreste farger

11.02.2020

Jotuns vårpalett er inspirert av ny energi, varme og reiselyst. Hvilken av disse fargene er din favoritt?