StartsidenTips og rådInspirasjon

Dette gulvet er helt unikt

Ingen andre lager vinylgulv med så mange variasjoner.

Uansett hvilken type gulv du velger, er det viktig at resultatet blir autentisk. Går du for vinylgulv, finnes det et genialt produkt med en helt unik egenskap.

Cello Vinyl er en serie vinylgulv med inntil 60 unike bord. I motsetning til tradisjonell produksjon av klikkvinyl der mønsteret går igjen på cirka hvert syvende bord, unngår man i stor grad repetisjon og oppnår de naturtro variasjonene ekte parkett er elsket for. Det er faktisk ingen andre som lager så mange bord med så mange variasjoner som denne produsenten, forteller Roy Fredriksen, gulvekspert i Byggmakker. 

Han har lang fartstid i gulvbransjen og kjenner godt til fordelene med både vinyl, parkett, laminat og flis.

«I Norge liker vi fremdeles gulv med lyse og hvite gråtoner. Nordmenn liker også rustikke gulv, i motsetning til våre naboer i Finland som liker mindre kvist og variasjon» -Roy Fredriksen, gulvekspert i Byggmakker

Vinylgulvene fra Cello kommer i mange forskjellige farger, mønster og imitasjoner – fra klassisk treverk til betong og stein. Mønsteret er scannet direkte fra originalen og HD-trykket i så høy oppløsning at det nesten er umulig å se forskjell fra ekte vare.

VARM VINYL: Dette soveromsgulvet oser varme. Her med designet STOCKHOLM fra Cello.

Fordeler med å legge vinylgulv

  • Det legges hundre prosent støvfritt
  • Du trenger ikke bråkete verktøy – kun en skarp kniv, metallinjal, hammer og slagkloss
  • Bordene kan legges direkte på ujevne undergulv, for eksempel flis
  • Gulvet kan legges i et stort areal uten at du trenger ekspansjonsprofiler (opp til 20 x 20 meter)
  • Det bygger lite i høyden (ca. 5 mm)
Vil du lære å legge vinylgulv?

Vil du lære å legge vinylgulv?

Du finner fremgangsmåten i denne artikkelen.

Link

Gulvet som elsker norsk klima

For oss som bor i et land med mye vær anbefaler vi å velge motstandsdyktige gulv som tåler variasjonene de norske årstidene byr på.

Fredriksen mener behovet for motstandsdyktige materialer kommer til å bli mer og mer viktig i takt med klimaendringene vi allerede har begynt å merke effekten av.

— De første generasjonene med LVT klikkvinyl (Lyxury Vinyl Tile) var ekstra sensitive for lokale høye temperaturer. Fordelen med vinyl er at den ikke påvirkes av luftfuktighet og tørke slik som gulv med trekjerne og fiber. Siste generasjoner klikkvinyl er formstabile, som betyr at man unngår problemer ved lokale temperatursvingninger, tørke og fukt, forteller han.

ROBUST OG PEN: Cello Vinyl er ekstra stive gulv som tåler både røff bruk og temperaturendringer.

Fordeler med å velge Cello vinylgulv

  • Svært lav gangstøy
  • Føles som parkett med matt lakk
  • Perfekt friksjon – ikke for mye og ikke for lite
  • Gulvet føles varmt å gå på
  • HD print med opptil 60 unike bord

– Dette er serie med motstandsdyktige og slitesterke gulv som tåler varierte klimaforhold. De er 100 prosent vannsikre og kan blant annet legges rett på ujevne undergulv som keramiske fliser. Bordene har en ekstra stiv komposittkjerne som gjør gulvet ekstra godt egnet for store flater.

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv Byggmakker

Legge laminatgulv – så enkelt gjør du det selv

23.08.2021

Det er mange gode grunner til å velge laminat: Det er vedlikeholdsfritt, pent å se på, gjør det selv-vennlig og slitesterkt – på noen merker får du til og med livstidsgaranti! Vi viser deg hvordan du enkelt legger laminatgulvet selv.

Smartere oppussing Byggmakker

Smartere oppussing

09.03.2021

For å ta best mulig vare på våre hjem og hytter bør vi ta smarte valg og gode grep når vi pusser opp. Men hvordan gjør vi det? Les rådene som er utarbeidet av Direktoratet for byggkvalitet til hvordan du kan pusse opp smartere.

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv Byggmakker

Her er grunnene til å velge høytrykkslaminatgulv

04.03.2021

Høytrykkslamineringen gjør gulvet betydelig sterkere enn vanlig laminat, men det er bare én av mange grunner til å velge høytrykkslaminat.

Årets gulvtrender Byggmakker

Årets gulvtrender

04.02.2021

Vi har entret et nytt år, og som alltid er det mange nye trender som påvirker hvordan vi innreder hjemmet. Dette er våre beste tips til deg som skal legge nytt gulv.