StartsidenTips og rådInspirasjon

Dette er fordelene med vannbåren varme

Drømmer du om behagelig inneklima og lave strømregninger? Da er vannbåren gulvvarme et supert alternativ.

Mange av oss har vært der. Den delen av oppussingsfasen der valget skal tas: vannbåren varme eller elektrisk oppvarming?

I denne artikkelen tar vi for oss fordelene med vannbåren varme og hvordan systemet fungerer i praksis.

— Fokus på inneklima og usikkerhet knyttet til fremtidig pris på fossilt brensel og elektrisitet fører til større interesse for vannbåren gulvvarme. En av de største fordelene med denne oppvarmingsmetoden er at den kan utnytte alle typer energikilder, både tradisjonelle og fornybare, som varmepumpe, biobrensel og solenergi.

Og det er ikke den eneste grunnen til at du bør vurdere vannbårent:

Vannbåren varme er mer allergivennlig

Med vannbåren gulvvarme får du en svært behagelig varmeløsning.

Gulvet varmes opp med varmt vann og har lav overflatetemperatur. Det gjør blant annet at brent støv som virvles opp fra elektriske panelovner nærmest blir eliminert. Det er også derfor vannbåren varme anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

Du slipper panelovn og radiator

Vannbåren gulvvarme består av et varmefordelingssystem av rør som legges ned i gulvet hvor det oppvarmede vannet sirkulerer.

Innetemperaturen kan senkes uten at det går ut over komforten, samt at systemet er skjult. Dette gir stor frihet med tanke på innredning og møblering.

Du sparer strømutgifter

og gulvene blir aldri ubehagelig varme. Vannbåren gulvvarme trenger mye mindre strøm for å fungere, reduserer varmetapet og gir et lavere energiforbruk.

Systemet er fleksibelt

Vannbåren varme er veldig komfortabelt, men du har også mange varmekilder å velge mellom når rørene er lagt – blant annet fornybare varmekilder som varmepumpe, bio-kjeler eller sol og energifangere.

Den lave temperaturen på vannet er skånsom mot alle gulvtyper som heltregulv og parkett.

Du får Enova-tilskudd

Siden vannbåren varme blir sett på som et miljøvennlig energitiltak, kan få økonomisk støtte til investeringen fra Enova. Vannbåren varme er en større investering enn elektrisk oppvarming – men lønner seg over tid. Og med et solid tilskudd fra Enova, blir kostnaden enda mindre.

Dette er det perfekte gulvet for vannbåren varme

Dersom du går for vannbåren varme er det viktig å velge riktig gulv.

Forestia Thermogulv er en gulvsponplate med not/fjær på fire sider og tre utfreste spor i platens overside og i hele platens lengde for montering av varmefordelingsplater og varmerør. Platen kan benyttes som bærende undergulv i trebjelkelag, i gulv hvor det stilles lydkrav og som flytende gulv.

THERMOGULV: Dette gulvet er skreddersydd for vannbåren gulvvarme og leveres av Forestia.

Dette gulvet kommer i to versjoner. Forestia Thermogulv standard leveres i formatet 22x620x1820 centimeter. Forestia Thermogulv ekstra leveres i formatet 25x620x2420 centimeter og kan benyttes som plattformgulv.

HØRES DETTE UT SOM LØSNINGEN FOR DEG?
DU FINNER FORESTIA THERMOGULV I NETTBUTIKKEN VÅR.

 

Gode grunner til å velge et miljøvennlig gulv  Byggmakker

Gode grunner til å velge et miljøvennlig gulv

13.11.2020

Skal du legge nytt gulv? Hvis du er opptatt av mer komfort og mindre vedlikehold har du minst to gode grunner til å velge et grønt alternativ.

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle Byggmakker

Slik får du slett tak uten å slipe og sparkle

29.10.2020

Taket er vanskelig å nå. Disse ferdigtapetserte takplatene har en innovativ funksjon som sparer deg for den tyngste jobben.

Proffgulv som sparer tid og helse   Byggmakker

Proffgulv som sparer tid og helse

01.10.2020

Dette proffgulvet er det eneste av sitt slag på markedet. Forestia proffgulv er gulvrevolusjonen som både er lettere og kortere enn «vanlige» gulvplater.

Guide til valg av tregulv: Tre er tilbake i trendbildet Byggmakker

Guide til valg av tregulv: Tre er tilbake i trendbildet

28.08.2020

Bruken av tre gir oss følelsen av noe ekte og ærlig. Det er et varmt og levende materiale som bare blir finere med tiden. Vi ser lyst ubehandlet tre, ja til og med furu vender tilbake. Da gjerne i kombinasjon med mørke treslag som eik og valnøtt.