StartsidenTips og rådInspirasjon

Dørhåndtaket som sier farvel til bakterier

Med Habo Clean lanserer vi en serie dørhåndtak som forener tre verdifulle egenskaper på en gang. Serien har en overflatebehandling som bryter ned bakterier, i tillegg er den både bly-og nikkelfri.

– Hos Habo har vi en lidenskap for detaljer. For oss er innovasjon og utvikling nøkkelen til nye og bedre produkter. Like viktig er det å se vår rolle i en større sammenheng, ikke minst når det gjelder helse og miljø, forteller Eirik Grøseth i Habo.

Habos nye serie er produsert av nikkel- og blyfri messing, noe som er gode nyheter for kontaktallergikere og naturen gjennom minskede mengder bly. Ved å velge Habo Clean bidrar du til å minske risikoen for bakteriell smittespredning og allergiske besvær, samtidig verner du både dyr og natur.

Kampen mot bakteriene

Kampen mot multiresistente bakterier er et voksende problem som må bekjempes på alle fronter. 

– At dørhåndtak kan bidra til færre sykedager på jobben, friskere personal og kortere behandlingstider er kanskje ukjent for de fleste. Likevel er det naturlige argumenter for hvorfor du skal velge Habo Clean, ettersom bakterier først og fremst spres via hender og kontaktflater i miljøer der mange mennesker oppholder seg daglig, påpeker Grøseth.

Hvordan kan et dørhåndtak stoppe bakterier lurer du kanskje på? Forklaringen er et belegg inneholdende sølv som trenger igjennom hele overflatesjiktet. Når sølvionene kommer i kontakt med bakterier og andre mikroorganismer, starter en biologisk nedbrytning av cellemembranen slik at cellene dør. Dette leder i sin tur til en lavere risiko for smittespredning.

Et kinderegg. Nyvinningen fra Habo er blyfri, nikkelfri og antibakteriell.

Nikkelfri for helsen

Nikkelallergi er den vanligste formen for kontaktallergi i Norge og rammer flest kvinner. Foruten plager som kløe, eksem og utslett kan allergien forårsake sykemeldinger og nedsatt livskvalitet.

Yrkesgrupper som låsesmeder, metallarbeidere og snekkere er ofte utsatte, men også privatpersoner rammes. Det er vanlig at smykker og klokker kan være årsak til allergiplager, men også kontaktflater som vanlige dørvridere.

Blyfri for naturen

At dørhåndtakene i tillegg er blyfrie er gode nyheter for naturen og det økologiske kretsløpet. Anvendelsen av bly har fulgt mennesket i tusentalls år. I dag vet vi at det er et tungmetall som blant annet påvirker nervesystemet hos mennesker og dyr.

– Med Habo Clean tar vi et viktig steg for å minske miljøbelastningen ved produksjon og gjenvinning; et ansvar vi gjerne deler med våre kunder, avslutter Grøseth.

Enkel å montere

Et bra dørhåndtak skal ikke bare passe som hånd i hanske i arkitektens tegneprogram, den skal også passe i døren uten problemer. Felles for modellene til Habo er at de er enkle å montere.