StartsidenTips og rådInspirasjon

Dette gulvet er helt unikt

Ingen andre lager vinylgulv med så mange variasjoner.

UNIKT: En viktig detalj gjør at dette vinylgulvet ser ut som ekte tregulv.

Uansett hvilken type gulv du velger, er det viktig at resultatet blir autentisk. Går du for vinylgulv, finnes det et genialt produkt med en helt unik egenskap.

Cello Vinyl er en serie vinylgulv med inntil 60 unike bord. I motsetning til tradisjonell produksjon av klikkvinyl der mønsteret går igjen på cirka hvert syvende bord, unngår man i stor grad repetisjon og oppnår de naturtro variasjonene ekte parkett er elsket for. Det er faktisk ingen andre som lager så mange bord med så mange variasjoner som denne produsenten, forteller Roy Fredriksen, gulvekspert i Byggmakker. 

Han har lang fartstid i gulvbransjen og kjenner godt til fordelene med både vinyl, parkett, laminat og flis.

«I Norge liker vi fremdeles gulv med lyse og hvite gråtoner. Nordmenn liker også rustikke gulv, i motsetning til våre naboer i Finland som liker mindre kvist og variasjon» -Roy Fredriksen, gulvekspert i Byggmakker

Vinylgulvene fra Cello kommer i mange forskjellige farger, mønster og imitasjoner – fra klassisk treverk til betong og stein. Mønsteret er scannet direkte fra originalen og HD-trykket i så høy oppløsning at det nesten er umulig å se forskjell fra ekte vare.

VARM VINYL: Dette soveromsgulvet oser varme. Her med designet STOCKHOLM fra Cello.

Fordeler med å legge vinylgulv

 • Det legges hundre prosent støvfritt
 • Du trenger ikke bråkete verktøy – kun en skarp kniv, metallinjal, hammer og slagkloss
 • Bordene kan legges direkte på ujevne undergulv, for eksempel flis
 • Gulvet kan legges i et stort areal uten at du trenger ekspansjonsprofiler (opp til 20 x 20 meter)
 • Det bygger lite i høyden (ca. 5 mm)
Vil du lære å legge vinylgulv?

Vil du lære å legge vinylgulv?

Du finner fremgangsmåten i denne artikkelen.

Link

Gulvet som elsker norsk klima

For oss som bor i et land med mye vær anbefaler vi å velge motstandsdyktige gulv som tåler variasjonene de norske årstidene byr på.

Fredriksen mener behovet for motstandsdyktige materialer kommer til å bli mer og mer viktig i takt med klimaendringene vi allerede har begynt å merke effekten av.

— De første generasjonene med LVT klikkvinyl (Lyxury Vinyl Tile) var ekstra sensitive for lokale høye temperaturer. Fordelen med vinyl er at den ikke påvirkes av luftfuktighet og tørke slik som gulv med trekjerne og fiber. Siste generasjoner klikkvinyl er formstabile, som betyr at man unngår problemer ved lokale temperatursvingninger, tørke og fukt, forteller han.

ROBUST OG PEN: Cello Vinyl er ekstra stive gulv som tåler både røff bruk og temperaturendringer.

Fordeler med å velge Cello vinylgulv

 • Svært lav gangstøy
 • Føles som parkett med matt lakk
 • Perfekt friksjon – ikke for mye og ikke for lite
 • Gulvet føles varmt å gå på
 • HD print med opptil 60 unike bord

– Dette er serie med motstandsdyktige og slitesterke gulv som tåler varierte klimaforhold. De er 100 prosent vannsikre og kan blant annet legges rett på ujevne undergulv som keramiske fliser. Bordene har en ekstra stiv komposittkjerne som gjør gulvet ekstra godt egnet for store flater.

Vil du se utvalget? HER FINNER DU ALT FRA CELLO VINYL.

Proffgulv som sparer tid og helse  Byggmakker

Proffgulv som sparer tid og helse

01.10.2020

Dette proffgulvet er det eneste av sitt slag på markedet. Forestia proffgulv er gulvrevolusjonen som både er lettere og kortere enn «vanlige» gulvplater.

Guide til valg av tregulv: Tre er tilbake i trendbildet Byggmakker

Guide til valg av tregulv: Tre er tilbake i trendbildet

28.08.2020

Bruken av tre gir oss følelsen av noe ekte og ærlig. Det er et varmt og levende materiale som bare blir finere med tiden. Vi ser lyst ubehandlet tre, ja til og med furu vender tilbake. Da gjerne i kombinasjon med mørke treslag som eik og valnøtt.

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger Byggmakker

Fargelansering: Bli inspirert av norske naturfarger

26.08.2020

Få land er like heldige som Norge når det gjelder vakker natur, og det er nettopp dette som er inspirasjonen bak det nye fargekartet til Tyrilin. Her finner du tre unike stiler inspirert av fargene i det norske fjellandskapet.

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl Byggmakker

Gulvduell: parkett vs. klikkvinyl

21.08.2020

Parkett er et godt gulvvalg – men noen ganger fungerer andre gulvtyper bedre. Denne klikkvinylen egner seg like godt i privatboliger som næringsbygg – og har noen ekstra fordeler du som proff bør vite om.