StartsidenTips og rådInspirasjon

Din aller beste beskyttelse mot kjøkkenbrann

 

Se hvilke produkter vi har i vår Sommerkampanje!

 

Kjøkkenviftene til RørosHetta har en innebygget, avansert komfyrvakt som gjør det tryggere å kokkelere for liten og stor. Har du ikke komfyrvakt fra før, er det kanskje på tide?

Tørrkokte kjeler og overoppheting kan føre til brann i komfyren, noe som i verste fall få katastrofale følger. Ifølge DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) var komfyrbranner årsaken til mer enn hver tredje husbrann i Norge i 2016.

Den gode nyheten er imidlertid at det finnes en løsning på problemet, nemlig å installere en såkalt komfyrvakt på kjøkkenet. Dette er en dings som overvåker platetoppen, og som sørger for å kutte strømtilførselen til koketoppen hvis temperaturen på kokesonen kommer opp mot 280-300 grader.

– I en hektisk og travel hverdag, hvor flere og flere eksterne forstyrrelser sørger for at fokuset kan flytte seg fra matlaging til sosiale medier, telefon eller TV, er det «fort gjort» å glemme å slå av kokeplaten. Med en komfyrvakt installert skal derimot sannsynligheten for brann på platetoppen være tilnærmet null, sier Håvard Augensen, administrerende direktør i RørosHetta.

FILM - SE HVORDAN KOMFYRVAKTEN FUNGERER: 

SIRO - Integrert komfyrvakt i Røroshetta.

INTEGRERT KOMFYRVAKT I RØROSHETTA

RørosHetta har i en årrekke vært forbundet med høy kvalitet, flott design og god funksjonalitet. Ett nyere bevis på alt dette er at de leverer den avanserte komfyrvakten Siro integrert i kjøkkenhettene. Komfyrvakten er strømtilkoblet, som sørger for sikkerhet og konstant drift, samt at du slipper å bytte batteri, slik du er nødt til å gjøre med flere andre komfyrvakter. Alt som kreves av vedlikehold er enkel rengjøring. Siro-komfyrvakten har også en bevegelsessensor. Komfyrvakten har i tillegg barnesikring som forhindrer at små barn kan skru på platetoppen når denne er aktivert.

– Teknologien er utviklet ved hjelp av flere tusen timer med matlaging, så jeg tør påstå at vi har markedets desidert beste løsning. Komfyrvakten måler også strømforbruket i kontakten hvor platetoppen er tilkoblet, noe som gjør det mulig å langtidskoke eller -steke uten at komfyrvakten slår ut, forklarer Augensen.

– Vi er den eneste aktøren som tilbyr komfyrvakt integrert i kjøkkenhetten. Vi har daglig telefoner fra kunder som har kjøpt nytt kjøkken, med lekre fliser, og som får en ekstra kloss skrudd på veggen 30-40 centimeter over benkeplaten bak kokesonen. Det er ikke veldig stilrent spør du meg, legger han til.

Augensen forteller videre at de også har mulighet til å koble til en vannsensor som legges ved siden av oppvaskmaskinen eller bak en kaffemaskin med vanntilkobling. Da vil komfyrvakten blinke og alarmere med blått lys ved tegn til vannlekkasje. Han avslører også at RørosHetta i disse dager jobber med en løsning som automatisk stopper vannkranen hvis uhellet først er ute.

Horisont kjøkkenvifte fra Røroshetta.

Orion kjøkkenvifte fra Røroshetta.

Leto kjøkkenvifte fra Røroshetta.

Grue kjøkkenvifte fra Røroshetta.

KRAV TIL ALLE NYBYGG

I dag finnes det et krav om å installere komfyrvakt i alle nye boliger som bygges, inklusive hytter uansett størrelse. Det samme gjelder hvis det legges opp ny kurs til komfyren i forbindelse med oppussing.

For 10-15 år siden trodde derimot mange at det kun var glemske pensjonister som kunne ha bruk for en komfyrvakt. Slik er det heldigvis ikke nå lenger. Likevel virker det som om brannvesenet ofte er nødt til å minne om at du og dine kjære vil være langt tryggere med komfyrvakt enn englevakt.

Ankepunktet for mange som ennå ikke har installert en komfyrvakt i hjemmet sitt er imidlertid at det kan fremstå som litt dyrt. Men det stemmer ikke nødvendigvis helt, og det kan uansett bli langt dyrere å ikke ha komfyrvakt, advarer Augensen.

– Vi har valgt å ikke satse på det billigste produktet i markedet, men det beste. Flere av Norges største utbyggere har nå vårt produkt i sine beskrivelser, grunnet kvalitet og funksjon. Og ved gode og korrekte beskrivelser, blir dette et lønnsomt produkt for alle involverte parter i et nybyggprosjekt. Vi tilbyr 7 års garanti. Også på renovasjonsmarkedet er det flere og flere som ønsker denne tryggheten, og heldigvis er det forsikringsselskaper som også reduserer premien dersom man velger å installere komfyrvakt, sier han.

– Hva vil du si til alle de som bor i litt eldre boliger, men som ikke har komfyrvakt på kjøkkenet sitt?

– Jeg mener helt klart at de bør installere en komfyrvakt av god kvalitet. Vår komfyrvakt kan kjøpes hos Byggmakker. Kontakt ditt forsikringsselskap og undersøk muligheten til redusert premie. Da er komfyrvakten, i tillegg til å redde liv, tilbakebetalt i løpet av få år, avslutter Augensen.

Besøk din nærmeste Byggmakker butikk for mer informasjon om den livreddende kjøkkendingsen!

Siro - integrert komfyrvakt i Røroshetta.

SE FLERE TØFFE KJØKKENVIFTER HER

--------------------------------------------

ANTALL KOMFYRBRANNER I BOLIG 2016

Kommuner med flest komfyrbranner:

1. Oslo - 393
2. Bergen - 100
3. Trondheim - 92
4. Drammen - 30
5. Stavanger - 28
6. Bærum - 27
7. Kristiansand - 21
8. Tønsberg - 17
9. Fredrikstad - 15
10. Sandnes - 15

KOMFYRBRANNER FORDELT PÅ FYLKE I 2016

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing Byggmakker

Nytt kjøkken: Alt du trenger å vite om oppussing

11.12.2019

Planlegger du nytt kjøkken? Vi har laget en stor guide med inspirasjon og tips som forenkler prosessen fra planlegging til gjennomføring.

Kjøkken på budsjett: Våre beste tips  Byggmakker

Kjøkken på budsjett: Våre beste tips

03.12.2019

Et nytt kjøkken trenger ikke å koste skjorta. Les videre og bli inspirert av smarte og rimelige løsninger.

Kjøkkeninnredning: Tre tidløse stiler som alltid fungerer  Byggmakker

Kjøkkeninnredning: Tre tidløse stiler som alltid fungerer

03.12.2019

Det er smart å velge en tidløs kjøkkeninnredning som kan tilpasses etter trendbildet. Dette er våre favorittkjøkken.

Møt hvitevarene som gjør jobben for deg Byggmakker

Møt hvitevarene som gjør jobben for deg

02.12.2019

Når kjøkkenviften kommuniserer med platetoppen og måltidene tilberedes med mobilen, er det enda enklere å lage god mat.