StartsidenTips og rådInspirasjon

Dusjløsninger for et moderne baderom


Sjekk ut hvilke varer som er på kampanje her!


 

 

Bare ved å bytte dusj kan du forvandle uttrykket på badet ditt totalt. Det finnes mange forskjellige løsninger å velge mellom, som alle kan tilpasses dine ønsker og behov.

Har du planer om å skifte ut dusjen på badet, gjelder det å finne en løsning som passer bra i størrelsen, som ser bra ut og som ikke minst er funksjonell. Heldigvis er utvalget av dusjløsninger stort og variert, og du kan for eksempel velge blant nisjedusjer, hjørnedusjer, skjermvegger eller spesialdusjer. Hvis du har badekar, kan du også velge om du vil sette opp en skjermvegg som forhindrer vannsprut på baderomsgulvet.

SE VÅRT UTVALG AV DUSJER

 I tillegg kan du gjøre en rekke tilpasninger med din nye dusj, som å montere dusjplate eller velge dører som kan felles innover. Du kan også velge en farge på glasset som begrenser innsyn, samt finne et håndtak som matcher stilen på baderomsmøblene dine.

I Byggmakkers sortiment finner du for eksempel en stilig og moderne serie med dusjløsninger fra Svedberg kalt FORSA. Denne serien byr på et rikt utvalg av profiler, glass, håndtak, dusjplater, armaturer og dusjplater.

Du setter selv sammen dusjløsningen slik du vil ha den, med utgangspunkt i modellen som vil passe best på badet ditt:

 • Hjørne rett
 • Hjørne halvrundt
 • Hjørne rett + halvrundt
 • Hjørne rett + U
 • Skjermvegg rett
 • Skjermvegg halvrund
 • Hjørne U
 • Nisje enkel
 • Nisje dobbel
 • Skjermvegg badekar
 • Hjørne badekar

SE VÅRT UTVALG AV BADEROMSPRODUKTER

   

Hver modell finnes i en rekke forskjellige størrelser, slik at du enkelt kan få løsningen til å passe på ditt baderom.

Dusjmodellen U er for øvrig en unik og spennende nyhet som ved behov kan plasseres midt på en vegg. Hvis du ønsker dusjfunksjonalitet i badekaret har du også to flotte løsninger å velge mellom fra FORSA; Enten den klassiske skjermveggen eller modellen Hjørne badekar, som ser ut som et dusjkabinett som er montert oppå badekarskanten.

Velg profilfarge, håndtak, glass og dusjplate

Når du du har valgt modell og størrelse, er neste steg å listen å velge profilfarge og håndtak. Serien har to ulike håndtak som hver kommer i to forskjellige farger: hvit matt eller krom aluminium blank på det ene, og svart matt eller matt krom matt på det andre.

Det som virkelig kan gi dusjen særpreg er likevel fargen på glasset du velger for dusjveggene. Du kan velge mellom seks farger: Klart glass, Frostet glass, Røkfarget glass, Gradient hvit (hvit profil), Gradient svart (svart profil) og Gradient grå (Aluminium matt og blank profil). Gradient-glassene gir best innsynsvern.

Det siste som gjenstår for å tilpasse dusjløsningen er å velge dusjplate, dersom du ønsker det. En dusjplate sørger for at du står behagelig og sikkert, samt bidrar til at vannet renner raskere ned i avløpet. I FORSA-serien har du tre dusjplater å velge mellom som passer til flere av dusjløsningene. Én dusjplate er avrundet (90x90 cm.), én rett (90x90 cm.) og en litt større som også er rett i kantene (90x158 cm.).

 

 

Inspirasjon til baderommet: Velg mørkt og minimalistisk Byggmakker

Inspirasjon til baderommet: Velg mørkt og minimalistisk

25.02.2020

Planlegger du å fornye badet? Mørke detaljer gir badet et sofistikert uttrykk og kan kombineres med alle farger. Les videre og se hvordan du kan gi badet ditt en smart og tidløs oppgradering.

Bad: Få maksimalt ut av minimal plass Byggmakker

Bad: Få maksimalt ut av minimal plass

31.10.2019

Har du et lite bad som skal fornyes? Med smarte løsninger får du plass til både badekar, helfigurspeil og spadusj.

Dette fikser du: Oppgrader badet ditt uten fagfolk Byggmakker

Dette fikser du: Oppgrader badet ditt uten fagfolk

26.08.2019

Mange drømmer om et nytt baderom, men stopper opp når de ser hva det koster å renovere. Med disse enkle rådene kan du derimot oppgradere deler av badet ditt selv – rimelig, enkelt og stilfullt!

Badet – ditt fristed fra julestresset Byggmakker

Badet – ditt fristed fra julestresset

29.11.2018

Nordmenn bruker stadig mer penger på oppgradering av baderommet. Badet er blitt et kjærkomment fristed der vi unner oss litt pleie i en ellers hektisk hverdag. Vi gir deg baderom-ekspertenes hjemmespa-tips før jul.