StartsidenTips og rådInspirasjon

Ekstrem forandring: Fra trepanel til murfasade på rekordtid

 

Vi har for tiden stor pågang på trelast og kan derfor ikke garantere riktig beholdning på trelast.
Det anbefales oppmøte i varehuset for riktig tilgjengelighet av trelast varer. Nettbutikken og varehuset kan ha avvikende lager grunnet pågående plukking.

Familien bygget et hus i tre og pusset fasaden. Nå får funkisperlen i Asker forbipasserende til å stoppe opp.

— Familien som eier denne flotte arkitekttegnede funkisboligen får stadig hyggelige kommentarer fra naboer og forbipasserende, forteller Stein Erik Borgen i Weber Norge. Han har fulgt prosjektet nøye, særlig i forbindelse med fasaden som ble levert av Weber.

Småbarnsfamilien på fire ønsket seg en funksjonell familiebolig med en stram og moderne fasade som krever lite vedlikehold og som holder seg fin i mange år. Løsningen ble å forvandle den originale kledningen fra tre til mur.

Totalforandring til en hyggelig pris

Det høres kanskje ut som et enormt prosjekt, men det er faktisk ikke så mye som skal til for å forvandle en bolig fra trehus til murhus.

Løsningen som ble brukt heter Weber VentiGuard, et fleksibelt fasadesystem med få komponenter som er enkelt å montere – og som gir en slett, pusset muroverflate.

— Mur koster mer enn treverk. Samtidig blir murfasaden stadig mer ettertraktet. VentiGuard er et smart valg dersom du skal gjennomgå en større fasaderehabilitering.

Produktet er tilpasset norsk klima og egner seg like godt på nybygg som på rehabiliteringsprosjekter, forteller Borgen.

PRE PUSS: Huset med en grunnflate på rundt 100 m2 er langt på grunn av den smale fjelltomten. Foto: Henning Photo.

 

Drømmer du om et moderne murhus?

Det er billigere å bygge i tre og pusse enn å bygge i mur.

Vedlikeholdsvennlig fasade

Det var Byggfokus som fikk oppdraget med å bygge huset som er tegnet av 1 2 3 Sivilarkitekter. Familien ønsket seg en pusset murkledning av både estetiske og praktiske årsaker.

Fasadesystemet fra Weber kommer med to-trinnstetting. Det sikrer en godt ventilert og drenert konstruksjon som holder veggen tørr. Forventet levetid på sluttpussen er 15 til 20 år uten noen som helst form for rehabilitering.

Dette er et fantastisk flott hus med tilnærmet vedlikeholdsfri fasade. Med lange vedlikeholdsintervaller og mange muligheter er løsningen et smart valg hvis man ønsker en vedlikeholdsvennlig bolig, bekrefter Borgen.

Innvendig har huset behagelig inneklima, god akustikk, optimale lysforhold og en solid gulvløsning fra Weber som kombinerer vannbåren varme og trinnlydsdemping.

LETTSTELT FUNKIS: Funksjonalitet og vedlikeholdsfrihet sto øverst på prioriteringslisten da familien skulle bygge sitt nye hjem. Foto: Henning foto.

Gode grunner til å bygge i mur

  • Murhus er så å si vedlikeholdsfrie
  • Murhus er mindre brannfarlige
  • Murhus er mer miljøvennlige
  • Murhus har gunstig energiregulering

Weber VentiGuard kan enkelt kombineres med fasadematerialer som tegl, trepanel eller fasadeplater.

Fasadesystemet passer også utmerket ved behov for etterisolering av yttervegger.

Link

Stram fasade med myke farger

Familien ønsket seg en ren men varm hvitfarge som passer godt inn i terrenget rundt huset – og valget falt på den den varmeste av hvitfargene i Webers fargekart med 97 standardfarger.

Resultatet ble en lys og lun pussfarge på fasaden – og en bolig som skiller seg tydelig fra den øvrige bebyggelsen i nabolaget.

RENE LINJER: Det er enklere å få pene overganger mellom beslag og puss enn beslag på andre materialer. Foto: Henning Photo

Fakta om prosjektet  

Prosjekt: Nybygget enebolig
Bruttoareal: ca. 200 kvadratmeter
Entreprenør: Byggfokus/Systemhus
Arkitekt: 1 2 3 Sivilarkitekter AS
Leveranse fasadeløsning: Weber VentiGuard 

Ett kontaktpunkt på 1500 m² Byggmakker

Ett kontaktpunkt på 1500 m²

16.06.2020

Når Freddy Engebretsen bestiller materialer til den gigantiske eneboligen på Nesøya er Byggmakker entreprenørens eneste kontaktpunkt.

Inspirasjon: Fire flotte funkishus bygget med Leca	 Byggmakker

Inspirasjon: Fire flotte funkishus bygget med Leca

14.04.2020

Det er lange tradisjoner for å bygge trehus i Norge – men bygger du et murhus, sikrer du deg mange viktige fordeler. Og la oss være ærlige: Moderne murhus er utrolig lekkert. Les videre og bli inspirert.

Hvordan lage betongkrakk Byggmakker

Hvordan lage betongkrakk

30.09.2019

Denne kule krakken kan du enkelt lage selv. Kan også brukes som sidebord, blomsterbord, nattbord. Se hvordan her.

Glad i DIY? Oppdag hobbybetong  Byggmakker

Glad i DIY? Oppdag hobbybetong

16.08.2018

Weber Hobby Concrete er en del av en serie nye murprodukter for ivrige hjemmefiksere. Hobbybetongen er en lett anvendelig tørrbetong for håndverksstøping av bruks- og pyntegjenstander til hus, hytte og hage.