StartsidenTips og rådInspirasjon

Drømmen om livet på landet

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Oppussingsprosjektet ble ikke helt som tenkt for de to venninnene som kjøpte bolig sammen i landlige omgivelser. Heldigvis var ikke Sinnasnekker’n sen om å hjelpe.

Foto: Zentuvo/Kasper Van Wallinga for TVNorge

Hilde Andresen (35) og Cecilie Sæther (33) har en litt annen bolighistorie enn folk flest. Etter fem år som gode venninner med en felles lidenskap for hundesport, bestemte de seg for å realisere en drøm begge hadde: å bygge bolig i landlige omgivelser.

Sammen kjøpte de et hus med stort potensial, men med behov for total renovering i Hvittingfoss i Buskerud. Selv om huset skilles i to separate deler, deler venninnene – og Cecilies kjæreste Sveinung – på alle prosjekter både økonomisk og arbeidsmessig.

Oppussingen ble imidlertid større og vanskeligere enn først antatt. Mye av budsjettet gikk med til å reparere feil som dukket opp underveis. Venninnene var både lei og slitne av at det gikk veldig tregt fremover. Det var da Sinnasnekker’n kom inn i bildet.

 

 

OPPUSSING FRA BUNN

For snekker Otto Robsahm var oppgaven både utfordrende og spennende.

– Utfordringen var at alt måtte gjøres fra bunn av. Vi måtte bygge opp vegger, støpe gulv og sette inn vinduer. Men det at vi måtte gjøre alt fra scratch var også det som gjorde dette til et kult prosjekt, forteller Sinnasnekker Otto.

Venninnene var lettet og veldig fornøyd med hjelpen de fikk.

– Vi søkte Sinnasnekker'n for å få ny driv og motivasjon til å fortsette vårt gigantiske prosjekt. Da vi så det ferdige arbeidet følte vi en stor lettelse. Vi syntes det var så utrolig at de hadde gjort så mye arbeid for oss at vi brukte mange dager på å la det synke inn, forteller Hilde og Cecilie.

Varmt fargevalg. – Vi ønsket å gi rommet mer liv. Dette fikk vi til ved å bruke farger fremfor å male veggene hvite, sier Sinnasnekker Otto Robsahm. Veggene har fått malt smartpanel.

Robust. Det slitesterke laminatgulvet med lyst eikepreg har mønster og preging som gir en genuin trefølelse.

 

Bildetips. Å ha bilder spredt rundt om på veggene i et rom blir fort rotete. Samle i stedet kunsten din på hylla eller på en bildevegg.

FRA GARASJE TIL STUE

I delen til Cecilie og Sveinung gikk Sinnasnekker’n-teamet løs på badet. Paret hadde frem til da dusjet hos Hilde, men med dårlige rør var ikke vanntilførselen alltid like stabil. Siden oppussingen av bad så smått var påbegynt kom Otto til et rom som allerede var tømt, men hvor alt måtte bygges opp i sin helhet.

For å gi badet en god romfølelse falt valget på store sandfargede fliser på gulvet og takhøyden ble bevart. For å komplementere den landlige stilen utenfor gikk teamet for rustikke, betong-lignende veggplater og naturlige materialer som tremøbler og stråkurver. De grønne plantene setter den endelige prikken over i-en.

Venninnene fremhever romfølelsen som noe av det de liker best.

– Vi elsker romfølelsen i rommene. De føles veldig store på grunn av gode materialer og god takhøyde, kommenterer de to jentene.

At takhøyden skulle bevares var også vesentlig da Sinnasnekkeren gikk løs på det som tidligere hadde vært en garasje.

– Vi var opptatt av å beholde takhøyden i rommet og komplementerte denne med å legge LED-lys i listene opp mot taket. Det gir en veldig kul effekt. Man får faktisk følelsen av at taket blir høyere, forklarer Otto.

I rommet som skulle bli en stue besto gulvet av grus og kun tre av fire vegger var oppe. Mye grunnarbeid måtte til og en del av utfordringen var å gjøre rommet hjemmekoselig og lunt. Det fikk teamet til ved å bruke varme farger på vegger og interiør, samt bruk av ulike lamper, tepper og bilder som ga rommet en god atmosfære. Resultatet ble en lekker stue som kombinerer det moderne med det landlige.

Lyst og lunt. De store vinduene i stuen sørger for mye lys. Gulvet gir rommet et moderne uttrykk og går godt sammen med de grålige tonene som er valgt på vegger og interiør.  

Lys opp taket. Legg en aluminiumskinne med LED-lys på listen opp mot taket og få følelsen av at taket er høyere enn det faktisk er.

 

Kult innslag. I den ene delen av stuen har Sinnasnekker’n bygd en daybed – perfekt for dagene man bare ønsker å ligge rett ut etter en lang arbeidsdag.

NY GIV FOR VIDERE OPPUSSING

Venninnene er veldig fornøyd med hjelpen de har fått, og har fått ny giv til å fortsette oppussingsarbeidet. De er likevel klare på at det får ta den tiden det tar.

– Vi synes det er viktig å drømme stort og jobbe målrettet. Hva vi får gjennomført gjenstår å se. Veien blir til mens vi går.

Drømmen er et moderne og miljøvennlig hus med gjennomgående god standard og enkle materialer. Et hus som er åpent for både gjester og dyr, og hvor tomten er tilrettelagt for trening av hunder. I dag har de hele åtte hunder – og de avviser ikke at det kan bli enda flere med tiden.

Men det er ikke bare en ny giv jentene sitter igjen med etter besøket fra TVNorge. De har også fått et sterkere samhold.

–  Vi var nære hverandre fra før, men ble enda mer sammensveiset etter at teamet til Sinnasnekker'n var på besøk, avslutter Hilde og Cecilie.Plass til to. Den store dusjen med to dusjhoder gir badet en ekte spafølelse. Det er fliser på gulvet, mens de kule betonglignende veggplatene er fra Fibo.

God romfølelse. Det er mange elementer som skaper en god romfølelse på badet til Cecilie og Sveinung: God takhøyde, store gulvfliser, LED-lys opp mot taket og store speil får rommet til å virke større.

Naturlige detaljer. Den landlige stilen blir en del av badet takket være naturlige materialer og detaljer i kurv, tre eller hamp. Grønne planter er alltid et oppfriskende element.

Dette er baderomstrendene i 2021 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2021

01.02.2021

Mørke fliser, geometriske former og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de eksklusive stilene uten å bruke en formue.

Veggplater - et helt nytt rom på 1-2-3 Byggmakker

Veggplater - et helt nytt rom på 1-2-3

28.01.2021

Drømmer du om slette listefrie vegger? Disse geniale løsningene trenger verken sparkling eller pussing og er enkle å montere.

Bytt stil på kjøkkenet med ny benkeplate  Byggmakker

Bytt stil på kjøkkenet med ny benkeplate

15.10.2020

Kjøkkenet er et av de dyreste rommene å pusse opp, men med enkle grep kan du endre stilen totalt på budsjett.

Dette er baderomstrendene i 2020 Byggmakker

Dette er baderomstrendene i 2020

09.06.2020

Marmor og naturstein er store baderomstrender akkurat nå. Les videre og finn ut hvordan du kan gjenskape de fineste stilene uten å bruke en formue.